Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
seb napisał(a):a popka nie powinna chodzi caly czas???? sorrki moze sie myle ale tak mi sie wydaje, przeciez zawsze kazano mi wozic w baku 1/4 paliwa zeby pompa sie nie zatarla.
zwolenników aby nie chodzila jest chyba tyle samo co przeciwnikow
jedni mwia ze jak bedzie chodzic caly czas to wkoncu stanie.(gdy jedziesz na gazie to pompka musi pracowac jak by to powiedziec mocniej..poniewaz cale paliwo musi wrocic spowrotem do baku..) a drudzy mwia ze jak nie bedzie chodzic to siadzie wtrysk.. tyle ze to chyba glupota wg mnie bo przeciez na gazie jak jedziesz wtrysk i tak nie pracuje.a nie powinno sie mu nic stac jesli bedziesz odpalal na benzynie i jezdzil kawalek tak jak wiekszosc chyba robi..
coz sie rozpisalem
powiem tak ja sobie zalozylem jak mialm gaz i dobrze bylo co za ......... naród
- raf.sie
- Badacz tematu
a popka nie powinna chodzi caly czas???? sorrki moze sie myle ale tak mi sie wydaje, przeciez zawsze kazano mi wozic w baku 1/4 paliwa zeby pompa sie nie zatarla.
Własnie nie wiem i dlatego pytam sie
-

Legionista - Members
typowo chodzi cały czas, ale często montuje się przekaźnik odcinający ją podczas pracy na LPG. Mntażyści raczej tej modyfikacji sami z siebie nie robią, tylko na życzenie klienta, albo ludzie sami sobie zakładają. Ma to plusy i minusy, ale o tym już było nie raz.
- pablomed
- Members
kolego ale takie pytanko ile ty jeździsz a raczej ile razy dziennie jedziesz na benzynie
bo te 40 litrów benzyny na 2 tys km to normalne jeżeli kilka razy dziennie jedziesz na pb te 500 a 1000
ale pod warunkiem ze kilka razy dziennie jedziesz na pb
dla przykładu ja dziennie pokonuje 2 razy dziennie 1,5 km na pb czyli 3 km i muszę co jakiś miesiąc zalać 12 litrów pb a miesięcznie robię jakiś 1,5tyś km
ale nie licz ile tyś km robisz miesięcznie tylko ile razy odpalasz na pb
ale dobra do tematu wracają są 2 opcje albo odcięty prawidłowo wtryskiwacz leje i dość mocno a nawet okropnie
lub elektronika nie odcina prawidłowo wtrysku i powoduje częściowe otwieranie się
a w przypadku kiedy to wtryskiwacz leje to odcięcie pompy jest jakimś wyjściem ale raczej tymczasowym do momentu znalezienia na szrocie sprawnego wtrysku
bo te 40 litrów benzyny na 2 tys km to normalne jeżeli kilka razy dziennie jedziesz na pb te 500 a 1000
ale pod warunkiem ze kilka razy dziennie jedziesz na pb
dla przykładu ja dziennie pokonuje 2 razy dziennie 1,5 km na pb czyli 3 km i muszę co jakiś miesiąc zalać 12 litrów pb a miesięcznie robię jakiś 1,5tyś km
ale nie licz ile tyś km robisz miesięcznie tylko ile razy odpalasz na pb
ale dobra do tematu wracają są 2 opcje albo odcięty prawidłowo wtryskiwacz leje i dość mocno a nawet okropnie
lub elektronika nie odcina prawidłowo wtrysku i powoduje częściowe otwieranie się
a w przypadku kiedy to wtryskiwacz leje to odcięcie pompy jest jakimś wyjściem ale raczej tymczasowym do momentu znalezienia na szrocie sprawnego wtrysku
Średnie spalanie 7,5>8l lpg /5,8l pb
- dziabi3
- Members
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)