Moderator: Moderator
• Strona 4 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Nie jest dużo gorsza, trzeba pamiętać o zakryciu otworów technologicznych blachą lub chociaż kilkoma płaskownikami, żeby mata nie tańczyła w powietrzu. Po starannym zrobieniu drzwi dekarką szerokości 30 cm różnicy między 'dynamitem' nie usłyszysz.
-

k0nr4d - Gaduła
W sobote bede montował może jutro i mysalelem żeby pod deska:
Od kierowcy = wyjąć panel z zegarami i gdzies am przymocować oraz poprowadzic kabel do deski i na desce dac te małe wysokotonowe tylko czy gdzies za zegarami da sie to przymocowac i jest do czego?
Od pasażera = czy wysraczy jak wyciągnę schowek i gdzieś za nim zamocuje? Tak samo czy jets tam miejsce?
Od kierowcy = wyjąć panel z zegarami i gdzies am przymocować oraz poprowadzic kabel do deski i na desce dac te małe wysokotonowe tylko czy gdzies za zegarami da sie to przymocowac i jest do czego?
Od pasażera = czy wysraczy jak wyciągnę schowek i gdzieś za nim zamocuje? Tak samo czy jets tam miejsce?
- AdrianGolf3
- Czytacz
Za schowkiem/półką masz dmuchawę. Jak przymierzałem się tam z małym wzmacniaczem, to łapał zakłócenia ( prawdopodobnie iskrzenie szczotek silnika dawało się we znaki ) i zrezygnowałem z tamtego miejsca.
Obecnie zwrotnice mam upchnięte pod boczkiem drzwi w miejscu przetłoczenia boczku ( miejsce na "łokieć" ).
Teraz zamierzam zmienić trochę granie ( zestaw przedni ). Zwrotnice pod boczkiem odpadają ( bo tweeter i średniak mają być na desce i co za tym idzie prowadzenie kabli inne i spróbuję je upchnąć pod deską, a konkretniej w okolicy otworów na oryginalne tweetery w desce. Dojść da się tam od spodu. Natomiast za zegarami może ci trochę miejsca braknąć.
Obecnie zwrotnice mam upchnięte pod boczkiem drzwi w miejscu przetłoczenia boczku ( miejsce na "łokieć" ).
Teraz zamierzam zmienić trochę granie ( zestaw przedni ). Zwrotnice pod boczkiem odpadają ( bo tweeter i średniak mają być na desce i co za tym idzie prowadzenie kabli inne i spróbuję je upchnąć pod deską, a konkretniej w okolicy otworów na oryginalne tweetery w desce. Dojść da się tam od spodu. Natomiast za zegarami może ci trochę miejsca braknąć.
Alpine CDA-7897->CHA-S634->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1 ) + Focal 6K2P, Rodek R4100A2->2xSTX 8" 23L@35Hz
- gawior
- Gaduła
k0nr4d, teoretycznie tak, ale potrzebujesz więcej kanałów i mocnego radia lub procka 

Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
SH-1000 ma również USB, ma również zwrotkę aktywną, ale pod 2 Way (zdaje się 1.6 kHz jest najniższą wartością na HPF). KD-R921 BT mam ja, jako przejściowe radio nabyłem, ale to niepozornie wyglądające radyjko gra okrutnie dynamicznie, bas, kick jest potwornie twardy, mocny, że tylko po zmianie jednostki z Kenwooda na JVC odezwały się drzwi i brzęczy co nieco w nich
Zwrotnicy aktywnej ono nie posiada, ma czasy na wszystkie kanały + suba, rozbudowane EQ, szmery bajery, oprócz zwrotnicy aktywnej
Co do aktywki - zaleta błyskawiczna zmiana cięć, jednak ja po rocznej przygody z aktywką, wróciłem na szyte zwrotki pasywne i tak zostanie. Jeżeli wiesz czego oczekujesz od grania, wiesz jakie będą Twoje docelowe głośniki, zamontujesz je w aucie docelowym (na dłuższy czas użytkowania), to zrobiona zwrotnica po pomiarach w aucie jest strzałem w 10 i nie ma to tamto
Zwrotnicy aktywnej ono nie posiada, ma czasy na wszystkie kanały + suba, rozbudowane EQ, szmery bajery, oprócz zwrotnicy aktywnej
Co do aktywki - zaleta błyskawiczna zmiana cięć, jednak ja po rocznej przygody z aktywką, wróciłem na szyte zwrotki pasywne i tak zostanie. Jeżeli wiesz czego oczekujesz od grania, wiesz jakie będą Twoje docelowe głośniki, zamontujesz je w aucie docelowym (na dłuższy czas użytkowania), to zrobiona zwrotnica po pomiarach w aucie jest strzałem w 10 i nie ma to tamto

Pomogę w montażu i wyborze sprzętu Car Audio
Clarion DRX-788 RUSB>Helix Esprit H400>Phase CFS 165>Helix B2 Precision>Phase CFS Tweeter>Helix H1000 Esprit>u-Dimension RM 210SL
Clarion DRX-788 RUSB>Helix Esprit H400>Phase CFS 165>Helix B2 Precision>Phase CFS Tweeter>Helix H1000 Esprit>u-Dimension RM 210SL
- bogib184
- Gaduła
ja mam w swojej alpinie 9855 taką zwrotnice, ale ustawienie jej to kosmos, więc pozostałem przy oryginalnej pasywnej
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio