Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
benzyna i gaz naraz....?
jest mozliwosc aby silnik chodzil na gazie i benzynie jednoczesnie? strasznie szybko ubywa mi benzyna, zatankowalem na fulla zrobilem 2 tys km i juz weszlo na rezerwe. na benzynie praktycznie tylko odpalam i po przejechaniu 5000-1000m wrzucam mu na gaz... co to moze byc?
- kleju
- Czytacz
możliwe. jeśli masz go na pb i masz nieszczelny parownik to dodatkowo gaz bedzie szedl. zapal na pb i odlacz rure od gazu i zobacz czy bedzie jakas roznica. ale tu masz odwrotnie jak na gazie to ci pb ubywa to może nie odcina wtrysku, moze kabelki gdzies nie lącza
co za ......... naród
- raf.sie
- Badacz tematu
Stealth napisał(a):Ja miałem podobny problem bo na gazie paliwo też mi szło - gaziarze jednak sobie poradzili z tym, montując przekaźnik wyłączający pompę paliwa w momencie przełączenia na gaz. Wystarczyło
to samemu lepiej zrobic
taniej przynajmniej no moze jakies 5zl wyjdzie
a roboty nie jest duzoco za ......... naród
- raf.sie
- Badacz tematu
Sorrki za wcinanie sie
Gdzie dokładnie sie znajduje ta kostka??
Bo mi pompka chodzi cały czas na gazie
seb napisał(a):Wiec napisz to co pamietam, jest taki "czarny kwadratowa kostka" w instalacji gazoweji
-

Legionista - Members
a ja mialem to samo u siebie
auto odpalane na benzynie dodalem gazu i wg tego przelacznika od gazu widac bylo ze silnik przelaczyl sie z benzyny na gaz i tak jezdzilem
w pewnym momencie silnik zgasl po przejechaniu 20km i zdziwilem sie bo zatankowalem butle do pelna przelaczylem guzik i chcialem na benzynie odpalic a tu kicha benzyny nie ma
wlalem kilka litrow dojechalem do domu i wyciagnalem ten sterownik z guzkiem do przelaczania i ku mojemu zdziwieniu kostka ktora jest wpieta z tylu tego sterownika byla przepalona, wyczyscilem styki przylutowalem kabelki do sterownika i wszystko jest cacy
auto odpalane na benzynie dodalem gazu i wg tego przelacznika od gazu widac bylo ze silnik przelaczyl sie z benzyny na gaz i tak jezdzilem
w pewnym momencie silnik zgasl po przejechaniu 20km i zdziwilem sie bo zatankowalem butle do pelna przelaczylem guzik i chcialem na benzynie odpalic a tu kicha benzyny nie ma
wlalem kilka litrow dojechalem do domu i wyciagnalem ten sterownik z guzkiem do przelaczania i ku mojemu zdziwieniu kostka ktora jest wpieta z tylu tego sterownika byla przepalona, wyczyscilem styki przylutowalem kabelki do sterownika i wszystko jest cacy
-

strzeliniasty - Members
- raf.sie
- Badacz tematu
tosmy sie zgadali:)raf.sie napisał(a):seb napisał(a):czarny kwadratowa kostka
no wlasnie mi tez o to chodziloto jest przekażnik ktory powinien odcinac pb gdzy sie przelaczy na gaz. samemu mozesz go sprawdzic
[ Dodano: 2009-06-04, 19:09 ]
Legionista napisał(a):Sorrki za wcinanie sieseb napisał(a):Wiec napisz to co pamietam, jest taki "czarny kwadratowa kostka" w instalacji gazoweji
a popka nie powinna chodzi caly czas???? sorrki moze sie myle ale tak mi sie wydaje, przeciez zawsze kazano mi wozic w baku 1/4 paliwa zeby pompa sie nie zatarla.
- seb
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)