z tego co pisze do musial by byc duzy wyciek i przy odplaonym silniku na bank by to było widac weze raczenie sa pochowane nidzie,nagrzewnice tagze nie cieknie pisal ze ma sucha na dywanikupablomed napisał(a):Pro100, przeczytałem cały temat i mam dla ciebie jedną radę: szukaj niewielkiego wycieku płynu, szczególnie na trójnikach przy łączeniach weży od reduktora do węży od nagrzewnicy. Mały wyciek nie da plamy pod autem, bo w czasie jazdy płyn od razu paruje, zostaje tylko osad i takiego osadu szukaj. Na tych łączeniach co pisałem, pod króćcami przy głowicy, w dolnych rogach chłodnicy, patrz czy nie ma kropel po wewnętrznej stronie osłony na pasek wielorowkowy. Kopcenie na razie nic nie znaczy przy takiej pogodzie i takie jak widzę na fotce. Swieca jest super. A o uszczelkę pod głowicą - to wbrew temu co wszyscy wypisują - pomartwisz się jak jakieś 4-5 stówek będzie na blacie. To jest kolego silnik 2E. Tego po prostu nie mozna zajechać, wiem coś o tym.
Moderator: Moderator
-

piotrus23 - Members
Byłem przed chwilą pod autem i znalazłem skraplający się płyn chłodniczy jednakże nie wiem czy takie skraplanie mogło wywalić około litra płynu
miejsce gdzie skrapla się płyn jest zaznaczone strzałką. Zdjąłem też osłonę rozrządu ale chyba tam jest ok? No i zaniepokoiła mnie ta maź
I co teraz powiecie o tym?
miejsce gdzie skrapla się płyn jest zaznaczone strzałką. Zdjąłem też osłonę rozrządu ale chyba tam jest ok? No i zaniepokoiła mnie ta maź
I co teraz powiecie o tym?
-

Pro100 - VIP
- Rocznik: 93
- Silnik: R32
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
czyli rozciekła się pompa wody bo na to wygląda
a pompę wspomagania na razie wyklucz bo może to zaciek z pompy wody ale mogę sie mylić poczekaj aż jakich mechanior się wypowie
a pompę wspomagania na razie wyklucz bo może to zaciek z pompy wody ale mogę sie mylić poczekaj aż jakich mechanior się wypowie
-

marcinkoz2910 - Members
Zerknij to jest pompa wody u Ciebie w silniku... Nr 2
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... b1b925f218
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... b1b925f218
-

K@mil - POMOCNIK

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)