jutro kupie stukowca. Powiedzcie mi jak sprawdzic sande lambda ? A jeszcze pytanko czy sam moge przykrecic do bloku ten czujnik czy to trzeba kluczem dynanometrycznym z odpowiednim momentem ?
[ Dodano: 2012-05-07, 14:56 ]
dzis na MFA patrzyłem spalanie i pokazuje mi od 20-30 i nie schodzi . ; ( to jest od tego czujnika stuku ze tak pokazuje ?
[ Dodano: 2012-05-07, 17:39 ]
Pomóżcie : )
Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
chłopaki a powiedzcie mi czemu Golfik gaśnie podczas jazdy a potem są maleńkie problemy z jego odpaleniem ? Dodam że moc mam normalną nie dławi się.
-

tuchel - Badacz tematu
czujnik temperatury sprawny wszystko działa normalnie, ostatnio wymieniałem także termostat na Wahlera.
-

tuchel - Badacz tematu
byłem dzis u gazowinika i powiedzial zebym wymienił najpierw czujnik stukowy , potem powiedział jak nie pomoze to do wymiany parownik bo wszystko nowe powymieniane i tak duzo pali wiec ze ten reduktor juz zuzyty i nadaje sie do wymiany : ) AAA i sonda powiedział ze działa : )
-

Gesiu_15 - Moderator Globalny
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.0 2E GTI
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
ja mialem podobny problem u siebie 1,8 90KM w gazie do gigantycznego spalania dochodzil jeszcze objaw mulenia...
przyczyna u mnie była w gazniku... dzwingnia przepustnicy sterownik czy cos takiego...
spalanie z tego co pokazuje komputer duzo duzo mniejsze no i ma teraz "buta"
a tak pozatym jakie przyczyny slyszalem no to wlasnie ta sonda lambda; silnik krokowy (ale to wtedy raczej faluja obroty na luzie); katalizator zapchany; czujka temp
przyczyna u mnie była w gazniku... dzwingnia przepustnicy sterownik czy cos takiego...
spalanie z tego co pokazuje komputer duzo duzo mniejsze no i ma teraz "buta"
a tak pozatym jakie przyczyny slyszalem no to wlasnie ta sonda lambda; silnik krokowy (ale to wtedy raczej faluja obroty na luzie); katalizator zapchany; czujka temp
- Kewlys
- Berbeć
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)