Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Śmierdzi gazem
Witam. Panowie mam taki problem. Na postoju czuć gaz w samochodzie. Układ wydechowy szczelny. Wszystkie połączenia były psikane. I żadnych bombelków, nic.
- Spoksik
- Czytacz
Znaczy sprawdzenie zostało wykonane niedokładnie i trzeba je powtórzyć, być może gaz ulatnia się powoli z dużego otworu z tyłu parownika, wówczas bąblowania nie będzie bo płyn testujący (moga być mydliny) nie zakryje tak dużego otworu. Wówczas membrany w reduktorze do wymiany. W każdym razie bez znania przynajmniej w przybliżeniu okolicy skąd gaz się ulatnia cieżko coś więcej poradzić.
A poza tym mam wątpliwośc czy piszesz o LPG czy o czynniku z klimatyzacji - piszesz w dziale o nawiewach a jeśli to LPG to przeciez powinineś napisać w dziale LPG.
A poza tym mam wątpliwośc czy piszesz o LPG czy o czynniku z klimatyzacji - piszesz w dziale o nawiewach a jeśli to LPG to przeciez powinineś napisać w dziale LPG.
- pablomed
- Members
Mi jak waliło gazerm w srodku ze az mdliło to wymieniłam filtr, teraz tez smierdzi tak lekko sporadycznie ale to mowia ze jak sie tankuje to zawsze tam cos wleci albo z zewnatrz albo cos, powinnam sie przejmowac
?? moze tak ciut smierdziec czasami
??
?? moze tak ciut smierdziec czasami
??-

Nati712 - Badacz tematu
Mieszanka na wolnych o wiele za bogata (czy gazownik regulował instalację czy tylko sprawdził czy szczelne?).
W dalszej kolejności może też być coś uszkodzone (silnik krokowy, sterownik)
W dalszej kolejności może też być coś uszkodzone (silnik krokowy, sterownik)
-

strzeliniasty - Members
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)