Moderator: Moderator
 . Co dzien pyta mnie co to moze byc że auto nie idzie, musi dawac full gaz żeby ruszyć z 1 , dymi i szarpie . Nie gadam z typem - niech oszczedza i pozdrowi swojego gazownika . Mi pali teraz przy mrozie na krótkich miejskich trasach w okolicach 14 , biorac pod uwagę większe zużycie gazu niż beny to wydaje mi się normą . W cieplejszych miesiącach zuzycie spada do ok 11. Według mnie miescisz sie w normie ale nie podałeś jakich tras/jazdy dotyczy Twoje spalanie i moze ktoś kto głębiej sięgał w instalacje wypowie sie jeszcze. Auto na gazie pali wiecej gazu niż beny i nie patrz na charakterystykę samochodu gdzie pisze że pali tyle i tyle w miescie - paliwka PB
JaGGerman napisał(a): Wydaje mi sie ze rozgrzany silnik w trasie przy ekonomicznej jezdzie powinien spalic 11 litrow. to byloby ok, ale nie 13
 no jak masz srube na wezu to wez ja przykrec lekko i testuj jezeli dalej nie bedzie poprawy (dla pewnosci przykrec jeszcze troche za drugim tankowaniem) to wtedy trzeba szukac nieszczelnosci instalacji lub sam parownik moze membrany sa zuzyte i przepuszczaja za duzo gazu.
 ja ostatnio srube przykrecilem bo mial za duzo ale nie widac roznicy w jezdzie na gazie.
 filterek od gazu wymieniony wchodzi 27L gazu z czego przejadę 220 kmDawca219 napisał(a):Ostatnio po odkręceniu przy parowniku dolnego zaworu wyleciał olej czarny i jakies brudy jak by piach połączony z olejem taka maz oznaka może być do wymiany parownik ?
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości