"Wieś audio" jak to poprawić ?

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

"Wieś audio" jak to poprawić ?

Postprzez Dixx37 » 8 sie 2012, o 15:16

Witam. Nabyłem Golf 3 GT 3-drzwiowy po okazyjnej cenie. Miał go chłopak który raczej nie wie co to gust, i rozsądek.

Głośniki podszybia:

Oryginalne golfa gwizdki.

Głośniki w drzwiach:

Głośnik niskotonowy ADMAR 200W 8Ohm (wg producenta)

Obrazek

Kupi się jakieś inne i nie będzie bardzo problemu. Gorzej jest z tyłu.

W bokach zrobił otwory i wstawił głośniki :zdegustowany:

Obrazek

Nie dość że nie wyglądają to jeszcze nie bardzo grają :zly:

Głośniki:
Mac Audio
16cm -2 way
Magnes 226g
max 100w
4ohm


No i co najgorsze, wsadził je na wkręty bez niczego

Obrazek

Odkręciłem teraz nie chcą się wkręcić :zly:

Co z tym zrobić ? na szrocie kupić używane boki ?

Czy też to jakoś poprawić ?
Dixx37
Berbeć
 
Posty: 13
Dołączył(a): 5 sie 2012, o 14:26
Lokalizacja: Opatów

"Wieś audio" jak to poprawić ?

 

Postprzez PiJey88 » 8 sie 2012, o 15:19

głośniki sobie zmienisz - jasna sprawa, a tylne boczki bez problemu kupisz za grosze, na forum jest sporo ogłoszeń o rozbiórkach samochodów, więc boczki to nie problem :ok:
Avatar użytkownika
PiJey88
Administrator
 
Posty: 5010
Dołączył(a): 2 lut 2007, o 09:16
Lokalizacja: Warszawa
Rocznik: 1996
Silnik: 2.8 VR6 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Dixx37 » 8 sie 2012, o 15:27

A jakieś podpowiedz ? co dalej z tym zrobić ?

Podobno te głośniki Mac Audio nie są takie złe, tylko co z nimi ? są podpięte bez wzmacniacza, może dlatego tak źle grają ?

Dawać z tyłu jakieś głośniki ? (pewnie w tylną półkę )
Dixx37
Berbeć
 
Posty: 13
Dołączył(a): 5 sie 2012, o 14:26
Lokalizacja: Opatów

Postprzez BartheZz_3 » 8 sie 2012, o 16:40

W tylna polke nie wsadzaj glosnikow ;-)
Kupisz boczki, wymienisz i bedzie malina :-P i nie zapomnij sie okablowania pozbyc, moga slabo grac bo moze sa zmostkowane :lol: czyli wszystkie glosniki pod jeden kabel w radiu :lol:
Nie mysl o tym co zamiast tego zrobic, najpierw pomysl jak posprzatac!!
czyli wywal glosniki, podmien boczki, zrob porzadek z okablowaniem :-) wtedy sie zastanow czego chcesz i szukaj :ok: do odratowania, ani nie ma sie co spinac :hyhy:
R.I.P Mystic B. [*]
Avatar użytkownika
BartheZz_3
Members
 
Posty: 4317
Dołączył(a): 16 cze 2011, o 10:24
Lokalizacja: PMI
Rocznik: 95
Silnik: 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez Dixx37 » 8 sie 2012, o 17:00

Radio mam wymienione na Pioneer'a 4x50 wiec i tak powinny grać dobrze,

Zaglądając pod tylną kanapę doznałem szoku:

Obrazek

Obrazek

Co to za żółty i zielony kabel ? przecież w 3D chyba nie ma z tyłu głośników.
Dixx37
Berbeć
 
Posty: 13
Dołączył(a): 5 sie 2012, o 14:26
Lokalizacja: Opatów

Postprzez pietrasiak2 » 8 sie 2012, o 17:06

No na takich kablach to najlepszy sprzęt to powera nie da . Zainwestuj najpierw w kable i podłącz je tak jak bóg przykazał :-)
Avatar użytkownika
pietrasiak2
Members
 
Posty: 2043
Dołączył(a): 29 gru 2011, o 09:52
Lokalizacja: stryków

Postprzez Dixx37 » 8 sie 2012, o 17:12

Chce to wywalić jak koledzy wyżej radzą, tylko od czego są te kable (zielony i zółty) skoro nie ma z tyłu głośników . Możliwe że sam młody przeciągnął do tylnych głośników, albo odwalił jeszcze większą fuszerkę i już nie zmieniał kostek tylko wszystkie 6 głośników gra z dwóch kabli :-?
Dixx37
Berbeć
 
Posty: 13
Dołączył(a): 5 sie 2012, o 14:26
Lokalizacja: Opatów

Postprzez killah » 8 sie 2012, o 17:13

Dixx37 napisał(a):Radio mam wymienione na Pioneer'a 4x50 wiec i tak powinny grać dobrze,

Zaglądając pod tylną kanapę doznałem szoku:

Obrazek

Obrazek

Co to za żółty i zielony kabel ? przecież w 3D chyba nie ma z tyłu głośników.


mylisz się, w golfach 3d były głośniki z tyłu seryjnie. Zależy od wersji. Możesz poszukać sobie oryginalnych boczków na tył z dziurami na głośniki. Dziura oryginalnie jest niżej a nie tak jak ten cymbał wywiercił. Te wszystkie kable wyglądają na nieoryginalne. Po nici dojdziesz do kłębka
killah
 

Postprzez pietrasiak2 » 8 sie 2012, o 17:26

Są w plastykach na których opiera się półka , jak nie masz kratki w nich to popatrz od dołu na użebrowaniu jest miejsce , to wiązka może na tył iść :-)
Avatar użytkownika
pietrasiak2
Members
 
Posty: 2043
Dołączył(a): 29 gru 2011, o 09:52
Lokalizacja: stryków

Postprzez Dixx37 » 9 sie 2012, o 01:03

Na allegro widziałem boczki bez otworów na głośniki. wyjmę kanapę i zobacze gdzie te kable szły.
Dixx37
Berbeć
 
Posty: 13
Dołączył(a): 5 sie 2012, o 14:26
Lokalizacja: Opatów

Postprzez scyzormks » 11 sie 2012, o 10:32

w 3d owszem sa głosniki z tyłu!

Bodajze wersja gtd i gt ale wiem ze w gtd mam w boczkach po obu stronach 2 głosniki no a kable ida własnie w boczkach nie pod kanapa...

hehe na twoim miejscu boczki z gtd kupuje i montuje nie ma sie co szczypac :szok:
Avatar użytkownika
scyzormks
Gaduła
 
Posty: 637
Dołączył(a): 17 maja 2012, o 16:53
Lokalizacja: Wojkowice

Postprzez sebadure » 11 sie 2012, o 11:17

Ja mam GTI 3d i są głośniki z boczkach.
sebadure
Badacz tematu
 
Posty: 275
Dołączył(a): 1 gru 2011, o 23:35
Lokalizacja: Jaworzno

Następna strona

- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości