Witam.
Chciałbym zrobić przekładkę bo mój silnik już po woli się kończy. Krótko mówiąc proporcje ilości spalanego gazu do wlewanego oleju są BARDZO niezadowalające.
czy jest szansa zrobić przekładkę na silnik 1.6?
Ile to powinno kosztować? gdzie szukać silnika?
i czy ktoś z Was robił coś takiego w Krakowie?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
1.4 to jest ABD i AEX ... ABE
na jaki silnik 1.6
8v to chyba nie będzie problemu bo różnice są małe z 1.6 16v będzie nie co trudniej (więcej gratów do przerzucenia ) a gdzie szukać silnika
szroty allegro ogłoszenia 
na jaki silnik 1.6
8v to chyba nie będzie problemu bo różnice są małe z 1.6 16v będzie nie co trudniej (więcej gratów do przerzucenia ) a gdzie szukać silnika
szroty allegro ogłoszenia -

Edek12345 - Members
w latach 1992-1994 silnik 1.4 w golfach to ABD wiec taki masz pod warunkiem ze nie miales wczesniej swapów. ABE widziales na tabliczce pod maską? też go mam i widzialem taki kod tez w polo, nie wiem co oznacza
idealny silnik na swap o ktorym mowisz to ABU, pasuje bez jakichkolwiek przeróbek, jest blizniaczy z ABD, ma pojemnosc 1.6 i 75 KM
tutaj wiecej: http://www.golf3.pl/topics12/jak-podnie ... vt5386.htm?
idealny silnik na swap o ktorym mowisz to ABU, pasuje bez jakichkolwiek przeróbek, jest blizniaczy z ABD, ma pojemnosc 1.6 i 75 KM
tutaj wiecej: http://www.golf3.pl/topics12/jak-podnie ... vt5386.htm?
- Adam.M
czy wystarczy sam silnik czy komputer też trzeba zmienić? na allegro są zwykle silniki bez niczego.
ile taka przekładka kosztuje? nie bdzie problemu z podpięciem gazu?
ile taka przekładka kosztuje? nie bdzie problemu z podpięciem gazu?
-

cichyy - Czytacz
Adam.M napisał(a):ABE widziales na tabliczce pod maską? też go mam i widzialem taki kod tez w polo, nie wiem co oznacza
funkcja szukaj... bylo juz nie raz.... oznacza rodzaj nadwozia
Co do swapa to jak masz silniczek do 94 roku to na jednopunkcie i mozesz wymienic tylko na silniczek 1.6 ABU AEA... Silnik 1.6 AEE jest na wielopunkcie i nie bedzie pasował u Ciebie pamietaj
-

K@mil - POMOCNIK

• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)