Punkt masowy dla audio

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Punkt masowy dla audio

Postprzez $kubi » 18 mar 2010, o 10:19

Mam problem.... zabrałem się dziś za montaż audio w Borze i nie znalazłem żadnego punktu masowego w okolicach bagażnika :| tak jak to było w golfie że pod siedzeniami był.
Teraz moje pytanie jest takie czy jako masa dla wzmacniaczy może robić byle jaki dobrze oczyszczony z lakieru fragment karoserii? Jak to zrobić żeby było dobrze :)
Ostatnio edytowano 19 mar 2010, o 16:27 przez $kubi, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
$kubi
Gaduła
 
Posty: 500
Dołączył(a): 12 paź 2007, o 14:34
Lokalizacja: brać na mody

Punkt masowy dla audio

 

Postprzez e2 » 18 mar 2010, o 11:11

A montaż pasów z tyłu? odkręcić i do śruby?
Moje mk3
“go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
Avatar użytkownika
e2
Members
 
Posty: 1545
Dołączył(a): 18 lis 2008, o 12:04
Lokalizacja: Gotenhafen
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez swatu » 18 mar 2010, o 11:44

poszukaj w bagazniku pod podłoga(wykładzina ) ,zazwyczaj w bagaznku szybciej znajdziesz kawałek blachy lub jakas srube.Przetrzyj papierem sciernym do matalu i masa bedzie.
Avatar użytkownika
swatu
VIP
 
Posty: 4695
Dołączył(a): 9 wrz 2008, o 16:18
Lokalizacja: TKN Końskie
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez $kubi » 18 mar 2010, o 12:42

W sumie faktycznie, do pasów by można... nie pomyślałem, dzięki wielkie.
Avatar użytkownika
$kubi
Gaduła
 
Posty: 500
Dołączył(a): 12 paź 2007, o 14:34
Lokalizacja: brać na mody

Postprzez e2 » 18 mar 2010, o 12:56

No problem :). Ja u siebie mam właśnie do pasów masę podpiętą, stąd uważam, że to najlepsze miejsce bo najmniej inwazyjne.
Moje mk3
“go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
Avatar użytkownika
e2
Members
 
Posty: 1545
Dołączył(a): 18 lis 2008, o 12:04
Lokalizacja: Gotenhafen
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez swatu » 18 mar 2010, o 13:03

$kubi napisał(a):W sumie faktycznie, do pasów by można
sprawdz przedtem czy nie bedzei zakłócen żadnych ,jesli jakies sie pojawia to najwidoczniej jest zły punkt masy i bedzie potrzeba szukania innego.
Avatar użytkownika
swatu
VIP
 
Posty: 4695
Dołączył(a): 9 wrz 2008, o 16:18
Lokalizacja: TKN Końskie
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez $kubi » 19 mar 2010, o 14:54

a powiedzcie mi czy wzmaki mogą być uziemione poprzez kondensator? tzm wzmaki podłaczone pod kondensator a ten do uziemienia? Czy każde powinno być uziemione swoją drogą??
Avatar użytkownika
$kubi
Gaduła
 
Posty: 500
Dołączył(a): 12 paź 2007, o 14:34
Lokalizacja: brać na mody

Postprzez e2 » 19 mar 2010, o 14:59

każdy wzmak musi być wpięty do masy... tak na 99% :D
Moje mk3
“go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
Avatar użytkownika
e2
Members
 
Posty: 1545
Dołączył(a): 18 lis 2008, o 12:04
Lokalizacja: Gotenhafen
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez $kubi » 19 mar 2010, o 16:30

Dobra, teraz mam taki problem że podłączyłem wzmacniacz, głośniki odpalam radio i gra.... pogłaśniam gra, gra nagle ciach! i cisza... po paru sek znów zaczyna grać i znów cisza. Wygląda to tak że jak przychodzi jakiś bass to radio się kompletnie wycisza i po chwili gra znów aż do momętu gdy znów ma przyjść większe obciążenie.
To samo się dzieje na odpalonym aucie jak i w spoczynku. Może to wina radia? Bo świruje coś że nawet nie chce łyknąć płyty tylko ciągle ją wypluwa. Wcześniej na oryginalnej instalacji z ori radiem grało normalnie.
Avatar użytkownika
$kubi
Gaduła
 
Posty: 500
Dołączył(a): 12 paź 2007, o 14:34
Lokalizacja: brać na mody

Postprzez e2 » 19 mar 2010, o 16:38

Popraw połączenia kabli, wygląda na to, że nie masz zarobionych końcówek, tylko zdjętą izolację i ciach pod śrubkę. Musisz odkręcić kable i jeszcze raz, porządnie je przykręcić. Ja to samo miałem u siebie.
Moje mk3
“go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
Avatar użytkownika
e2
Members
 
Posty: 1545
Dołączył(a): 18 lis 2008, o 12:04
Lokalizacja: Gotenhafen
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez $kubi » 19 mar 2010, o 17:11

Które kable masz na myśli? Bo starałem się zrobić to starannie :/
Zauważyłem że na wzmaku zapala się lampka safety i niknie głos i tak w kółko
Avatar użytkownika
$kubi
Gaduła
 
Posty: 500
Dołączył(a): 12 paź 2007, o 14:34
Lokalizacja: brać na mody

Postprzez e2 » 19 mar 2010, o 17:37

Wszystkie :p. Ja każdy kabel na nowo odkręciłem i wpasowałem od nowa w dziurki na śruby i potem przykręcałem. Teraz tego problemu nie mam. I miałem tak samo, że gdy uderza bas to wtedy mi się zapalało przegrzanie wzmaka :).
Moje mk3
“go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
Avatar użytkownika
e2
Members
 
Posty: 1545
Dołączył(a): 18 lis 2008, o 12:04
Lokalizacja: Gotenhafen
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Następna strona

- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości