i właśnie w dobrych pieniądzach.Moderator: Moderator
Bardzo fajny wzmacniacz ren Signat
i właśnie w dobrych pieniądzach.
i właśnie w dobrych pieniądzach.Pomogę w montażu i wyborze sprzętu Car Audio
Clarion DRX-788 RUSB>Helix Esprit H400>Phase CFS 165>Helix B2 Precision>Phase CFS Tweeter>Helix H1000 Esprit>u-Dimension RM 210SL
Clarion DRX-788 RUSB>Helix Esprit H400>Phase CFS 165>Helix B2 Precision>Phase CFS Tweeter>Helix H1000 Esprit>u-Dimension RM 210SL
- bogib184
- Gaduła
Po ślubie będę chciał tez zmienić piecyk zasilający subwoofery i też chodzi mi po głowie ten Signat
W informacjach w sieci o nim jest, że jest on stabilny przy 1Ohm, a w mostku przy 2Ohm i właśnie zastanawia mnie jaką mocą dysponuje w mostku przy 2Ohm
Ma może ktoś takie dane ?
W informacjach w sieci o nim jest, że jest on stabilny przy 1Ohm, a w mostku przy 2Ohm i właśnie zastanawia mnie jaką mocą dysponuje w mostku przy 2Ohm
Ma może ktoś takie dane ?
Alpine CDA-7897->CHA-S634->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1 ) + Focal 6K2P, Rodek R4100A2->2xSTX 8" 23L@35Hz
- gawior
- Gaduła
mike30 napisał(a):potrzebuje w zmaka by napędzał mi tył z subem nie musi być nowy ale żeby mial kopa . najlepiej 4 kanałowy jak wam coś wpadnie podrzucie link to będe wdzięczny.
Masz link, więc o co chodzi ? Nie często zdarza się taki wzmacniacz w tej kasie (to naprawdę kawał solidnego grania, ponad 250 RMS w dwóch mostkach). Czego więcej oczekujesz ? Nic, tylko brać

Pomogę w montażu i wyborze sprzętu Car Audio
- bogib184
- Gaduła
Wzmacniacz, jaki wybrać
Witam,
Dostałem od brata na urodziny głośniki JBL Gto 938. Moje radio, które posiadam (JVC X30) jest za słabe dla tych głośników, dlatego będę musiał zakupić wzmacniacz i tu nasuwa mi się do Was pytanie jaki? Chciałbym uzyskać mniej więcej taki efekt:
http://www.youtube.com/watch?v=3c0pXucL6wI
Filmik jest nakręcony telefonem, więc dobrej jakości tu nie ma, ale chodzi mi o to by mniej więcej zobrazować Wam czego oczekuje od tych głośników. Proszę o dobrą radę .. Jestem w tym temacie zielony dlatego zwracam się do Was
Pozdrawiam serdecznie!
Dostałem od brata na urodziny głośniki JBL Gto 938. Moje radio, które posiadam (JVC X30) jest za słabe dla tych głośników, dlatego będę musiał zakupić wzmacniacz i tu nasuwa mi się do Was pytanie jaki? Chciałbym uzyskać mniej więcej taki efekt:
http://www.youtube.com/watch?v=3c0pXucL6wI
Filmik jest nakręcony telefonem, więc dobrej jakości tu nie ma, ale chodzi mi o to by mniej więcej zobrazować Wam czego oczekuje od tych głośników. Proszę o dobrą radę .. Jestem w tym temacie zielony dlatego zwracam się do Was
Pozdrawiam serdecznie!
- slimshade
- Berbeć
Wzmacniacz 2x50W RMS wystarczy w zupełności. Szukaj markowej używki, omijaj dalekowschodnie wynalazki i superokazje typu "maskaratory" i takie tam..
Voice Kraft - postaw na jakość!
Volkswagen Klub Polska #157
.
.
-

slavwek.ie - Moderator Globalny
problem zewzmacniaczem
Witam
mam problem ze wzmacniaczem natomiat wzmacniacz działał idealnie przez miesiąc a teraz coś mu odbiło jak tuba dostaje basu to się wyłacza wzmacniacz na 2 sekundy a w głośnikach słychać dzwiek silnika zmieniałem kable rca i nic napięcia też nic proszę o pomoc
mam problem ze wzmacniaczem natomiat wzmacniacz działał idealnie przez miesiąc a teraz coś mu odbiło jak tuba dostaje basu to się wyłacza wzmacniacz na 2 sekundy a w głośnikach słychać dzwiek silnika zmieniałem kable rca i nic napięcia też nic proszę o pomoc
- kamilosss
- Berbeć
Jesteś pewien, że to dźwięk silnika, czy po prostu pierdzenie (przester) ? Jak się wyłącza, to wywala Protect ? Jak masz poustawiane potencjometry Gain i LPF ? Co to w ogóle za wzmacniacz ? Może przesterowujesz sygnał lub za wysoko masz cięcie LPF i wzmacniacz rozłącza się, aby nic nie uległo uszkodzeniu ? Masz możliwość podmiany wzmacniacza, to możesz sprawdzić, miałem przypadek, że pierdziało i przerywało dźwięk, myślałem, że wzmacniacz, a okazało się radio (Jakiś Sony puszczał jakiś przesterowany sygnał), wymieniliśmy radio - jak ręką odjął. Może być różnie, chociaż zwykle wzmacniacz niedomaga.
Pomogę w montażu i wyborze sprzętu Car Audio
- bogib184
- Gaduła
według mnie to wzmak niedaje rady, i wyłacza sie moze po to zeby niedac za duzej mocy na tube , zeby niepuścić jej z dymkiem.
Obecne MK III moj-golf/by-killerblack-d-t40159.html
Moje byłe Padło:P moj-golf/by-killerblue-t34844.html
Moje byłe Padło:P moj-golf/by-killerblue-t34844.html
-

KillerBlack - Gaduła
powiem tam wzmacniacz mam firmy JBL GTO 4000 600W A RADJO PIONIEER WSZYSTKO DZIAŁAŁO IDEALNIE PRZEZ MIESIĄC TUBA WYMIATAŁA BARDZO ŁADNIE TUBE MAM KUPIŁEM JĄ W MEDJA MARKT ZA 499ZL FIRMA GRAND ZIRO 1200 350WRMS USTAWIENIA NIE BYŁY NA MAXA TYLKO GURA 50% SPECJALNIE JAKOŚ NIE SŁUCHAŁEM BARDZO GŁOŚNO I NAGLE TAK SIĘ STAŁO PODPINAŁEM WZMACNIACZ DO INNEGO AUTA I DALEJ SIĘ WYŁANCZA NA TUBIE NA GŁOŚNIKACH GRA TYLKO JEST SŁABY BAS
- kamilosss
- Berbeć
Po pierwsze nie krzycz i popraw ortografy, bo rozczytać tego nie można..kamilosss napisał(a):powiem tam wzmacniacz mam firmy JBL GTO 4000 600W A RADJO PIONIEER WSZYSTKO DZIAŁAŁO IDEALNIE PRZEZ MIESIĄC TUBA WYMIATAŁA BARDZO ŁADNIE TUBE MAM KUPIŁEM JĄ W MEDJA MARKT ZA 499ZL FIRMA GRAND ZIRO 1200 350WRMS USTAWIENIA NIE BYŁY NA MAXA TYLKO GURA 50% SPECJALNIE JAKOŚ NIE SŁUCHAŁEM BARDZO GŁOŚNO I NAGLE TAK SIĘ STAŁO PODPINAŁEM WZMACNIACZ DO INNEGO AUTA I DALEJ SIĘ WYŁANCZA NA TUBIE NA GŁOŚNIKACH GRA TYLKO JEST SŁABY BAS
Po mojemu, uwaliłeś wzmacniacz kiepską instalacją. Słaby styk masy, nędzne zasilanie i masz efekt.
Skoro w innym aucie na innej instalacji nie gra tak jak powinien, to jest po nim..
Voice Kraft - postaw na jakość!
.
.
-

slavwek.ie - Moderator Globalny
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio