!Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Golf odpala i gaśnie
Witam,posiadam golfa 3 r 95 1.8 benzyna z rocznym gazem.Ostatnio wracałem do domu i czułem ze braknie mi benzyny,lecz jakos dojechałem na oparach do dom.Następnego dnia dolałem 10 l benzyny jednak auto odpala na 2 sek i gaśnie lub wgl nie odpala,pompe paliwa słychać po przekreceniu zapłonu,nowy rozrząd,świece sa czarne ale nie zalane,podłączyłem go pod kompa,nie wykryło żadnych błędów,immobiliser rownież sie nie zblokował,iskra jest,nie mam pojęcia co może być przyczyną,pewne jest to że stało sie to po braku paliwa.Proszę pomóżcie
!
!- tomek1715
- Czytacz
zdejmij wezyk paliwowy przed wejsciem do wtrysku i niech ci ktos pokreci zobaczysz czy podaje paliwo mogło zassać jakiś syf z baku i zapchało sie coś
- martinfp
- Badacz tematu
a wiesz ze mialam to samo z tym samym silnikiem 1,8
? okazalo sie ze zasuszylam sobie bak, zanim ruszylam gdzie kolwiek to musialam pilowac w miejscu go na gazie zeby jechal tez wlalam 10 l bezyny tez pompa dzialala jak nalezy dopiero jak mialam ponad pol baku bezyny jakby cudem zaskoczylo, byc moze akurat u ciebie to nie to ale u mnie podziałało od tamtej pory nigdy nie mam resztki paliwa pol baku musi byc szczegolnie zimowa pora
? okazalo sie ze zasuszylam sobie bak, zanim ruszylam gdzie kolwiek to musialam pilowac w miejscu go na gazie zeby jechal tez wlalam 10 l bezyny tez pompa dzialala jak nalezy dopiero jak mialam ponad pol baku bezyny jakby cudem zaskoczylo, byc moze akurat u ciebie to nie to ale u mnie podziałało od tamtej pory nigdy nie mam resztki paliwa pol baku musi byc szczegolnie zimowa pora-

Nati712 - Badacz tematu
dokladnie tak, jechalam do mechanika zalalam ponad 25 l odpalam a tu suprise.... dzwonie a on mowi ze musial byc bak zasuszony i zassal przy duzej ilosci obys mial to samo to ominie cie mechanik:)
-

Nati712 - Badacz tematu
radze odpalic przelaczyc na sama bezyne i probowac go podgazowac mi za 2 razem zalalaplo bo zapomnialam przelaczyc na gaz i pilowalam z mysla ze musze go na gazie rozgrzac po chwili zorientowalam sie ze to czysta bezynka i zassalo mam nadzieje ze sie uda i oby.... zycze ci tego 

-

Nati712 - Badacz tematu
ja mam automatyczne przelaczanie jak dodam gazu to mi sie przelacza na gaz chyba ze wcisne guziczek i pali na samej bezynie dlatego nie moge sobie pstryknac i jedzie na gazie musi sie pierw w parowniku dobrze gaz rozprezyc i nagrzac silnik dlatego bez bezyny ani rusz
-

Nati712 - Badacz tematu
Poszukaj na stonie producenta a najlepiej w instrukcji swojego gazu przy jakiej minimalnej temperaturze reduktora możesz odpalić go awaryjnie, obstawiam że na 99% go można odpalić. Swojego AG Gaz to przy temperaturze reduktora minimum 10 stopni mogę dopalić awaryjnie.
- tdu1705
- Czytacz
- Rocznik: 1997
- Silnik: AEE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 5-drzwiowe
nie odpala rowniez na gazie,paliwo dostaje,iskra jest,odpala i gasnie po 2 sek,vag nie wykazuje zadnych błedów,czujniki temp i wału sprawne,mechanik juz nie ma pomysłu,twierdzi ze to moze byc problemw elektryce.
- tomek1715
- Czytacz
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)