Koledzy..
Odpale mojego golfa i zaraz obroty spadają i gaśnie. mam tak na benzynie i gazie. Czasami normalnie zapali.. jaka może być przyczyna?? muszę po odpaleniu dodać gazu,żeby nie zgasł.. a tak czasami muszę kilka razy palić,żeby zapalił,bo nie chce..
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Miałem coś podobnego w moim pierw okazało się że uszczelka od przepustnicy sparciała wymieniłem później okazało się że zapłon przestawiony o 5 stopni po naprawie wszystko gra. Ale tak było u mnie niech się wypowiedzą znawcy . PozdaVWiam
- papi90
- Badacz tematu
Zacznij od silnika krokowego
, jeśli by się tak działo tylko na Bp to podejrzany byłby również czujnik temp. cieczy chłodzącej, ale też nie wykluczone, na pierwszy ogień silniczek krokowy, ( zawór biegu jałowego )
, jeśli by się tak działo tylko na Bp to podejrzany byłby również czujnik temp. cieczy chłodzącej, ale też nie wykluczone, na pierwszy ogień silniczek krokowy, ( zawór biegu jałowego )Nie masz co zrobić z kasą
??
Zostań klientem stacji ASO
??
Zostań klientem stacji ASO

-

Kriss_Lodz - Czytacz
Witam.
Mam podobny problem jak kolega jak odpalam auto na benzynie to muszę dodawać gazu żeby nie zgasł i to stopniowo bo jak daje do końca to i tak gaśnie a na gazie chodzi normalnie . Wymieniłem świece , kable zapłonowe kopułkę i palec . Proszę o pomoc
Mam podobny problem jak kolega jak odpalam auto na benzynie to muszę dodawać gazu żeby nie zgasł i to stopniowo bo jak daje do końca to i tak gaśnie a na gazie chodzi normalnie . Wymieniłem świece , kable zapłonowe kopułkę i palec . Proszę o pomoc
SEBA22
-

Seba22 - Berbeć
Byłem właśnie u mechanika i stwierdził mi, że czujnik cieczy chłodzącej trzeba wymienić z termostatem....czy to prawda? podobno koszt takowego to około 120-130zł... Pozdrawiam
Artur
-

artur19891 - Berbeć
artur19891, napisałem, miernik do ręki, mierzysz opory czujnika miedzy stykami 1 i 3 numerki sa na wtyczce. Na zimno 2 - 3 komy, na w pełni rozgrzanym silniku ok 250 omów plus minus 20 procent. Przecież mechanik od samego spojrzenia nie może mieć pewności - strzelił w ciemno. A termnostat - jeśli silnik się nie dogrzewa wymień, ale on nic niema to problemów z zapalaniem. Czujnik gdybyś już kupował to najlepiej z ASO - fakt koło stówki, albo ze szrotu z tych oryginalnych z żółta obwódką - bardzo łatwo sprawdzić miernikiem więc niema problemu
- pablomed
- Members
Kupiłem nowy czujnik cieczy chłodzącej założyłem włączyłem auto i chodziło jak trzeba a po 30 min jak miałem jechać to auto chodziło jak wcześniej czyli gasło na benzynie i co to może dalej być bo nie wiem.... Pozdrawiam
SEBA22
-

Seba22 - Berbeć
Witajcie:)
Kupiłem nowy czujnik temperatury cieczy chłodzącej (33zł) i wszystko jest ok, tylko jest jeszcze jeden problem....leci mi ciecz chłodząca po ścianie silnika i nie wiem co to może być.... może ktoś pomoże?
Pozdrawiam
Kupiłem nowy czujnik temperatury cieczy chłodzącej (33zł) i wszystko jest ok, tylko jest jeszcze jeden problem....leci mi ciecz chłodząca po ścianie silnika i nie wiem co to może być.... może ktoś pomoże?
Pozdrawiam
Artur
-

artur19891 - Berbeć
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)