witam, mam golfika 3 1,8 B i zastanawiam sie nad zalożeniem gazu,
chce kupic całą nową instalacje łącznie z butlą, wie ktoś może ile może kosztować cały zestaw ?
napiszcie co jeszcze warto wymienić przy zakładaniu instalacji gazowej?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
heh seb sam sie za to nie zabiore napewno
instalacja I generacji oznacza że będzie ona wykonana z najlepszych podzespołów?
jakie cześci warto będzie jeszcze wymienić przy tej okazji? może świece?
Samochocem chce jeszcze sporo pojeździć![:]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
instalacja I generacji oznacza że będzie ona wykonana z najlepszych podzespołów?
jakie cześci warto będzie jeszcze wymienić przy tej okazji? może świece?
Samochocem chce jeszcze sporo pojeździć
![:]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
- danielh
- Berbeć
danielh, a miales kiedys samochod z instalacja gazowa? jezdziles "na gazie" wogole? To fakt wymaga to wiekszaj dbalosci nic sama bezyna, regulacje, filterki, czesciej trzeba wymieniac olej niz normalnie, do tego swiece i przewody, o to wszystko musisz dbac zeby wszystko dzialalo ok.
A na koniec: Skoro chcesz nim jeszcze sporo pojezdzic, to nie krzywdz go gazem.
A na koniec: Skoro chcesz nim jeszcze sporo pojezdzic, to nie krzywdz go gazem.
- seb
danielh napisał(a):instalacja I generacji oznacza że będzie ona wykonana z najlepszych podzespołów?
nie , to oznacza że jest to najprostsza z możliwych instalacji z którą możesz mieć problemy na przeglądzie
ja proponuję drugą generację np sterownik bingo. STAG'a omijaj z daleka szczególnie model 2l
jak Ci to ktoś dobrze założy to będziesz zadowolony - myślę że około 1500 zł wystarczy a przy obecnej różnicy w cenie szybko Ci się to zwróci
jak samochód dobrze chodzi to narazie załóż gaz i dopiero będziesz myślał na wymianą np świec i kabli...ja miałem zmienić zaraz po założeniu gazu a przejeździłem na nich prawie 40 000 praktycznie tylko na gazie bez żadnych problemów z ich strony
nie ma co zmieniać na zapas
Jedyne co to jak będziesz już jechał na montaż to weź ze sobą nowy filtr powietrza
-

mani51 - Members
posiadam instalacje BRC just junior 2 i jest super. poza tym 2 lata gwarancji i ogolnopolska siec naprawcza. znam wiele osob, ktore maja ta instalacje i maja po 100tys km przejechane i nic sie nie dzieje. kosztuje kolo 1600, ale moim zdaniem warto. co 15tys km w ciagu gwarancji darmowy przeglad
-

kruchy_ - Badacz tematu
seb właśnie w tym problem że o gazie wiem niewiele...
kruchy_ cierlawe czy u mnie w radomiu coś takiego zakładają
mani51 to znaczy że wymiana filtru powietrza jest konieczna przy zakładaniu gazu? filtr był wymieniany jakieś 1,5 roku temu.
wiem że na gazie moge mieć wieksze problemy z autem, może częściej sie cos psuć ale w pracy używam właśnie tego auta i robie jakieś 1500km miesięcznie i na benzynie troche sporo mnie to kosztuje.
kruchy_ cierlawe czy u mnie w radomiu coś takiego zakładają
mani51 to znaczy że wymiana filtru powietrza jest konieczna przy zakładaniu gazu? filtr był wymieniany jakieś 1,5 roku temu.
wiem że na gazie moge mieć wieksze problemy z autem, może częściej sie cos psuć ale w pracy używam właśnie tego auta i robie jakieś 1500km miesięcznie i na benzynie troche sporo mnie to kosztuje.
- danielh
- Berbeć
danielh napisał(a):że wymiana filtru powietrza jest konieczna przy zakładaniu gazu? filtr był wymieniany jakieś 1,5 roku temu.
JEST konieczna zawsze, a dodatkow instalcja ma swój filtr gazu, wpiesz w google instalacje gazowe i poczytaj
-

jacekPlacekkk - Gaduła
danielh, tak szczerze instalacja gazowa bedzie Ci sie oplacac bo bedziesz robil duzo kilometrow wiec "zarobisz" na paliwie, musisz niestety pogodzic sie z faktem ze o takie autko ( z gazem ) naprawde trzeba dbac ( filerki, wyiany, itp), Nie ukrywam ze jestem wielkim przeciwnikiem zakladania instalacji gazowej, u mnie w poprzednim golfie odkad zalozylem gaz bylo dobrze na poczatku potem psulo sie jedno po drugim, i niestety dochodzily standardowe wydatki jak regulacja, wymiana filtra, itd.
Moze w Twoim wypadku najlepszym wyjscie bylo by niestety sprzedanie golfa
i kupienie diesla.
Moze w Twoim wypadku najlepszym wyjscie bylo by niestety sprzedanie golfa
- seb
danielh napisał(a):filtr był wymieniany jakieś 1,5 roku temu.
biorąc pod uwagę ile jeździsz to już sporo na nim przejechałeś więc i tak będziesz go musiał wkrótce zmienić a że czystość filtra ma duże znaczenie dla poprawnej pracy na gazie to lepiej żeby Ci gazownik ustawił wszystko na nowym filtrze bo za jakieś 2-3 tys km zmienisz filtr i znowu będziesz musiał jechać na regulację...pytałeś co zmienić przy okazji zakładania no to Ci napisałem
-

mani51 - Members
ja mam 1.6 mozliwa byla jedynie instalacja gazu sekwencyjnego (stag-4) (wielowtrysk nie toleruje instalacji 1-3 generacji) niedawno zalozona koszt 2500pln spalanie praktycznie jak na benzynie (moze roznica litra...) spadku mocy nie zauwazylem, jezdzi jak jezdzil tyle ze za mniejsza kase:D
jesli duzo jezdzisz a piszesz ze duzo i masz zdrowy silniczek to nie zastanawiaj sie...
jesli duzo jezdzisz a piszesz ze duzo i masz zdrowy silniczek to nie zastanawiaj sie...
Masz chwile:>? Zobacz moje MK3 :
moj-golf/1-6-gt-by-kaparri-t13858.html
Są takie które się podniecą starym VW-ikiem jak 600-tą![:]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
moj-golf/1-6-gt-by-kaparri-t13858.html
Są takie które się podniecą starym VW-ikiem jak 600-tą
![:]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
-

kaparri - Badacz tematu
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)