Wygłuszone drzwi i brak basu

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Postprzez killah » 9 maja 2013, o 18:23

golf 1.4 napisał(a):Wczoraj podłączyłem te głośniki pod wzmacniacz 2x 60 rms i szału nie było ;/ Myślałem że jak kupię te głośniki i dam je pod wzmacniacz to sub będzie mi nie potrzebny, ale widocznie sub w bagażniki też musi być


dej im ze 150 rmsu to się obudzą a nie 60.

Śmieszy mnie trochę to że kupujesz dobre głośniki a nie zapewniasz im warunków do pracy.

ja swoje dlsy które mają 100 rms katuję 180... a są przypadki że dawali im 250.

A głośniki przód to mid bas to nie porównuj ich do suba.
killah
 

 

Postprzez phase » 9 maja 2013, o 21:04

Moje r6a dostawały szalone 50W i jeans się odciskał na piszczelu.

Szmoc to nie wszystko.
Avatar użytkownika
phase
Czytacz
 
Posty: 66
Dołączył(a): 9 sty 2013, o 23:08
Lokalizacja: Wawa

Postprzez gawior » 9 maja 2013, o 22:05

Ja dawałem moim wooferką po 120W i basu było mało.
Zmiana pieca i moc na wooferek ~55W i różnica znaczna.
Później odstały po 160W z mostków ( wooferki mają 150W ) i tak na razie zostało - do zmiany wzmacniacza :)

Moc to nie wszystko. Od tego jak gra sam wzmacniacz dużo zależy jak zagra całość.
Alpine CDA-7897->CHA-S634->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1 ) + Focal 6K2P, Rodek R4100A2->2xSTX 8" 23L@35Hz
gawior
Gaduła
 
Posty: 497
Dołączył(a): 12 kwi 2012, o 20:02
Lokalizacja: Częstochowa

Postprzez Sapphiron » 9 maja 2013, o 22:27

bo skrzynia w pace ma rypać na 300W RMS ;) Wtedy będzie dobrze, tylko trzeba uważać żeby nie zgubić rejestracji (historia prawdziwa) ;)
Sapphiron
Czytacz
 
Posty: 49
Dołączył(a): 7 maja 2013, o 17:10
Lokalizacja: Lublin

Postprzez phase » 9 maja 2013, o 22:29

U mnie łoiło bez suba i kopara niejednemu opadła.

Przygotowanie drzwi to PODSTAWA, obsadzenie głośnika itd.
Avatar użytkownika
phase
Czytacz
 
Posty: 66
Dołączył(a): 9 sty 2013, o 23:08
Lokalizacja: Wawa

Postprzez bogib184 » 9 maja 2013, o 22:38

Sapphiron napisał(a):bo skrzynia w pace ma rypać na 300W RMS ;) Wtedy będzie dobrze, tylko trzeba uważać żeby nie zgubić rejestracji (historia prawdziwa) ;)


Trzeba było jej na gumę do żucia nie przyklejać :hyhy: 300 RMS, to w sam raz do słuchania muzyki się nadaje, jakiegoś mega ciśnienia nie ma :hyhy:
Pomogę w montażu i wyborze sprzętu Car Audio :)
Clarion DRX-788 RUSB>Helix Esprit H400>Phase CFS 165>Helix B2 Precision>Phase CFS Tweeter>Helix H1000 Esprit>u-Dimension RM 210SL
bogib184
Gaduła
 
Posty: 652
Dołączył(a): 16 maja 2012, o 13:13
Lokalizacja: MAZOWSZE

Postprzez Sapphiron » 9 maja 2013, o 22:52

no niestety zbierałem tablicę z asfaltu ;) dobrze że to było na parkingu już jak zajechałem na miejsce a nie po drodze na trasie ;)
Sapphiron
Czytacz
 
Posty: 49
Dołączył(a): 7 maja 2013, o 17:10
Lokalizacja: Lublin

Postprzez golf 1.4 » 10 maja 2013, o 15:42

No to dobrze że chociaż u was ładnie graja głośniki. Mam zamiar kupić ten wzmacniacz http://allegro.pl/carpower-hpb-1502-smy ... 72416.html wiem że 2x 250 rms 2 Ohm to raczej nie ma ten wzmacnia, ale nawet jak ma te 150 rms to będzie już dobrze.

Mam jeszcze pytanie co do masy, wiele razy pisaliście mi żebym zrobił drugą mase. Ale jak mam to zrobić? Wystarczy przeciągnąć kabel od (-) z akumulatora do jakiejś śruby która jest przykręcona do karoserii?
Avatar użytkownika
golf 1.4
Gaduła
 
Posty: 696
Dołączył(a): 4 gru 2011, o 16:06
Lokalizacja: EL Łódź
Rocznik: 1993
Silnik: 1.4 ABD
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez killah » 10 maja 2013, o 15:47

golf 1.4 napisał(a):No to dobrze że chociaż u was ładnie graja głośniki. Mam zamiar kupić ten wzmacniacz http://allegro.pl/carpower-hpb-1502-smy ... 72416.html wiem że 2x 250 rms 2 Ohm to raczej nie ma ten wzmacnia, ale nawet jak ma te 150 rms to będzie już dobrze.

Mam jeszcze pytanie co do masy, wiele razy pisaliście mi żebym zrobił drugą mase. Ale jak mam to zrobić? Wystarczy przeciągnąć kabel od (-) z akumulatora do jakiejś śruby która jest przykręcona do karoserii?


Zalecane jest zrobienie masy przy aku do karoserii i przy wzmaku do karoserii a także puszczenie bezpośrednio masy od wzmaka do karoserii.
killah
 

Postprzez gawior » 10 maja 2013, o 20:55

Chłopie daruj sobie tego Carpowera na przednim systemie.
Dalej nie rozumiesz, że moc to nie wszystko !
Jak pisałem już. U mnie głośniki stanowczo gorzej grały pod względem basu na piecu dającym 2x120W, niż na piecu dającym 2x55W
Basu było także mniej na tym wzmacniaczu 2x120W ( wzmacniacz dobrej firmy ) niż na piecu dającym 2x39W ( tyle że tu od pewnej głośności brakowało kontroli, a woofery po 150W mają ).

Carpower nie jest jakościowym piecem i nie bardzo nadaje się na przód.
Kup jakiś sensowny wzmacniacz używany na przód, a nie kombinuj. W cenie tego Carpowera kupisz coś sensownego do zasilania głośników z przodu co zagraj jakościowo.
Alpine CDA-7897->CHA-S634->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1 ) + Focal 6K2P, Rodek R4100A2->2xSTX 8" 23L@35Hz
gawior
Gaduła
 
Posty: 497
Dołączył(a): 12 kwi 2012, o 20:02
Lokalizacja: Częstochowa

Postprzez golf 1.4 » 10 maja 2013, o 21:44

Ja na wzmacniaczach nie znam się za bardzo więc nie wiem który jest dobry :-( jeśli możesz to podaj mi jakieś konkretne wzmaki (mogą być używki) tak do 300zł. Jak będzie np 340zl to tez damy rade :-D
Avatar użytkownika
golf 1.4
Gaduła
 
Posty: 696
Dołączył(a): 4 gru 2011, o 16:06
Lokalizacja: EL Łódź
Rocznik: 1993
Silnik: 1.4 ABD
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez phase » 10 maja 2013, o 23:03

Wystarczy przeczytać z 1 strony ze 3 tematy i już wszystko jest jasne.
Avatar użytkownika
phase
Czytacz
 
Posty: 66
Dołączył(a): 9 sty 2013, o 23:08
Lokalizacja: Wawa

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości