Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Instalacja gazowa
Mam takie małe pytanie: jak długo można pojeździć na gazie(chodzi o to jak długo wytrzyma silnik) ? i czy warto usunąć instalację gazową z GIII 1.8 90KM ABS?
- kain87
- Berbeć
jeżeli założysz sekwencje to napewno bardzo długo pojeżdzisz. najlepiej jechac do fachowca który ci zbada silnik i zamontuje najlepsze rozwiazanie. za 1300 juz tez montuja i puzniej auto ma totalnego muła po roku. musisz pamiętac o wymianie przewodów zapłonowych, swiec co jakis czas jeżeli śmigasz na gazie. 
-

buli84gt - Czytacz
Czyli ta instalacja gazowa to lipa to co zaoszczędzę na tańszym gazie to włożę w oleje i inne podzespoły
,a przy tym silnik się szybciej zużywa.
Szkoda że nikt nie powiedział mi tego przed zakupem instalacji.
A tak na marginesie ja w swoja instalacje włożyłem 1700.
,a przy tym silnik się szybciej zużywa.
Szkoda że nikt nie powiedział mi tego przed zakupem instalacji.
A tak na marginesie ja w swoja instalacje włożyłem 1700.
- kain87
- Berbeć
nie każdy samochód jest przystosowany do jazdy na instalacji. mechanik ci ja zamontuje bo to siano. sekwencyjny kosztuje około 2500 do 3000 zł w zależnosci jaki ma sie silnik itd
[ Dodano: 2007-11-26, 21:10 ]
z drugiej strony to nie jest powiedziane zetwoja instalacja to lipa bo kosztowała 1700. po jakims czasie sam odczujesz jaką silnik ma moc na gazie a jakie kopyto na benzynie. pamiętaj tez żeby miec zawsze benzynę w baku. zalej za 50 zł. i taki poziom staraj sie trzymac. przejedz sie tez od czasu do czasu na benzynie niech ten silnik odetchnie troche. w koncu był wyprodukowany po to zeby na niej tylko jezdzic.
[ Dodano: 2007-11-26, 21:10 ]
z drugiej strony to nie jest powiedziane zetwoja instalacja to lipa bo kosztowała 1700. po jakims czasie sam odczujesz jaką silnik ma moc na gazie a jakie kopyto na benzynie. pamiętaj tez żeby miec zawsze benzynę w baku. zalej za 50 zł. i taki poziom staraj sie trzymac. przejedz sie tez od czasu do czasu na benzynie niech ten silnik odetchnie troche. w koncu był wyprodukowany po to zeby na niej tylko jezdzic.

-

buli84gt - Czytacz
benzyna to benzyna mama znajomka co jezdził na lpg w mk 3 nie sekwencja tylko zwykła instalacja po 2 latach jazdy na tym silnik byl w połowie do wymiany nie wiem czy to była wina instalacji i tego ze moze była jakas lipna czy moze zle załozona radziłbym udac sie do kogos kto ma o tym spore pojecie i nie chce na tobie zarobic i wcisnac ci byle co
!bo to sztuka na raz zmiany w dynamice jazdy odczujesz w 100% poza tym w ''bance na gaz pozaktowo wchodziło mu ok30Lgaz a po 2latach 23-24 powód jak sie okazało kupa syfu w gazie
ja tam smigam na 95 oktan i nie mam zamiaru zakładac instalacji
pozdrawiam!!!!!!!!!!!!!
!bo to sztuka na raz zmiany w dynamice jazdy odczujesz w 100% poza tym w ''bance na gaz pozaktowo wchodziło mu ok30Lgaz a po 2latach 23-24 powód jak sie okazało kupa syfu w gazie
ja tam smigam na 95 oktan i nie mam zamiaru zakładac instalacji
pozdrawiam!!!!!!!!!!!!!
czorny27
aktualne foto str.1
zlot PleszeVW str.27
nowe kolo na sezon 2009 brock B5 16'' str.19,polerka rantu str.20
sesja sezon 2009!!! str.22!!!
recaro gti edition str.17!!
foty sezon 2008 str.8!!!!!!!!!!!
zlot golf3.pl str.6!!!
aktualne foto str.1
zlot PleszeVW str.27
zlot golf3.pl str.6!!!
-

czorny27- - Members
I co Ty śmigasz kilometrów na tych twoich oktanach?????Jak tak dalej będą windować ceny to za dyche nie wlejesz nawet dwóch litrów-i gdzie na tym ''śmigniesz''?Gaz nie jest ''BE'',musi być tylko założony przez odpowiedniego fachowca-niepolecam dużych firm.Silniki ośmio zaworowe bardzo dobrze tolerują gaz.Trzeba tylko dbać o nie i tankować na dobrych stacjach,a polatasz jeszcze sporo. 

- tomala
- Czytacz
ale przecierz lpg tak samo windują jak benzyne
a wszystko jest tak pomyslane zeby stosunek opłacalnosci wychodził 2 do 3
i to sie nie zmieni
my z kumplem myslimy jezdzic na spirycie 99% z domieszką 1/3 benzyny
pierwsze pruby były robione w duzym fiacie na gazniku na czystm spirycie i auto miało kopa jach choler
a wszystko jest tak pomyslane zeby stosunek opłacalnosci wychodził 2 do 3
i to sie nie zmieni
my z kumplem myslimy jezdzic na spirycie 99% z domieszką 1/3 benzyny
pierwsze pruby były robione w duzym fiacie na gazniku na czystm spirycie i auto miało kopa jach choler
Średnie spalanie 7,5>8l lpg /5,8l pb
- dziabi3
- Members
I co Ty śmigasz kilometrów na tych twoich oktanach?????Jak tak dalej będą windować ceny to za dyche nie wlejesz nawet dwóch litrów-i gdzie na tym ''śmigniesz''?Gaz nie jest ''BE'',musi być tylko założony przez odpowiedniego fachowca-niepolecam dużych firm.Silniki ośmio zaworowe bardzo dobrze tolerują gaz.Trzeba tylko dbać o nie i tankować na dobrych stacjach,a polatasz jeszcze sporo.
a no smigam do roboty i z powrotem lacznie prawie50 km!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!6dni w tygodniu do tego po miescie normalna jazda nie oszczedzam jesli o to chodzi jak leje za 100zeta robie y cyklu mieszanym prawie280km to nie duzo w poruwnaniu z gazem ale ja i tak zdania nie zmienie!!!!!!!!!!!!!!!!!1
[ Dodano: 2007-11-28, 16:11 ]
dziabi3, nic sie nie działo
moze w spólke wejdziemy to sie opatentuje bedziem kasiore trzepac he he he 
a no smigam do roboty i z powrotem lacznie prawie50 km!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!6dni w tygodniu do tego po miescie normalna jazda nie oszczedzam jesli o to chodzi jak leje za 100zeta robie y cyklu mieszanym prawie280km to nie duzo w poruwnaniu z gazem ale ja i tak zdania nie zmienie!!!!!!!!!!!!!!!!!1
[ Dodano: 2007-11-28, 16:11 ]
dziabi3, nic sie nie działo
moze w spólke wejdziemy to sie opatentuje bedziem kasiore trzepac he he he 
czorny27
aktualne foto str.1
zlot PleszeVW str.27
zlot golf3.pl str.6!!!
aktualne foto str.1
zlot PleszeVW str.27
zlot golf3.pl str.6!!!
-

czorny27- - Members
Ja za gaz do 1.8 dałem 1400zł przejechałem 30tyś i do tej pory żadnego strzelania gasniecia na skrzyzowaniach w mieście wychodzi 11-12 a na trasie 10-1-,5 polecam Lpg tylko musi instalacje załozyć dobry fachowiec
- Zbigniew Kędzio
- Czytacz
A jaki powinien być spadek mocy silnika przy jeździe na gaz?
Bo ja jak jeździłem przy mocno podkręconym(spalanie ok 13-15L LPG/100) to różnica była prawie nieodczuwalna, a przy skręconym to było "niebo a ziemia".
A i jeszcze jedno czy to normalne, że przy obrotach 3000 jak sie wciśnie mocniej pedał gazu to niema prawie przyśpieszenia, a przy poluźnieniu to przyśpiesza?
Bo ja jak jeździłem przy mocno podkręconym(spalanie ok 13-15L LPG/100) to różnica była prawie nieodczuwalna, a przy skręconym to było "niebo a ziemia".
A i jeszcze jedno czy to normalne, że przy obrotach 3000 jak sie wciśnie mocniej pedał gazu to niema prawie przyśpieszenia, a przy poluźnieniu to przyśpiesza?
- kain87
- Berbeć
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)