czasem spadna jak pozniej wrzuce na luz (przydusze silnik)
pytanie czy to silnik krokowy (nastawnik przepustnicy) ?
bo wymienilem go na nowy jakiejs tam firmy nie bosch i moze byc ze wadliwy i nie zawsze schodzi na 1000 obrotow ?[/b]
Moderator: Moderator
czasem spadna jak pozniej wrzuce na luz (przydusze silnik)
trojeczkaGT napisał(a):Problem jest taki ze auto jak jest odpalane i nie jechalo nigdzie jeszcze to obroty ma ok 1000 (dla mnie ok) ale jak juz zagrzeje sie i jedziemy i wrzucam na luz to obroty sa ok 1500czasem spadna jak pozniej wrzuce na luz (przydusze silnik)
pytanie czy to silnik krokowy (nastawnik przepustnicy) ?
bo wymienilem go na nowy jakiejs tam firmy nie bosch i moze byc ze wadliwy i nie zawsze schodzi na 1000 obrotow ?[/b]
czujnik temperatury sprawdz chociaż ja tak miałem jak odpaliłem było oki jak jechalem i dałem luz to tak jak ty proponuje sprawdzić szczelność uszczelki przepustnicy u mnie leciutko była sparciała i brał lewe powiatrze i dlatego obroty skakały do góry zamiast spadać
i dalej lipa tzn auto jak stoi jest ok okolo 1000 obrotow ale jak jade i wrzucam na luz to obroty sa na 1500 wkurza to ale chyba dam sobie spokoj
chyba ze mowisz o jeszcze innej uszczelce.

najpierw jutro jeszcze wezyki powymieniam te od podcisnienia itp bo nie daja mi pewnosci
jak tak to jaką? no to musze chyba do gazownika jakiegos pojechac i sie podpiąć
nie mam za bardzo czasu kiedy tam jechac a po za tym w mojej okolicy dobrego gazownika to ze swieczką szukać 
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości