Moderator: Moderator
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
swiece sa do wymiany, ale po wylaczeniu instalacji gazowej auto zaczelo odpalac, wiec je wymienie na dniach ale prawdopodobnie cos jest z przelacznikiem. kable tez byl wymieniane. generalnie kazda czesc w silniku byla sprawdzana i wszystko jest ok, teraz tylko trza cos z ta instalacja gazowa zrobic bo to w niej tkwi problem
-

Szantynka - Czytacz
Masz cały czas rozłączony wtrysk i pewnie stąd takie jaja są. Musisz polecieć po kabelkach od instalacji i zobaczyć 

-

dawidek1991 - Czytacz
Szantynka napisał(a):dobrze myslisz, wlasnie sie okazuje ze cos jest z przelacznikiem, a powiedz mi bo ja na gazie kompletnie sie nie znam, mozna to ustawic tak by juz dobrze hulalo?
no ba pewnie że można na początek trzeba wyeliminować usterke wtryski bądź przełącznik
ale ty masz chyba jednopunktowy gaz bo przełącza go po dodania gazu na 3.000 obrotów więc niewiem czy dobrzę mówie ale nie powinno być na wtryski tylko przez wlot do przepustnicy i kolektora ssacego na ten temat niech sie wypowiedzą fachowcy
co do ustawienia niema problemu ustawiasz tak by niekopcił mocno i nie miał za małej mocy są dwa pokrętła jedno na parowniku daje mieszankę gazu( ilość gazu który się ma się spalić) a drugie pokrętło masz na węzyku do filtra powietrza na takiej spręzynce daje ono mieszankę powietrza
auto wprowadzasz na obroty ok 4.000 obrotów i regulujesz tymi dwoma pokrętłami by mocno niekopciło a gaz się wypalał
- mateusz_918
- Gaduła
- Rocznik: 96
- Silnik: 1.9 AFN
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
ja mam gaz drugiej generacji, tylko tyle wiem i to, ze odpala na benzycnie (moze tez na gazie jak potrzymam chwile ten przelącznik) ale z benzyny wskakuje na gaz po ok 2500 obrotow. na pewno skorzystam z Twojej rady jak sie okaze ze nie mam wtyskow - mowie, co do instalacji gazowej to znam tylko pare elementow, jak przeustnice, parownik i butla
dopiero zdobywam wiedze na ten temat 
dopiero zdobywam wiedze na ten temat 
-

Szantynka - Czytacz
to masz na wtrysk
rada taka jak odpalasz na benie to jedź na niej aż autko się rozgrzeje, i dopiero na tanie paliwo 
rada taka jak odpalasz na benie to jedź na niej aż autko się rozgrzeje, i dopiero na tanie paliwo 
- mateusz_918
- Gaduła
tanie paliwo to u mnie gaz
robisz tak odpalasz na zimnym silniku na benie jedziesz na niej jakies 3-5 min dajesz na luz przełącznik dajesz w pozycje bendzyna gaz i dajesz na 3000 obrotów i jedziesz na gazie, dlaczego ponieważ autka nie dobrze znoszą jazde na gazie i zimnym silniku, po zatym idzie zima robi się to tez dlatego by parownik nie zamarzł
[ Dodano: 2012-12-02, 19:59 ]
nie nienabijam się
robisz tak odpalasz na zimnym silniku na benie jedziesz na niej jakies 3-5 min dajesz na luz przełącznik dajesz w pozycje bendzyna gaz i dajesz na 3000 obrotów i jedziesz na gazie, dlaczego ponieważ autka nie dobrze znoszą jazde na gazie i zimnym silniku, po zatym idzie zima robi się to tez dlatego by parownik nie zamarzł
[ Dodano: 2012-12-02, 19:59 ]
nie nienabijam się

- mateusz_918
- Gaduła
- mateusz_918
- Gaduła