Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
k-m-r1, no wlasnie,ja gaz zalozylem 1,5 tyg temu wiec jeszcze nie wyjezdzilem gaz do konca,na razie mam 280 km w jezdzie mieszenej na 26 litrow gazu 

moj-golf/moja-golfina-t16966.html
Zapraszam do ogladania mojego golfa
-

krisss.79 - Badacz tematu
krisss.79 napisał(a):k-m-r1, no wlasnie,ja gaz zalozylem 1,5 tyg temu wiec jeszcze nie wyjezdzilem gaz do konca,na razie mam 280 km w jezdzie mieszenej na 26 litrow gazu
a jakie masz koła
to znaczy że ci pali 10,7 litra a to trochę dużo jak na jazdę mieszaną.
ja na butli 34 l do której wchodzi różnie 26-29 l robie przeciętnie 300 KM z tym że na zimowych kołach 185x60 pali mi w mieście 9 l w trasie 7 a na letnich 195x50 pali mi w mieście 9-10 a w trasie koło 8
dużo zależy od kół w samochodach z małymi silnikami, najlepiej patrzeć na licznik km i tankować po przejechaniu 270 KM
albo mieć trochę benzyny w baku ja mam zawsze 10 L w baku na wszelki wypadek:)- PabloSBT
- Members
krisss.79, spoko to na razie ja na początku miałem spalanie 7 litrów ale po 1 tys miałem podjechać i dostroić jeszcze czy cos tam ... to sie tak mi trzyma trasa 8L 1-2 osoby 9,5L 4 os + bagażnik po dach
z przyczepką wystającą nad dach <taki żagiel> to 16L na 100 km
grzałem nim na 4 90km na 5 jusz nie szedł
hehe przypomniały mi sie czasy gdzie w jeden wekend tankowałem auto 6 razy do pełna
teraz podgiołem pływak i leje 32-33 litry
w chwili obecnej planuję zrobic generator HHo
tak że powodzenia
z przyczepką wystającą nad dach <taki żagiel> to 16L na 100 km
grzałem nim na 4 90km na 5 jusz nie szedł
hehe przypomniały mi sie czasy gdzie w jeden wekend tankowałem auto 6 razy do pełna
teraz podgiołem pływak i leje 32-33 litry
w chwili obecnej planuję zrobic generator HHo
tak że powodzenia
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
PabloSBT napisał(a):to znaczy że ci pali 10,7 litra a to trochę dużo jak na jazdę mieszaną
Troche zle to obliczyles kolego-26 litrow podzielic przez 280km razy 100 to daje nam
9.28 litra a jeszcze gaz mam
.
Kola mam 14 185/70 letnie
k-m-r1,
Spalanie super

-

krisss.79 napisał(a):PabloSBT napisał(a):to znaczy że ci pali 10,7 litra a to trochę dużo jak na jazdę mieszaną
Troche zle to obliczyles kolego-26 litrow podzielic przez 280km razy 100 to daje nam
9.28 litra a jeszcze gaz mam.
Kola mam 14 185/70 letnie
k-m-r1,
Spalanie super,ja gaz mam od 1,5 tygodnia i juz bylem u gaziarzy po po przekroczeniu 90 km /h auto mialo strasznego mula,ledwo co do 100 szedl,ale juz jest ok
kurde nie wiem jak to obliczyłem
xD wsadź 4 osoby do samochodu i jedź pod górę wtedy dopiero zobaczysz czy jest muł
gaz najlepiej wyregulować samemu bo gazownicy często nie potrafią tego zrobić
pytałem się dlaczego sonda nie faluje to mi gazownik powiedział że sonda musi stać na bogatej bo samochód wtedy mniej pali a pojechałem na regulacje bo mi palił 12l na 100KM i samochód nie chciał wogóle przyśpieszać po regulacji którą wykonał ten gazownik samochód palił 15 l :d wyregulowałem sam i samochód pali góra 10 w mieście i do tego jest dużo bardziej elastyczny zbiera się z małych obrotów- PabloSBT
- Members
PabloSBT, wiesz gazu nie chce sam regulowac bo mam gwarancje na instalke 2 lata i do tego czasu nie chce sam nic grzebac zeby nic nie spieprzyc,jak bylem u gaziarza do podlaczal pod kompa i sanda chodzila w zależności od obrotow od 0,3 v do 0,9 v wiec jest ok.Na razie auto chodzi dobrze ,wyraznie ciszej niz na benzynie.
-

krisss.79, grzebac możesz a jak już cos padnie to poprostu spal bezpiecznik i podjedz do niego powiedz że gaz nie chodzi
taki myk a on reszte zrobi
taki myk a on reszte zrobiPolska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)