Skrzynia basowa RENEGADE GTR 1200

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Postprzez RuLLeZ » 11 kwi 2014, o 13:56

Tak więc zaraz idę po kable. Plusowy i minusowy. 7,50 zł za metr to jeszcze nie majątek. A pro po plusowego to 4 metry starczą czy lepiej wziąć 5 :?:
Bo masowy to z metr wystarczy. Nie wiem czy to prawda ale słyszałem że im krótszy masowy tym lepiej.
Ale w każdym bądź razie kondensator nie zaszkodzi? ;-)
JEŚĆ MOŻNA WSZYSTKO, SPAĆ MOŻNA WSZĘDZIE ALE JEŹDZIĆ TO TYLKO VW!

Ex Variant 1.9 TD AAZ : http://www.golf3.pl/topics2/wysluzony-v ... t38583.htm
New Variant 1.9 TDI: http://www.golf3.pl/topics2/golf-iii-va ... htm#383008
Avatar użytkownika
RuLLeZ
Badacz tematu
 
Posty: 392
Dołączył(a): 30 paź 2010, o 21:34
Lokalizacja: Pyrzyce [ZPY]

 

Postprzez slavwek.ie » 11 kwi 2014, o 14:16

RuLLeZ napisał(a): Ale w każdym bądź razie kondensator nie zaszkodzi? ;-)
Nie zaszkodzi ale lepiej te pieniądze dodać do kabli i lepsze kupić.
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
Avatar użytkownika
slavwek.ie
Moderator Globalny
 
Posty: 1251
Dołączył(a): 10 paź 2009, o 18:36
Lokalizacja: P-ce

Postprzez gawior » 16 kwi 2014, o 20:34

Zostaw ten kondensator w cholere. Mania na kondensatory. Po co ? Bo plus 5 do lansu ?
Zamiast tego kup lepsze kable i to miedziane, a nie CCA ( copper cald aluminium - aluminium miedziowane ). Da to więcej korzyści.
Pamiętaj, że nie ma też kabli CCA OFC, bo i takie cuda już widziałem i nie daj się zrobić. To są dwa osobne anglojęzyczne skróty wykluczające się wzajemnie.
Alpine CDA-7897->CHA-S634->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1 ) + Focal 6K2P, Rodek R4100A2->2xSTX 8" 23L@35Hz
gawior
Gaduła
 
Posty: 497
Dołączył(a): 12 kwi 2012, o 20:02
Lokalizacja: Częstochowa

Postprzez RuLLeZ » 17 kwi 2014, o 21:51

Kupiłem porządne kable 20mm miedziane a nie jakieś aluminium. Dzisiaj podłączyłem. Masę dałem dobrą na sto procent. No i dalej jak podkręcę głośniej to wzmaka wyłącza na jakieś 2 sekundy.
Wie ktoś co jest tego przyczyną :?:
Z góry podziękował ;-)
JEŚĆ MOŻNA WSZYSTKO, SPAĆ MOŻNA WSZĘDZIE ALE JEŹDZIĆ TO TYLKO VW!

Ex Variant 1.9 TD AAZ : http://www.golf3.pl/topics2/wysluzony-v ... t38583.htm
New Variant 1.9 TDI: http://www.golf3.pl/topics2/golf-iii-va ... htm#383008
Avatar użytkownika
RuLLeZ
Badacz tematu
 
Posty: 392
Dołączył(a): 30 paź 2010, o 21:34
Lokalizacja: Pyrzyce [ZPY]

Postprzez bogib184 » 17 kwi 2014, o 23:28

Albo przesterowujesz sygnał (za wysoko Gain masz, czyli nadrabiasz brak mocy przesterowaniami i podbiciami) i wzmacniacz jest debilo odporny i się "broni", albo jest uszkodzony.
Pomogę w montażu i wyborze sprzętu Car Audio :)
Clarion DRX-788 RUSB>Helix Esprit H400>Phase CFS 165>Helix B2 Precision>Phase CFS Tweeter>Helix H1000 Esprit>u-Dimension RM 210SL
bogib184
Gaduła
 
Posty: 652
Dołączył(a): 16 maja 2012, o 13:13
Lokalizacja: MAZOWSZE

Postprzez RuLLeZ » 18 kwi 2014, o 15:02

To jak to ustawić? Gain jest gdzieś ok 3/4 ustawiony.
JEŚĆ MOŻNA WSZYSTKO, SPAĆ MOŻNA WSZĘDZIE ALE JEŹDZIĆ TO TYLKO VW!

Ex Variant 1.9 TD AAZ : http://www.golf3.pl/topics2/wysluzony-v ... t38583.htm
New Variant 1.9 TDI: http://www.golf3.pl/topics2/golf-iii-va ... htm#383008
Avatar użytkownika
RuLLeZ
Badacz tematu
 
Posty: 392
Dołączył(a): 30 paź 2010, o 21:34
Lokalizacja: Pyrzyce [ZPY]

Poprzednia strona

- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości