Separator masy

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Separator masy

Postprzez Radekb351 » 10 lip 2013, o 00:42

Witam
Mam taki problem separator masy sinuslive gl205 działa tylko wtedy gdy mam podłączone jedno wejscia RCA z radia i 2 wyjścia RCA do wzmacniacza. Wzmacniacz napędza 2 glosniki i graja oba chociaż do separatora dochodzi sygnal z jednego rca.
Po podpięciu 2 wejść i 2 wyjść nie działa wcale.

Wzmacniacz bez separatora działa normalnie tylko występuje pętla masy
Avatar użytkownika
Radekb351
Gaduła
 
Posty: 720
Dołączył(a): 12 lut 2011, o 22:53
Lokalizacja: STW

Separator masy

 

Postprzez k0nr4d » 10 lip 2013, o 21:14

Wyrzucić za okno i eliminować przyczyny, a nie skutki. Czyli staranna masa wzmacniacza i porządne, podwójnie ekranowane kable RCA.
Avatar użytkownika
k0nr4d
Gaduła
 
Posty: 424
Dołączył(a): 1 cze 2009, o 21:53
Lokalizacja: Łódź

Postprzez Radekb351 » 10 lip 2013, o 21:55

Witam
Ale masa jest z punktu masowego karoserii nie pomaga bezpośrednia z aku.
Najmniej szumów jest gdy podłączyłem masę do radia z wzmacniacza.
Masz jakieś propozycje jak rozwiązać problem?
Avatar użytkownika
Radekb351
Gaduła
 
Posty: 720
Dołączył(a): 12 lut 2011, o 22:53
Lokalizacja: STW

Postprzez k0nr4d » 10 lip 2013, o 21:58

Porządne kable RCA, to raz. Porządna instalacja radia, najlepiej pociągnięta bezpośrednio z akumulatora.
Avatar użytkownika
k0nr4d
Gaduła
 
Posty: 424
Dołączył(a): 1 cze 2009, o 21:53
Lokalizacja: Łódź

Postprzez Radekb351 » 10 lip 2013, o 22:05

kable rca próbowałem rożne teraz nawet rca wysi na fotelach i sa zakłócenia.
Prowadzenie bezpośrednich instalacji nie pomogło
Avatar użytkownika
Radekb351
Gaduła
 
Posty: 720
Dołączył(a): 12 lut 2011, o 22:53
Lokalizacja: STW

Postprzez k0nr4d » 10 lip 2013, o 22:10

Skręć przewody głośnikowe w celu samoekranowania.
Avatar użytkownika
k0nr4d
Gaduła
 
Posty: 424
Dołączył(a): 1 cze 2009, o 21:53
Lokalizacja: Łódź

Postprzez Radekb351 » 10 lip 2013, o 22:11

możesz jaśniej ?
Avatar użytkownika
Radekb351
Gaduła
 
Posty: 720
Dołączył(a): 12 lut 2011, o 22:53
Lokalizacja: STW

Postprzez k0nr4d » 10 lip 2013, o 22:41

Skręć względem siebie żyły przewodów głośnikowych.
Avatar użytkownika
k0nr4d
Gaduła
 
Posty: 424
Dołączył(a): 1 cze 2009, o 21:53
Lokalizacja: Łódź

Postprzez Radekb351 » 11 lip 2013, o 12:24

Niepomogło
Avatar użytkownika
Radekb351
Gaduła
 
Posty: 720
Dołączył(a): 12 lut 2011, o 22:53
Lokalizacja: STW

Postprzez k0nr4d » 11 lip 2013, o 12:29

To teraz napisz, jaki masz sprzęt i jak podłączony.
Avatar użytkownika
k0nr4d
Gaduła
 
Posty: 424
Dołączył(a): 1 cze 2009, o 21:53
Lokalizacja: Łódź

Postprzez Stachu_76 » 11 lip 2013, o 18:09

a może masz uwalone radio i ja kombinowałem zasilanie kable rca a okazało się winne radio problem z masą na wyjściach rca (zimne luty) pożyczyć od kogoś inne radio i zobacz wtedy czy znikają czy jest to samo
Avatar użytkownika
Stachu_76
Czytacz
 
Posty: 112
Dołączył(a): 1 mar 2012, o 13:23
Lokalizacja: Piaseczno
Rocznik: 1995
Silnik: 2.0
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez k0nr4d » 11 lip 2013, o 18:13

Masa RCA najczęściej leci w Pionkach. Ale nie są to zimne luty, tylko wywalony bezpiecznik SMD przez żonglowanie wtyczkami RCA przy włączonym zestawie.
Avatar użytkownika
k0nr4d
Gaduła
 
Posty: 424
Dołączył(a): 1 cze 2009, o 21:53
Lokalizacja: Łódź

Następna strona

- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości