Mam skrzynie basowa jbl z glosnikiem gt5-12 (LINK) mam ja podpieta i zmostkowana pod wzmaka wraz z glosnikami, ale nie daje rady i potrzebuje pomocy w wyborze wzmacniacza (do samej) skrzynki najlepiej do 300zl no chyba, ze warto byloby dorzucic troche wiecej
Parametry tej zamknietej cisnieniowej skrzyni:
Moc ciągła RMS 275 W
Moc szczytowa 1100W
Pasmo przenoszenia 23 Hz - 450 Hz
Skuteczność 93 dB
Impedancja 4 Ohm
Myslalem nad tymi wzmacniaczami CRUNCH GTi 2200, AudioMedia PR1000.2, LANZAR VIBE 211.
Czekam na pomoc w wyborze najlepszego z powyzszych wzmacniaczy albo czegos lepiej sie nadajacego:)
Moderator: Moderator
Wzmacniacz pod kanapą
Witam mam małe pytanie, a mianowicie czy jest to dobre miejsce na ewentualny montaż wzmacniacza ?
- sebadure
- Badacz tematu
jak jakiś spory który się grzeje to kiepskie, ale mały który nie wymaga dobrej wentylacji może tam siedzieć
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Popieram PiJey-a sam chcialem tak zrobic no ale moj podobno jest ten grzejacy sie
za duzy
kable mogly wychodzic az do bagaznika, tego nie wiesz czy bylo cos pod kanapa 
kable mogly wychodzic az do bagaznika, tego nie wiesz czy bylo cos pod kanapa 
R.I.P Mystic B. [*]
-

BartheZz_3 - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
tez probowalem tam wzmaka ukryc.
Ale moj sie nie ,iesci pod kanapa.
Ale moj sie nie ,iesci pod kanapa.
Zapraszam - mój były variant
moj-golf/gt-tdi-variant-by-maciej78-t36888.html
moj-golf/gt-tdi-variant-by-maciej78-t36888.html
-

maciej78 - Gaduła
AudioMedia sobie od razu daruj. Od czasu wakacji dwóm, lub trzem ludziom z for ( którzy nie słuchali ) padły te wzmacniacze ( nowe ).
Poszukaj lepiej w tej kwocie jakiegoś używanego wzmacniacza ze starej serii.
Będzie to lepsze niż kiepska nówka.
Kolejna sprawa, to ten przetwornik ( głośnik ) jest strasznie mułowaty jeżeli chodzi o bas.
Poszukaj lepiej w tej kwocie jakiegoś używanego wzmacniacza ze starej serii.
Będzie to lepsze niż kiepska nówka.
Kolejna sprawa, to ten przetwornik ( głośnik ) jest strasznie mułowaty jeżeli chodzi o bas.
Alpine CDA-7897->CHA-S634->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1 ) + Focal 6K2P, Rodek R4100A2->2xSTX 8" 23L@35Hz
- gawior
- Gaduła
Dawno temu miałem tam wzmacniacz. Był na tyle wąski i długi, że się tam mieścił, ale kanapa lekki była w górze. Nie było tego widać, ale jak się siadło to było czuć.
Nie jest to najlepsze miejsce na wzmacniacz, a i rzadko który tam wejdzie.
Co do chłodzenia, to fakt. Wzmacniacz nie ma tam jak oddać ciepła do otoczenia. Natomiast wzmacniacze ludzie montują też w boczkach przy tylnej kanapie, gdzie też nie ma przepływu powietrza.
Osobiście dla mnie pod kanapą jest dobre miejsce na "koc piknikowy", rozgałęźniki zasilania i woltomierz.
Nie jest to najlepsze miejsce na wzmacniacz, a i rzadko który tam wejdzie.
Co do chłodzenia, to fakt. Wzmacniacz nie ma tam jak oddać ciepła do otoczenia. Natomiast wzmacniacze ludzie montują też w boczkach przy tylnej kanapie, gdzie też nie ma przepływu powietrza.
Osobiście dla mnie pod kanapą jest dobre miejsce na "koc piknikowy", rozgałęźniki zasilania i woltomierz.
Alpine CDA-7897->CHA-S634->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1 ) + Focal 6K2P, Rodek R4100A2->2xSTX 8" 23L@35Hz
- gawior
- Gaduła
wzmacniacz do mojego goferka
witam mam prośbe do użytkowników???? co myslicie o tym wzmaku czekam na porade warto kupić http://allegro.pl/magnat-ultra-4000-wys ... 74859.html radyjko jvc 4/50 chodzi mi o to ze chce go podłoączyc pod tube jbl a na chwile obecną posiadam 4 kanałowego mac audio 400w
- mike30
- Czytacz
Ten Magnat stoi na takim samym poziome, co twój Mac Audio, nie ma sensu zamieniać, chyba że dla lepszego wyglądu, bo do grania nic nowego nie wniesie.
Voice Kraft - postaw na jakość!
Volkswagen Klub Polska #157
.
Volkswagen Klub Polska #157
.
-

slavwek.ie - Moderator Globalny
Mike 30, a może dopłać ok. 50 zł, i zobacz ten piecyk ; http://allegro.pl/zobacz-koniecznie-sig ... 96043.html ,j
- jarbarek
- Czytacz
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio