Witajcie,
mam problem.Otóż: jeździłem dzisiaj po mieście. Podjechałem w jedno miejsce, auto zgasiłem. Po chwili ( silnik jeszcze był ciepły ) wróciłem i chciałem odpalic. Udało się na ok 2 s. nawet obrotów nie osiągnął i zgasł. Teraz nie odpala. Rozrusznik kręci, ale nie może załapać. Cewka wygląda ok, świece też, paliwo jest, pompę słychac. Próbowałem odpalic awaryjnie na gazie i to samo, kręci nie zapala.
UWAGA!
CO JEST ISTOTNE OSTATNIO JEŻDZĄC ZACZĘŁA MI MRUGAC KONTROLKA TEMPERATURY. MRUGAŁA JAK KIERUNKOWSKAZ, NA ZIMNYM SILNIKU BO TEMPERATURA NIE WYNOSIŁA NAWET 70 STOPNI . JEŹDZIŁEM Z TYM PRZEZ JAKIŚ CZAS. CO TO MOŻE BYC, POWIEDZCIE.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Awaria - odpalił, zgasł i już nie odpala BŁAGAM POMOCY
Obecny Golfik : moj-golf/moje-bon-jovi-d-t56983.html
Dawny Golfik: moj-golf/vw-golf-1-8-gt-t33018.html
-

AdamPLSieradz - Badacz tematu
czujnik halla albo działa albo nie działa, być może totalnie padł, podmień czujnik temperatury płyny chłodzącego bo on najprawdopodobniej zawiódł w twoim samochodziku i jak jest ciepły podaje mu złą mieszankę i na ciepłym nie możesz go odpalić. Pierwsze co bym zrobił w takiej sytuacji. MOżesz mu też sciągnąć kostke od czujnika temperatury wtedy silnik wpadnie w tryb awaryjny i będzie miał sygnał mniej więcej 40 stopni rozgrzania silnika.
powodzenia
sorry za pomyłki ale jestem po paru piwkach
powodzenia
sorry za pomyłki ale jestem po paru piwkach
-

flash15 - Badacz tematu
Sprawdziłem że na zimnym silniku też nie pali.
-

podłącz go najlepiej pod kompa i zbadaj błędy moze coś Ci się pokaże na kompie, a jeśli nie to zobacz czy masz wogóle iskre bo może Ci padła cewka, albo na kablach masz przeskoki i nie będzie chciał zagadać, teraz jest dużo wilgoci a nasze samochody tego nie lubią i mogą być przebicia na kablach. Cewka napisałeś że ok, może jednak nie do końca zobacz może ma gdzieć przebicia na obudowie przyjżyj się dokłądnie niech ktoś Ci zakręci rozrusznikiem a Ty się przyglądaj.Aczkolwiek troche mnie dziwi ta mrugająca kontrolka od temperatury płynu chłodniczego też tak miałem jak zaczął czujnik wysyłać złe informacje do komputera. Na zegarach elegancko, a na kompa dawał zły sygnał.
-

flash15 - Badacz tematu
Hej tak mi przyszło do głowy : czy to może byc po prostu brak paliwa? Kurcze wskaźnik pokazywał czerwone pole ale jeszcze niby było. Sprawdzanie zacznę od zalania benzyny. Odpalanie awaryjne na gazie pamiętam że nie bardzo działało...
-

matko sam nie wiem , ale jaja by były nie złe, tak już jeździłem i jeździłem więc może zapomniałem o paliwie kurcze ... tylko według wskaźnika powinno byc , ale może tak mało że lekko pod górkę i już nie łapie. Tylko w takim układzie ta migająca kontrolka temperatury... ale przecież z tym da się jeździc bo to jedynie kontrolka , chyba ze czujnik coś odcina ale nie pali ani na ciepłym ani na zimnym więc ... paliwo? haha jutro sprawdzę
-

Gdyby się okazało, że paliwo jednak jeszcze jest, to wskazówka ode mnie.
Ostatnio miałem podobną przypadłość po tym jak wymieniłem pompę paliwa na inną, okazało się, że była tak usyfiona, że auto przestało odpalać. Po zmianie pompy na starą wszystko wróciło do normy.
Ostatnio miałem podobną przypadłość po tym jak wymieniłem pompę paliwa na inną, okazało się, że była tak usyfiona, że auto przestało odpalać. Po zmianie pompy na starą wszystko wróciło do normy.
-

Bozio - Czytacz
HEJ
sprawdziłem. Dolałem 5 litrów benzyny. Nie odpala.
Parę faktów:
-nie odpala ani na zimnym ani wtedy na ciepłym,
-paliwo jest więc na 100 %,
-cewka miesiąc temu wymieniana ( padła w trasie )
-rozrusznik normalnie pracuje,
-akumulator normalnie
-JAKIŚ CZAS TEMU ( PISAŁEM O TYM WYŻEJ ) ZACZĘŁA MI MRUGAC LAMPKA OD TEMPERATURY CIECZY CHŁODZĄCEJ. JEŹDZIŁEM Z TYM PRZEZ JAKIŚ CZAS.
POMOCY ! POTRZEBUJĘ AUTA !
MOZE FAKTYCZNIE BRAKŁO MI PALIWA I SPALIŁEM POMPKĘ PRZEZ WŁASNĄ GŁUPOTĘ? NAJGORSZE JEST TO ZE AUTO STOI , NIE MAM JAK SPRAWDZIC , DO MECHANIKA NA HOL EWENTUALNIE, ALE JUTRO AUTA POTRZEBUJĘ... JA TO MAM SZCZĘŚCIE.
sprawdziłem. Dolałem 5 litrów benzyny. Nie odpala.
Parę faktów:
-nie odpala ani na zimnym ani wtedy na ciepłym,
-paliwo jest więc na 100 %,
-cewka miesiąc temu wymieniana ( padła w trasie )
-rozrusznik normalnie pracuje,
-akumulator normalnie
-JAKIŚ CZAS TEMU ( PISAŁEM O TYM WYŻEJ ) ZACZĘŁA MI MRUGAC LAMPKA OD TEMPERATURY CIECZY CHŁODZĄCEJ. JEŹDZIŁEM Z TYM PRZEZ JAKIŚ CZAS.
POMOCY ! POTRZEBUJĘ AUTA !
MOZE FAKTYCZNIE BRAKŁO MI PALIWA I SPALIŁEM POMPKĘ PRZEZ WŁASNĄ GŁUPOTĘ? NAJGORSZE JEST TO ZE AUTO STOI , NIE MAM JAK SPRAWDZIC , DO MECHANIKA NA HOL EWENTUALNIE, ALE JUTRO AUTA POTRZEBUJĘ... JA TO MAM SZCZĘŚCIE.
-

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)