Skrzynia basowa RENEGADE GTR 1200

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Skrzynia basowa RENEGADE GTR 1200

Postprzez RuLLeZ » 6 mar 2014, o 14:46

Witam. Mam okazję kupić w bardzo niskiej cenie skrzynię RENEGADE GTR 1200 o mocy 300 W RMS / 500 W Max. Czy warto to kupić? Wie ktoś jak to gra :?:
Z góry dzięki ;-)
JEŚĆ MOŻNA WSZYSTKO, SPAĆ MOŻNA WSZĘDZIE ALE JEŹDZIĆ TO TYLKO VW!

Ex Variant 1.9 TD AAZ : http://www.golf3.pl/topics2/wysluzony-v ... t38583.htm
New Variant 1.9 TDI: http://www.golf3.pl/topics2/golf-iii-va ... htm#383008
Avatar użytkownika
RuLLeZ
Badacz tematu
 
Posty: 392
Dołączył(a): 30 paź 2010, o 21:34
Lokalizacja: Pyrzyce [ZPY]

Skrzynia basowa RENEGADE GTR 1200

 

Postprzez Radi » 8 mar 2014, o 22:05

RENEGADE niska cena bo sprzęt marnej jakości zapomnij że ma to 300 RMS. kumpel kiedyś kupił wzmaka kloc pół na pół metra po otwarciu go w środku znajdowała się płytka zajmująca 1/4 miejsca :lol:
Avatar użytkownika
Radi
Members
 
Posty: 2836
Dołączył(a): 16 lut 2009, o 12:15
Lokalizacja: GKA
Rocznik: 93
Silnik: 2.8 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez RuLLeZ » 9 mar 2014, o 13:11

Nowa taka skrzynia kosztuje 350 zł to tyle co nie jeden jbl czy inny subwoofer już dobrej jakości. Ja mogę go kupić za 50 więc może się opłaca :?: :-P
JEŚĆ MOŻNA WSZYSTKO, SPAĆ MOŻNA WSZĘDZIE ALE JEŹDZIĆ TO TYLKO VW!

Ex Variant 1.9 TD AAZ : http://www.golf3.pl/topics2/wysluzony-v ... t38583.htm
New Variant 1.9 TDI: http://www.golf3.pl/topics2/golf-iii-va ... htm#383008
Avatar użytkownika
RuLLeZ
Badacz tematu
 
Posty: 392
Dołączył(a): 30 paź 2010, o 21:34
Lokalizacja: Pyrzyce [ZPY]

Postprzez gawior » 10 mar 2014, o 23:24

No jak JBL to dobry sprzęt to powodzenia. Na palcach rąk można by policzyć udane konstrukcje.
Do robienia hałasu się nadaje.
300W to zapewne ma, ale moc głośnika, to moc jaką że tak powiem należało by mu dostarczyć. Dla czepialskich jest to moc jaką wytrzymuje, może przyjąć głośnik przez długi czas, bez uszkodzenia.
Kwestią jest efektywność głośnika, moc także. a jeszcze parę innych parametrów.

Jaka to cena za tego Renegade ? Nieraz można kupić naprawdę porządnego suba w niskiej cenie. Niedawno za bodajże 150zł poszła skrzynka z DLS W312B, no ale ten do robienia szumu pod remizą się nie nadaje. Co trochę przewija się coś fajnego w niedużej kwocie na allegro.
Alpine CDA-7897->CHA-S634->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1 ) + Focal 6K2P, Rodek R4100A2->2xSTX 8" 23L@35Hz
gawior
Gaduła
 
Posty: 497
Dołączył(a): 12 kwi 2012, o 20:02
Lokalizacja: Częstochowa

Postprzez RuLLeZ » 11 mar 2014, o 13:35

Skrzynia dobrze gra bo siedzi już u mnie w golfie i jestem zadowolony. A dałem za nią aż 50 zł :-P
JEŚĆ MOŻNA WSZYSTKO, SPAĆ MOŻNA WSZĘDZIE ALE JEŹDZIĆ TO TYLKO VW!

Ex Variant 1.9 TD AAZ : http://www.golf3.pl/topics2/wysluzony-v ... t38583.htm
New Variant 1.9 TDI: http://www.golf3.pl/topics2/golf-iii-va ... htm#383008
Avatar użytkownika
RuLLeZ
Badacz tematu
 
Posty: 392
Dołączył(a): 30 paź 2010, o 21:34
Lokalizacja: Pyrzyce [ZPY]

Postprzez gawior » 12 mar 2014, o 23:04

Za 50zl to jasne, że można się pokusić chociażby dla samego sprawdzenia.
Alpine CDA-7897->CHA-S634->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1 ) + Focal 6K2P, Rodek R4100A2->2xSTX 8" 23L@35Hz
gawior
Gaduła
 
Posty: 497
Dołączył(a): 12 kwi 2012, o 20:02
Lokalizacja: Częstochowa

Postprzez RuLLeZ » 9 kwi 2014, o 16:41

Ten Renegad okazał się totalną lipą. Miałem go podłączonego pod wzmakiem JBL GTO 75.4 i jak cicho słuchałem to jeszcze jako tako to grało ale bez rewelacji. Gdy podkręciłem voluma to nie dość że pierdział to jeszcze chyba się cewka przypalała po w całym golfie waliło spalenizną.
Kupiłem za 50 zł zaraz sprzedałem za 120 :mrgreen: I za 120 zł kupiłem głośniczek JBL 300W RMS 1200W max i zrobiłem skrzynię szczelinową i teraz jest takie łubudubu że wysiedzieć nie można :-D

Ponowie mam taki problem że jak dam już naprawdę dużo bassu i podkręcę już dosyć głośno to wzmak się wyłącza na jakieś 2 sekundy i się odpala.
Czyżby mało prądu :?: :-P Trzeba inwestować w kondensator? ;-)
JEŚĆ MOŻNA WSZYSTKO, SPAĆ MOŻNA WSZĘDZIE ALE JEŹDZIĆ TO TYLKO VW!

Ex Variant 1.9 TD AAZ : http://www.golf3.pl/topics2/wysluzony-v ... t38583.htm
New Variant 1.9 TDI: http://www.golf3.pl/topics2/golf-iii-va ... htm#383008
Avatar użytkownika
RuLLeZ
Badacz tematu
 
Posty: 392
Dołączył(a): 30 paź 2010, o 21:34
Lokalizacja: Pyrzyce [ZPY]

Postprzez Banita95 » 9 kwi 2014, o 21:38

RuLLeZ, Prąd ci ucieka za dużo prądu pobiera a alternator nie nadąża :D
Avatar użytkownika
Banita95
Members
 
Posty: 860
Dołączył(a): 3 lis 2013, o 00:34
Lokalizacja: Pasłęk
Rocznik: 99
Silnik: 2.3
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez bogib184 » 9 kwi 2014, o 22:38

Ta reaktor do tego mega mocnego wzmacniacza trzeba... Miernik w ręce i mierz spadek na zaciskach wzmacniacza, albo słabe połączenia prądowe (słaba masa np.), a może kabelki z zestawu Peiyinga wychodzą bokiem :-D Alternator to musiał by być uszkodzony, bo Amperowo na pewno przy takim systemie nie klęknie.
Pomogę w montażu i wyborze sprzętu Car Audio :)
Clarion DRX-788 RUSB>Helix Esprit H400>Phase CFS 165>Helix B2 Precision>Phase CFS Tweeter>Helix H1000 Esprit>u-Dimension RM 210SL
bogib184
Gaduła
 
Posty: 652
Dołączył(a): 16 maja 2012, o 13:13
Lokalizacja: MAZOWSZE

Postprzez slavwek.ie » 10 kwi 2014, o 15:07

Stawiam na marne kable.
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
Avatar użytkownika
slavwek.ie
Moderator Globalny
 
Posty: 1251
Dołączył(a): 10 paź 2009, o 18:36
Lokalizacja: P-ce

Postprzez RuLLeZ » 10 kwi 2014, o 21:41

Alternator wiem że jest dosyć mocny ale parametrów nie pamiętam. Jak coś to jutro sprawdzę. Kable mają przekrój 10mm ale są dobre jakościowo nie jak peiying czy nie daj boże voice kraft :lol:
Myślałem nad hollywoodami 20mm albo u mnie w mieście w sklepie elektronicznym ma na metry lexiony 20mm. Czy mogły by takie być :?: Masę mam pod jakąś nakrętką pod tylną kanapą. Czy może są jakieś lepsze miejsca? ;-)
JEŚĆ MOŻNA WSZYSTKO, SPAĆ MOŻNA WSZĘDZIE ALE JEŹDZIĆ TO TYLKO VW!

Ex Variant 1.9 TD AAZ : http://www.golf3.pl/topics2/wysluzony-v ... t38583.htm
New Variant 1.9 TDI: http://www.golf3.pl/topics2/golf-iii-va ... htm#383008
Avatar użytkownika
RuLLeZ
Badacz tematu
 
Posty: 392
Dołączył(a): 30 paź 2010, o 21:34
Lokalizacja: Pyrzyce [ZPY]

Postprzez bogib184 » 11 kwi 2014, o 06:21

Nazwa nie ważna, byle przekrój uczciwy... Śrubka ważne, żeby dobrze i mocno dokręcona, a dwa, to musi być w tym miejscu oczyszczona blacha z farby i przed przykręceniem posmarować wazeliną techniczną, lub towotem. 20 mm2 to dobry przekrój.
Pomogę w montażu i wyborze sprzętu Car Audio :)
Clarion DRX-788 RUSB>Helix Esprit H400>Phase CFS 165>Helix B2 Precision>Phase CFS Tweeter>Helix H1000 Esprit>u-Dimension RM 210SL
bogib184
Gaduła
 
Posty: 652
Dołączył(a): 16 maja 2012, o 13:13
Lokalizacja: MAZOWSZE

Następna strona

- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości