Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
układ chłodzenia
witam.po ostatniej wymianie plynu dzieja mi sie dziwne rzeczy.po przejechaniu ok 30 km.nagrzewnica zaczyna robic sie co raz bardziej zimna a pózniej po ok.10 km zamarza mi parownik i musze przerzucic na benz.temp na silniku ok(80-90)caly czas.wyciekow zadnych tez nie ma.odpowietrzony układ.termostat tez ok.pompa czy co?!brak słów.najgorsze jest to ze silnik pracuje równo i ma moc jak wczesniej.HELP.
- tomek28
- Czytacz
odkręcasz korek ze zbiorniczka i wł auto aż się wł wentylator ...
tylko teraz nie wiem jak ma być ogrzewanie wł czy nie ... ale niech się inni wypowiedzą
[ Dodano: 2010-02-10, 14:39 ]
poczytaj to http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic206271.html
tylko teraz nie wiem jak ma być ogrzewanie wł czy nie ... ale niech się inni wypowiedzą
[ Dodano: 2010-02-10, 14:39 ]
poczytaj to http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic206271.html
-

saladrus - Members
czyli masz problem z klapką w nawiewie - nie odsłania dopływu ciepłego powietrza.
Rozkręć panel z nawiewami i sprawdź czy wszystkie linki są na swoich miejscach (szczególnie ta ze środkowego pokrętła). - tylko w tym widzę przyczynę.
Rozkręć panel z nawiewami i sprawdź czy wszystkie linki są na swoich miejscach (szczególnie ta ze środkowego pokrętła). - tylko w tym widzę przyczynę.
-

prezesik - Members
powiem Ci ze raz po dluzszej trasie jak wracałem ze szczecina to zaczely mi sie te problemy.wtedy wywaliło raz.w tamtą strone wszystko bylo ok.korek zmienilem na nowy i dalej to samo.albo pompa albo uszczelka(nie babluje w zbiorniczku plyn nawet przy wyższych obrotach
- tomek28
- Czytacz
co do pompy to mało prawdopodobne - żeby przestała pompować to musiały by się poobrywać wszystkie łopatki albo wirnik obracał by się na ośce. To jest pompa wirnikowa więc jej szczelność nie gra większej roli jeśli chodzi o wpływ na wydajnośc a zazwyczaj pierwsze co w niej pada to łożysko i to raczej słychać. Jeśli leci płyn do zbiorniczka wężykiem przelewowym to pompe zostaw w spokoju. Jeśli temperaturę pokazuje Ci stałą i nie ma bąbli w zbiorniczku to uszczelka też powinna być ok ale jeśli nie ona to ciężko znaleźć na odległość powód tego co się dzieje u Ciebie.
ja się poddaję, polecam egzorcystę bo dla mnie to już czarna magia z tego co opisujesz
ja się poddaję, polecam egzorcystę bo dla mnie to już czarna magia z tego co opisujesz

-

mani51 - Members
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)