Witam,
Nawiazujac do mojego poprzedniego postu okazalo sie ze cala ta obudowa plastikowa(kolektor) jest rozwalona w drobny mak wiec juz wiem co tak huknelo ostatnio w moim aucie moje pyt. dlaczego tak sie stalo ze rozsadzilo kolektor?
2 pytanie wlasciciel zapewnial ze mam model 1.6 101km ja w decoderach vin wyskakuje mi ze mam 1.6 55kw wiec?? juz sam teraz nie wiem nie moge tez znalesc jaki mam model silnika...dodam ze rok produ 1996r. model 1997.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
wystarczy fotkę dać lub porównać w necie. AEE, AEA to słabsze, AFT, AEK i AKS mocniejsze- mają aparat zapłonowy w bloku silnika a nie w głowicy więc widać od razu.
No i kto będzie szukał twoich poprzednich postów, jeden problem to jeden temat albo linka wklej przynajmniej do poprzedniego
Strzały LPG zdarzają się czasem, jest to główna przyczyna dla której nie montuje się instalacji podatnych na strzały czyli II generacji w silnikach z plastykowyym kolektorem, a jeśli to silnik na wtrysku jednopunktowym i nie ma jak sekwencji zamontować bo nikt się nie chce podjąć, to trzeba przynajmniej dbać o świece i kable i wówczas strzałów nie będzie lub rzadko , gdzieś jest necie napisane od jakiego silnika użuć kolektora metalowego - to jest kolejne wyjście.
No i kto będzie szukał twoich poprzednich postów, jeden problem to jeden temat albo linka wklej przynajmniej do poprzedniego
Strzały LPG zdarzają się czasem, jest to główna przyczyna dla której nie montuje się instalacji podatnych na strzały czyli II generacji w silnikach z plastykowyym kolektorem, a jeśli to silnik na wtrysku jednopunktowym i nie ma jak sekwencji zamontować bo nikt się nie chce podjąć, to trzeba przynajmniej dbać o świece i kable i wówczas strzałów nie będzie lub rzadko , gdzieś jest necie napisane od jakiego silnika użuć kolektora metalowego - to jest kolejne wyjście.
- pablomed
- Members
juz wszystko jasne mam AEE...wiec 75km:) 1.6 rok 1996:)
chodzilo o to ze jechalem autem na lpg i nagle cos huknelo zasmierdzialo spalenizna i zgasl jak go probowalem odpalic odpalal ale odrazu obroty wskakiwaly na max na czerwone kreski!! scholowalem do domu i okazalo sie ze caly kolektor u mnie jest plastikowy rozsadzilo...w drobny mak...
Wyczytalem ze skoro mam plastikowy kolektor i silnik AEE powinienem miec sekwencje a ja niestety mam zwykla instalacje lpg;/ i co teraz??
chodzilo o to ze jechalem autem na lpg i nagle cos huknelo zasmierdzialo spalenizna i zgasl jak go probowalem odpalic odpalal ale odrazu obroty wskakiwaly na max na czerwone kreski!! scholowalem do domu i okazalo sie ze caly kolektor u mnie jest plastikowy rozsadzilo...w drobny mak...
Wyczytalem ze skoro mam plastikowy kolektor i silnik AEE powinienem miec sekwencje a ja niestety mam zwykla instalacje lpg;/ i co teraz??
- richie77
- Berbeć
Zla INSTALACJA
Witam,
Mam golfa 1.6 silnik AEE 75km rok 1996. i zwykla instalacje gazowa;/
-reduktor agc tomasetto
-zawor,wielozawor tomasetto
-obudowa stako
-centralka as autronic
-ukl. elektroniczny autronic 600D
I wlasnie rozwalilo mi plastikowy kolektor;/ co teraz?? kupilem z takim gazem i nie wiedzialem ze tu nie moze byc takiej inst. i ze cos takiego sie stanie;/
co teraz moge zrobic??
Mam golfa 1.6 silnik AEE 75km rok 1996. i zwykla instalacje gazowa;/
-reduktor agc tomasetto
-zawor,wielozawor tomasetto
-obudowa stako
-centralka as autronic
-ukl. elektroniczny autronic 600D
I wlasnie rozwalilo mi plastikowy kolektor;/ co teraz?? kupilem z takim gazem i nie wiedzialem ze tu nie moze byc takiej inst. i ze cos takiego sie stanie;/
co teraz moge zrobic??
- richie77
- Berbeć
richie77, no za wiele to nie wymodzisz, kupuj nowy (używany) kolektor, nowe świece i przewody WN, regulacja LPG i jeździj... licząc się z tym że przy tego typu kanalizacji występują takie przypadki i za wiele nie poradzisz
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
nikt do tego nie wsadzi sekwencji bo będzie z tym sporo roboty i spore koszta. Nie wiem, spróbuj na razie nowy kolektor i jak świece zmieniałeś to przyjrzyj się kablom wysokiego napięcia. Jak nie pomoże i nadal będą strzały to wrzuć blosa albo przejdź na coś w stylu bingo-m
-

Opik - Members
richie77 napisał(a):a moze kolektor metalowy rozwiaze problem strzalow??
nie ma takiej możliwości, 1.6 101 KM ma inny kolektor i on jest metalowy, ale nie pasuje do twojego, jesteś skazany na plastikowy, po każdym strzale będzie coś pękało, to są zalety LPG

Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
AEE tylko sekwencja
albo wystrzeli znów w kolektor i skonczy sie to tak jak teraz albo polecisz w góre i skończy sie inaczej
Moze nie jest to zabawne ale prawdziwe
LPG to LPG, nie ma żartów 
richie77 napisał(a):a znow jak zaloze spowrotem ten plastikowy kolektor dam na regulacje gazu itp...? i znow strzeli?
albo wystrzeli znów w kolektor i skonczy sie to tak jak teraz albo polecisz w góre i skończy sie inaczej
Moze nie jest to zabawne ale prawdziwe
LPG to LPG, nie ma żartów 
-

K@mil - POMOCNIK

PiJey88, jemu chodzi o taki dolot z "kwasówki" jaki można kupić na allegro, nie fabryczny
richie77, możesz spróbować blosa wsadzić, niecałe 400 wyjdą a strzałów na tym nie uświadczysz
richie77, możesz spróbować blosa wsadzić, niecałe 400 wyjdą a strzałów na tym nie uświadczysz
-

Opik - Members
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)