Moderator: Moderator
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
;P
WEz pod uwage elektryke mialem podobny problem tyle ze nie posiadam instalacji gazowej, mianowicie przy gazniku masz 3 kostki sterujace wystarczy ze jedna z nich moze robic zwarcie, sprawdzisz to latwo wlacz zaplon silnika i poprostu poruszaj kostkami i przewodami jezeli uslyszysz doslownie bzyczenie takjakby sielniczek elektryczny to ktoras z tych kostek robi zwarcie, druga kwestia to aparat zaplonowy, reszta to drobne rzeczy kopulka palec siece lub przewody zaponowe. ale pierw proponuje podlaczyc lapka i sprawdzic czy niema bledow najprostrzy sposob. pozdrawiam 

- jasiu1989
- Czytacz
hej, dzięki za pomoc, ale pisalam na samym poczatku postu, ze wszysko sprawdzilismy, od cewki zaczynajac a konczac na kabelkach, wszysciusienko, immo, wtrysk, filtry, swiece, pompe (nawet nowa byla kupiona), doslownie krok po kroku, a ostatnio odlaczylismy instalacje gazowa i na benzynie zaczelo hulac idealnie, wiec diabel tkwi w instalacji gazowej, przypuszczamy ze to przekaznik robi problem albo cos z wtryskami, ale ja sie na dniach dowiem o co chodzi i na pewno napisze co bylo powodem moich zmartwien:)
-

Szantynka - Czytacz
powiem jaki ja miałem dziki przypadek ... -.- może komuś ogólnie sie to przyda...miałem identyczne objawy jak u Szatynki ... okazało sie że pstryczek od ben/gaz gubił mase i jak zgubił raz na jakiś czas to autko zdychało albo rwało do przodu jak złe dlaczego bo paliło i bene i gaz a innym razem jak sie tak działo i był w miare dobry gaz to go przelewało i za ni gruchy nie chciał jechać a nawet zdychał ,może troche nie na temat ale polecam to sprawdzić,może to to 

- RamboSS
- Czytacz
- mateusz_918
- Gaduła
- Rocznik: 96
- Silnik: 1.9 AFN
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)