Moderator: Moderator

krisss.79 napisał(a):k-m-r1, no wlasnie,ja gaz zalozylem 1,5 tyg temu wiec jeszcze nie wyjezdzilem gaz do konca,na razie mam 280 km w jezdzie mieszenej na 26 litrow gazu
to znaczy że ci pali 10,7 litra a to trochę dużo jak na jazdę mieszaną.
dużo zależy od kół w samochodach z małymi silnikami, najlepiej patrzeć na licznik km i tankować po przejechaniu 270 KM
albo mieć trochę benzyny w baku ja mam zawsze 10 L w baku na wszelki wypadek:)
grzałem nim na 4 90km na 5 jusz nie szedł
PabloSBT napisał(a):to znaczy że ci pali 10,7 litra a to trochę dużo jak na jazdę mieszaną
.

krisss.79 napisał(a):PabloSBT napisał(a):to znaczy że ci pali 10,7 litra a to trochę dużo jak na jazdę mieszaną
Troche zle to obliczyles kolego-26 litrow podzielic przez 280km razy 100 to daje nam
9.28 litra a jeszcze gaz mam.
Kola mam 14 185/70 letnie
k-m-r1,
Spalanie super,ja gaz mam od 1,5 tygodnia i juz bylem u gaziarzy po po przekroczeniu 90 km /h auto mialo strasznego mula,ledwo co do 100 szedl,ale juz jest ok
xD wsadź 4 osoby do samochodu i jedź pod górę wtedy dopiero zobaczysz czy jest muł
gaz najlepiej wyregulować samemu bo gazownicy często nie potrafią tego zrobić
pytałem się dlaczego sonda nie faluje to mi gazownik powiedział że sonda musi stać na bogatej bo samochód wtedy mniej pali a pojechałem na regulacje bo mi palił 12l na 100KM i samochód nie chciał wogóle przyśpieszać po regulacji którą wykonał ten gazownik samochód palił 15 l :d wyregulowałem sam i samochód pali góra 10 w mieście i do tego jest dużo bardziej elastyczny zbiera się z małych obrotów
taki myk a on reszte zrobiPowrót do Silniki benzynowe (LPG)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości