z góry dziekuje za odpowiedzi ...Moderator: Moderator
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Ilosc LPG w zbiorniku - moc silnika
Drodzy forumowicze interesuje mnie jedna rzecz .. a mianowicie co jest przyczyną róznicy mocy silnika.. jezdzac na gazie mając pełny zbiornik lub tez duzą ilosc lpg auto jest słabsze... gdy zostanie mi rezerwa i koncowka gazu w zbiorniku , auto nabiera mocy i jest znacząca róznica w osiągach .. auto jest bardziej dynamiczne i mocniejsze .. Co jest przyczyną
z góry dziekuje za odpowiedzi ...
z góry dziekuje za odpowiedzi ...-

shark88 - Czytacz
nie takich odpowiedzi się spodziewałem , .. ale pamiętajcie ze czasem lepszy zdrowy i zadbany 1.4 niz zażyłowane i padniete np 1.8
i nawet ten słabiutki silnik potrafi coniektorych zaskoczyc
Wam radze nie tankowac do pełna bo grozi to zostawieniem zbiornika na stacji .. moc to nie wszystko jezeli auto zjada ruda ..
i nawet ten słabiutki silnik potrafi coniektorych zaskoczyc Wam radze nie tankowac do pełna bo grozi to zostawieniem zbiornika na stacji .. moc to nie wszystko jezeli auto zjada ruda ..

Ostatnio edytowano 11 maja 2010, o 22:05 przez shark88, łącznie edytowano 1 raz
-

shark88 - Czytacz
nie nie nie
chyba zle nas zrozumiales... nie oceniamy twojego silnika tylko odp na pytanie... poprostu im mniejsza pojemnosc tym bardziej odczuwa kazdy kilogram to wszystko 
chyba zle nas zrozumiales... nie oceniamy twojego silnika tylko odp na pytanie... poprostu im mniejsza pojemnosc tym bardziej odczuwa kazdy kilogram to wszystko -

sweetboy90 - Badacz tematu
no wiadomo ze tak ...odczuwa niestety moc nie jest wielka. ale jakos daje rade
lecz w tym wypadku ciezar butli (pełnej lub nie) nie jest zbyt wielki ... wiec odczuwalna zmiana mocy ( a jest wyrazna ) jest od innej przyczyny zalezna..
lecz w tym wypadku ciezar butli (pełnej lub nie) nie jest zbyt wielki ... wiec odczuwalna zmiana mocy ( a jest wyrazna ) jest od innej przyczyny zalezna..-

shark88 - Czytacz
gdybym wiedział , nie zakładałbym tematu .. wiem ile wazy butla z gazem ..jezdze tym autem od dawna i troche km przejechałem..i wiem jak auto zachowywało sie wczesniej czy to z pełną i czy to z praktycznie pustą butlą wiec wiem co pisze i poprostu szukam odpowiedzi na moje pytanie.. i dowiem sie gdzie lezy przyczyna ,zmiany mocy bo napewno nie jest nią ciezar pełnej butli .. pozdrawiam 

-

shark88 - Czytacz
a wez powiedz jeszcze jaki masz gaz i jaka butle? (pojemnosc) pusta butla srednio moze wazyc ok 25kg + gaz 1l= ok 0,5 kg
wiec jak masz jakis wielki zbiornik to jednak zdziebko to wazy... 
wiec jak masz jakis wielki zbiornik to jednak zdziebko to wazy... 
-

sweetboy90 - Badacz tematu
ja bym stawial na zabogata mieszanke za duzo LPG dostaje sie do cylindrow przez co silnik jest obciazany zalewany przez co mulowaty a im mniej gazy to nizsze cisnienie w ukladzie i silnik dostaje go mniej
jedz na regulacje
jedz na regulacje
-

strzeliniasty - Members
butla wazy 22kg + gaz ok 14-15 kg . Dzieki za konkretną odp na pytanie strzeliniasty, masz racje moze byc tak ze to jednak jest wina zbyt bogatej mieszanki , potrzebna bedzie regulacja , odpisze jaki bedzie jej efekt
-

shark88 - Czytacz
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)