Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
jutro napisze co i jak
[ Dodano: 2013-10-10, 19:41 ]
Dziś zrobilismy jak z ta instrukcja specjalny papier na uszczelki kupiłem nawet i do tego dodalismy czerwony silikon. Auto przestało pierdolić się na benzynie. Lecz gaz nadal jest cyk i gasnie. Już brak sił pojade tam gdzie montowali to znów mnie skasują zamiast na gwarancje zrobić i dupa
(
[ Dodano: 2013-10-10, 19:46 ]
Dziś zrobilismy jak z ta instrukcja specjalny papier na uszczelki kupiłem nawet i do tego dodalismy czerwony silikon. Auto przestało pierdolić się na benzynie. Lecz gaz nadal jest cyk i gasnie. Już brak sił pojade tam gdzie montowali to znów mnie skasują zamiast na gwarancje zrobić i dupa
(
[ Dodano: 2013-10-10, 20:03 ]

[ Dodano: 2013-10-10, 19:41 ]
( [ Dodano: 2013-10-10, 19:46 ]
( [ Dodano: 2013-10-10, 20:03 ]

-

jezyk - Czytacz
jezyk, Jak masz gwarancję to nie daj się zbyć mają ci to zrobić.
A szwankuje ci na gazie bo prawdopodobnie jest źle ustawiona dawka gazu.
A szwankuje ci na gazie bo prawdopodobnie jest źle ustawiona dawka gazu.
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
pablomed napisał(a):jezyk, dopisz czy na gorącym silniku jest tak samo. Zwykle jest tak że jeśli problem jest większy na zimnym a na gorącym mniejszy to winien jest parownik, a na odwrót - zła regulacja. Ale to tak z grubsza. Parownik wytrzymuje poniżej 100 tysięcy, jesli masz tyle na nim najechani=\ne to bez zastanowienia go wymieniaj lyb regeneruj ( regeneracja wychodzi dużo taniej ale pod warunkiem że zrobisz tą czynność sam o ile dostaniesz do swojego parownika zetaw naprawczy).
Póki co możesz trochę ruszyć śrubą regulacyjną na parowniku (zwykle w lewo czyli wzbogacić mieszankę) powinno sie poprawić . A po naprawie parownika ponowna regulacja i tak jest wskazana.
nie regeneruj tego parownika bo zaraz sie rozsypie lepiej dac troche wiecej i nie wracac do tego problemu nowy 180 zl w Łodzi nie wiem jak u ciebie . Z załozenie i gwarancja gazownika 360

- adam3046
- Czytacz
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)