Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Zrobiłem tak samo, golf ma moc a spalanie to juz ponizej 11.5 w mieszanym o tej porze roku nie zejdę. a w trasie ostatnio 10.34l/100km
- JaGGerman
- Czytacz
a mi wychodzi 14l/100km parownik mam nowy i nie mogę zejść do 10l. Może ktoś wie w czym tkwi problem ?
-

tuchel - Badacz tematu
-

Dawca219 - Czytacz
Nie wiem kolego czy zejdziesz ponizej 14 zalezy od silnika od jazdy, jedz do gazownika tylko jakiegos dobrego niech przeprowadzi regulacje wymieni za jednym zamachem filterek od gazu bo innej opcji nie ma jak masz nowy parownik 

-

Dawca219 - Czytacz
rob71 napisał(a):ale macie problemy,wywalcie gaz i jeździjcie na Pb
Ty masz kolego problem jeżeli Ci coś nie odpowiada to się nie wypowiadaj a nie spamujesz
Jego wola będzie jeździł na czym będzie chciał 
-

Dawca219 - Czytacz
dokładnie nie po to kupowałem samochód na gaz żeby jeździć na benzynie
a wracając do tematu jakieś jeszcze propozycje macie
?
a wracając do tematu jakieś jeszcze propozycje macie
?-

tuchel - Badacz tematu
Kolego jeżeli sam nie potrafisz wyregulować gazu to pozostaje gazownik
I jeśli gazownik już Ci wyreguluje i nie zmieni się nic to oznaka jest to ze już tak będzie w tym silniku ze tyle będzie palił. Filterek od gazu niech Ci wymieni i wyreguluje tylko jedz do dobrego gazownika jeżeli chcesz zaoszczędzić na spalaniu koszt regulacji 60 zl filterek z 4 zl bo parownik masz wymieniony innej opcji nie ma tylko regulacja 
I jeśli gazownik już Ci wyreguluje i nie zmieni się nic to oznaka jest to ze już tak będzie w tym silniku ze tyle będzie palił. Filterek od gazu niech Ci wymieni i wyreguluje tylko jedz do dobrego gazownika jeżeli chcesz zaoszczędzić na spalaniu koszt regulacji 60 zl filterek z 4 zl bo parownik masz wymieniony innej opcji nie ma tylko regulacja 
-

Dawca219 - Czytacz
wielkie dzięki kolego
jak znajdę trochę czasu to poszukam jakieś dobrego gazownika podjadę i dam znać co i jak
jak znajdę trochę czasu to poszukam jakieś dobrego gazownika podjadę i dam znać co i jak

-

tuchel - Badacz tematu
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)