Witam
Mam problemy bo mam golfa 1.8 zagazowany i na butli gazu 30 l robie tylko 150 km...moze ktos podpowie co zrobic?????
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
a jak ci odpala je jezdzi na zimnym wiecej szczegolow na temat zachowania samochodu
[ Dodano: 2008-11-11, 17:39 ]
ale nie powiem wynik z deka duzy...
[ Dodano: 2008-11-11, 17:39 ]
ale nie powiem wynik z deka duzy...
JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
-

Golfik1986 - Ekspert
lol 150km na 30 litach a ja myślałem że mój dużo pali
najpierw sprawdź czy mieszanka nie jest zbyt bogata później trzeba sprawdzić szczelność ale to już raczej u gazownika
najpierw sprawdź czy mieszanka nie jest zbyt bogata później trzeba sprawdzić szczelność ale to już raczej u gazownika
moj-golf/mk3-by-mazz-t10320.html <<-- MOJE MK III-

Mazz - VIP
adrian160386 napisał(a):Witam
Mam problemy bo mam golfa 1.8 zagazowany i na butli gazu 30 l robie tylko 150 km...moze ktos podpowie co zrobic?????
Napisz jaka instalacja. Ale zakladam ze nie sekwencja, wiec zacznij od przejrzenia ukladu zaplonowego oraz dostarczania gazu (parownik, filtry, listwy wtryskowe w przypadku sekw).
Jezeli wszystko jest ok to nalezy udac sie na strojenie i powinno byc OK. Takiego spalania to nawet u siebie nie mam przy solidnym kopycie

-

wozo - Berbeć
odpala mi z bezyny i przy 2 tys obrotow przelacza sie na gaz.z ty wszystkim jest ok nie mam zadnych problemow czy na zimnym czy na cieplym.Jest to zwykly gaz LOVATO..bylem raz u gazownika i mi wyregulowal to robilem 220km to moim zdaniem tez malo..fakt ten ze mam tez ciezka noge
..a tak szczerze to ile powinienem zrobic na tych 30 litrach?
..a tak szczerze to ile powinienem zrobic na tych 30 litrach?- adrian160386
- Berbeć
adrian160386, Jezeli silnik to 1.8 90 KM to w miescie nie powinien przekraczac 11 litrow raczej, do tego ciezka noga i zwykly gaz to dajmy na to 12,5-13 litrow gazu. Proponuje pojezdzic 100 km tylko na benzynie i zobaczyc ile spali. Ale kluczowa bedzie tutaj regulacja.
Mi kiedys zaczal brac 17 w miescie, okazalo sie ze jeden z wtryskow zalewal i reduktor mial ustawione zle cisnienie.
Chociazby 2.0 GTI ktory spali podobnie albo nawet mniej a jezdzi juz lepiej.
Mi kiedys zaczal brac 17 w miescie, okazalo sie ze jeden z wtryskow zalewal i reduktor mial ustawione zle cisnienie.
Twoj silnik jest niestety do spokojnej oszczednej jazdy, bo nawet jak cisniesz to i tak szalu nie bedzie. Jak chcesz jezdzic z ciezka noga to jest jedna rada - inny silnikadrian160386 napisał(a):fakt ten ze mam tez ciezka noge
Chociazby 2.0 GTI ktory spali podobnie albo nawet mniej a jezdzi juz lepiej.
-

wozo - Berbeć
No wlasnie koledzy te tak myslelem ze powinien pailc nie wiecej niz te 11 litrow...wlasnie dzis bylem na regulacji gazu no i niby mi cos tam ustawili i teraz sprawdze ile i pali:) no wlasnie sie zastanowie nad innym silnikiem...spr jak cos ta sonde..a jescze pytanko/?czy pompka paliwowa powinna chodzic caly czas????
- adrian160386
- Berbeć
adrian160386, Na allegro sa niby jakies patenty, ktore wylaczaja pompe paliwa w czasie jazdy na gazie. Z punktu widzenia ukladu paliwowego zalecane jest wrecz zostawianie pracujacej pompy paliwa. Kazdy gazwonik powie Ci, ze pompa pracuje sobie bez obciazenia i zuzywa sie adekwatnie mniej niz gdybys jezdzil na benzynie. Mussz tylko miec w baku przynajmniej rezerwe a najlepiej 1/4 zbiornika. Wtedy masz pewnosc ze pompy podczas pracy na LPG nie trafi szlag.
-

wozo - Berbeć
kurcze bylem na tej regulacji i znow robie za 50 zl tylko 145km:(mowili ze teraz na bank mniej bedzie palil i lipa...moze to naprawde wina sondy..ale jak ja sprawdzic??tzn na krotko mozna?jesli tak to podpowidzcie...dzieki i pozdr
- adrian160386
- Berbeć
adrian160386, to nie jest wina sondy aż takie spalanie, wyobraź sobie że masz I-generację gazu która nie jest regulowana sondą i spokojnie po regulacji zejdziesz do normalnego spalania czyli 8-12l zależnie od warunków.
Więc uważam że regulację masz totalnie spartoloną i rady są dwie - poszukać kumatych speców od LPG z odpowiednim sprzętem, albo zakupić sobie odpowiedni interfejs do regulacji ustawień i postarać o laptopa . Zależy jeszcze jaki masz komputerek od gazu. Nie STAG 2L czasem?
Więc uważam że regulację masz totalnie spartoloną i rady są dwie - poszukać kumatych speców od LPG z odpowiednim sprzętem, albo zakupić sobie odpowiedni interfejs do regulacji ustawień i postarać o laptopa . Zależy jeszcze jaki masz komputerek od gazu. Nie STAG 2L czasem?
- pablomed
- Members
wez pod uwage ze jezeli masz butle 30l to nigdy na zadnej stacji nie zatankuja ci 30 litrow. przepisy pozwalaja na zatankowanie jesli sie niemyle okolo 80% zbiornika z powodu csnienia w btli z powoow temperaturowych.wiec jesli masz butle 30l to zatankujesz do nie okolo 26l.
- grzesiek8107
- Czytacz
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)