Nie lepiej było by kupić Sw.STX.8.2.300 ?
Ja tam sobie chwalę te głośniki za cenę i za granie ( stosunek dźwięk/cena ). Porównując MDS08, a tego STX 8" wolałem STX
Moderator: Moderator
• Strona 2 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Trzeba by obu posłuchać. Mi szczerze jak chodzi o subufery jakoś bardziej podpasowuja sztywniejsze konstrukcje.
Kwestia gustu a różnica w cenie prawie żadna
Ten mój teoretycznie mniej wymagający mocowo Ale z tego co ja wiem karbon lubi mić zapas prądu.
Kwestia gustu a różnica w cenie prawie żadna
Ten mój teoretycznie mniej wymagający mocowo Ale z tego co ja wiem karbon lubi mić zapas prądu.
- brzesiu
- Badacz tematu
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Różnica w cenie przeszło dwukrotna, tak więc spora.
Co do mocy, to też bym tego nie powiedział.
Na początku STX-y 8" dostawały po ~150W każdy i grało to zadowalająco jak na 8" ( z takim zasilaniem wygrały z MDS08 ). Teraz dostają po 280W każdy i była spora różnica na plus, jak dostały po ponad 100W więcej ks
każdy.
Poza tym mając 200zł na głośnik, to już coś tam można kupić, a tutaj była mowa o 70zł, które przeszło na okolice 100zł ( sądząc po linkach które podrzucił autor ).
Co do mocy, to też bym tego nie powiedział.
Na początku STX-y 8" dostawały po ~150W każdy i grało to zadowalająco jak na 8" ( z takim zasilaniem wygrały z MDS08 ). Teraz dostają po 280W każdy i była spora różnica na plus, jak dostały po ponad 100W więcej ks
każdy.
Poza tym mając 200zł na głośnik, to już coś tam można kupić, a tutaj była mowa o 70zł, które przeszło na okolice 100zł ( sądząc po linkach które podrzucił autor ).
Alpine CDA-7897->CHA-S634->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1 ) + Focal 6K2P, Rodek R4100A2->2xSTX 8" 23L@35Hz
- gawior
- Gaduła
A Czy z głośników przednich, bez suba tylko przednie da sie wyciagnąc z dwóch jakis tam bas? Zeby czuc to a nie pusty dżwiek? Cos takiego znalazłem:
http://www.ceneo.pl/10637422#tab=click_scroll
http://www.ceneo.pl/10637422#tab=click_scroll
- AdrianGolf3
- Czytacz
Dobra dzieki,
A wiec doszedłem do wniosku że obedzie się bez suba i zamontuje zame głośniki teraz pytanie.
Jakie polecacie komplety 2x115zł max.
Te co podałem wyżej czy jakies inne?
A wiec doszedłem do wniosku że obedzie się bez suba i zamontuje zame głośniki teraz pytanie.
Jakie polecacie komplety 2x115zł max.
Te co podałem wyżej czy jakies inne?
- AdrianGolf3
- Czytacz
no na necie świetne opinie o nich
Czyli wg Ciebie sa najlepsze w tej cenie?
Jak tak to je dzis zamawiam
Dzieki
Czyli wg Ciebie sa najlepsze w tej cenie?
Jak tak to je dzis zamawiam
Dzieki

- AdrianGolf3
- Czytacz
Znam Diorki - zamontowałem bratu rodzonemu w Nissanie 100NX. Drzwi delikatnie wytłumione - blacha zewnętrzna, na otwory blacha, na to dekarka. Głośniki jak na "nędzne" 150 PLN są bdb wykonane, solidnie, braciszek trochę dłubie w korektorze (czego ja nie robię nigdy - dla mnie wszystko na 0 musi być w EQ), ale w takich dużych drzwiach grają mu jak mały subwoofer, zasila to wzmacniaczem oczywiście, bo pod radiem - kiepsko. Dół mają dobry, wysokie raczej do ściszenia na zwrotnicy, średnich trochę mogło by być więcej, ale za te pieniądze, to super zestaw. Oczywiście nie nazywajmy go mega, super, hiper, kultowy - są warte tych pieniędzy, co kosztują teraz, więcej bym za nie nie dał
bo często tak się dzieje, że takie Helixy DB kosztowały nowe 240 PLN, a ktoś wyciuchane wystawia jako "kultowe, legendarne" za 200... 
bo często tak się dzieje, że takie Helixy DB kosztowały nowe 240 PLN, a ktoś wyciuchane wystawia jako "kultowe, legendarne" za 200... 
Pomogę w montażu i wyborze sprzętu Car Audio
Clarion DRX-788 RUSB>Helix Esprit H400>Phase CFS 165>Helix B2 Precision>Phase CFS Tweeter>Helix H1000 Esprit>u-Dimension RM 210SL
Clarion DRX-788 RUSB>Helix Esprit H400>Phase CFS 165>Helix B2 Precision>Phase CFS Tweeter>Helix H1000 Esprit>u-Dimension RM 210SL
- bogib184
- Gaduła
Dodam jeszcze od siebie, że mowa o zestawach odseparowanych, bo porównując te Diory do coaxiali ( współosiowych ), to są lepsze od sporo droższych głośników
Jednakże wzmacniacz do nich to mus, bo pod radiem to bardzo kiepściutko.
Jednakże wzmacniacz do nich to mus, bo pod radiem to bardzo kiepściutko.
Alpine CDA-7897->CHA-S634->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1 ) + Focal 6K2P, Rodek R4100A2->2xSTX 8" 23L@35Hz
- gawior
- Gaduła
bogib184 napisał(a):Znam Diorki - zamontowałem bratu rodzonemu w Nissanie 100NX. Drzwi delikatnie wytłumione - blacha zewnętrzna, na otwory blacha, na to dekarka. Głośniki jak na "nędzne" 150 PLN są bdb wykonane, solidnie, braciszek trochę dłubie w korektorze (czego ja nie robię nigdy - dla mnie wszystko na 0 musi być w EQ), ale w takich dużych drzwiach grają mu jak mały subwoofer, zasila to wzmacniaczem oczywiście, bo pod radiem - kiepsko. Dół mają dobry, wysokie raczej do ściszenia na zwrotnicy, średnich trochę mogło by być więcej, ale za te pieniądze, to super zestaw. Oczywiście nie nazywajmy go mega, super, hiper, kultowy - są warte tych pieniędzy, co kosztują teraz, więcej bym za nie nie dałbo często tak się dzieje, że takie Helixy DB kosztowały nowe 240 PLN, a ktoś wyciuchane wystawia jako "kultowe, legendarne" za 200...
Obecnie mam te oryginalne wiec róznica na + chyba?

- AdrianGolf3
- Czytacz
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio