Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Mówie ci ze to mikser od gazu
!! Mialem dokladnie to samo
nie moglem znalesc skąd smierdzi gazem ! pojechalem do gazownika i pryskal wszedzie czy jest nieszczelnosc ! i w koncu zobaczyl ze mikser gazu z tylu jest ulamany
!!!!!!! zobacz sobie
!! Mialem dokladnie to samo
nie moglem znalesc skąd smierdzi gazem ! pojechalem do gazownika i pryskal wszedzie czy jest nieszczelnosc ! i w koncu zobaczyl ze mikser gazu z tylu jest ulamany
!!!!!!! zobacz sobie- adam3046
- Czytacz
Mój też sam sobie dodaje gazu:) ale obstawiam czujnik położenia przepustnicy, choć mogę się mylić a może krokowy?
Niestety smrodek gazu też posiadam:/ instalacje mam od miesiąca więc na 100% to wina gazownika który niestety sprawdził szczelności i stwierdził że instalacja jest ok.
Rozebrałem u mechanika wtrysk i pod mikserem jest taka uszczelka gumowa która trochę sparciała i jest pęknięta, oczywiście to wina gaziarza bo to On tam majstrował zakładając instalację.
Poszukuję teraz tej właśnie uszczelki i niestety w sklepach jest nie do kupienia, ba nawet w katalogach jej nie mają, na szrotach tylko całe wtryski po 100 mają
Niestety smrodek gazu też posiadam:/ instalacje mam od miesiąca więc na 100% to wina gazownika który niestety sprawdził szczelności i stwierdził że instalacja jest ok.
Rozebrałem u mechanika wtrysk i pod mikserem jest taka uszczelka gumowa która trochę sparciała i jest pęknięta, oczywiście to wina gaziarza bo to On tam majstrował zakładając instalację.
Poszukuję teraz tej właśnie uszczelki i niestety w sklepach jest nie do kupienia, ba nawet w katalogach jej nie mają, na szrotach tylko całe wtryski po 100 mają

- ogi83
- Berbeć
ogi83 napisał(a):Poszukuję teraz tej właśnie uszczelki i niestety w sklepach jest nie do kupienia, ba nawet w katalogach jej nie mają
O tą uszczelkę ci chodzi może? Nazywa się podstawa wtrysku kosz to ok 50 zł. ofc do kupienia na allegro.
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)