Nawigacja

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Postprzez pablomed » 29 sie 2010, o 21:14

killah napisał(a):tam nie ma nic do obchodzenia
ma na myśli odblokowanie Windowsa i wgranie pulpitów żeby móc używać jak palmtopa i wgrywać co się chce, może użyłem złego terminu nie znam się na tym ale Larka 35.7 którego dostałem z Neostradą tak właśnie musiałem "obejść" używając ściągniętych gotowców
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

 

Postprzez killah » 29 sie 2010, o 22:38

pablomed napisał(a):
killah napisał(a):tam nie ma nic do obchodzenia
ma na myśli odblokowanie Windowsa i wgranie pulpitów żeby móc używać jak palmtopa i wgrywać co się chce, może użyłem złego terminu nie znam się na tym ale Larka 35.7 którego dostałem z Neostradą tak właśnie musiałem "obejść" używając ściągniętych gotowców


acha

w to się nigdy nie bawiłem. Dla mnie służy tylko jako navi. Chciałem na tym zdjęcia otwierać to taka jakość tego wyświetlacza że sobie odpuściłem. Filmy też.

Nadaje się tylko do czytania plików txt :P
killah
 

Postprzez czaro » 2 sty 2011, o 21:46

Odświeżę trochę temat. Chcę coś kupić taniego- powiedzmy do 300 zł i w miarę funkcjonalnego- możliwość aktualizacji bez kosztów itp.
Co możecie mi polecić??

[ Dodano: 2011-01-02, 20:54 ]
co o tym myślicie:
http://allegro.pl/nawigacja-gps-vordon- ... 65823.html
Avatar użytkownika
czaro
Members
 
Posty: 2224
Dołączył(a): 17 lis 2009, o 16:37
Lokalizacja: Skarżysko-Kamienna
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez gluszek » 2 sty 2011, o 22:56

odpuść tego Vordona. Pewnie nie pociągnie to nawet AutoMapy... Kup coś markowego, Mio, GoClever, TomTom.

a jak nie masz dużych wymagań to sprzedam Ci mojego Lark'a :-P
http://allegro.pl/show_item.php?item=1395142425
GOLF 3 by głuszek
kliknij i napisz co o nim sądzisz...
Avatar użytkownika
gluszek
Members
 
Posty: 1105
Dołączył(a): 31 lip 2008, o 23:54
Lokalizacja: Poland

Postprzez czaro » 2 sty 2011, o 22:59

gluszek, powiem Ci że patrzyłem właśnie na niego- dokładnie Twojego. A jak on się sprawuje? Jak to przy nim wygląda- mapy itd? Coś tam czytałem o odblokowaniach itd. Ile ma pamięci i czy jakieś bajery są?
Avatar użytkownika
czaro
Members
 
Posty: 2224
Dołączył(a): 17 lis 2009, o 16:37
Lokalizacja: Skarżysko-Kamienna
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez sweetboy90 » 2 sty 2011, o 23:10

czaro, ja mam larka ale 4' a nie 3,5 i powiem ci ze ladnie smiga, chodzi na automapie i mapamap bardzo prosty w obsludze i w miare taniocha, zerknij na to http://allegro.pl/nawigacja-lark-50-2-m ... 07004.html
tylko musisz mapy inne wgrac bo ta w zestawie to badziewie
Avatar użytkownika
sweetboy90
Badacz tematu
 
Posty: 329
Dołączył(a): 21 maja 2009, o 19:51
Lokalizacja: Śrem Ostrowo

Postprzez czaro » 2 sty 2011, o 23:16

sweetboy90, powiedz mi co o tym myślisz? Spróbuj mnie w jakiś sposób przekonać. Ja jeżeli chodzi o nawigację- ich dane techniczne, to jestem ciemny. Parę razy używałem ale nie zastanawiałem się co to ma i jakie ma możliwości bo nie było moje. Jechało się i tyle.
Avatar użytkownika
czaro
Members
 
Posty: 2224
Dołączył(a): 17 lis 2009, o 16:37
Lokalizacja: Skarżysko-Kamienna
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez killah » 3 sty 2011, o 09:29

cena powinna cię przekonać i to że działa na tym automapa bez żadnych problemów. Jedyna wada to mały wyświetlacz i bateria. Ale nie ma co plakać za takie pieniądze. Ja jestem na bieżąco z automapą i nie było jeszcze żeby mój lark tego nie uciagnął. Generalnie szału nie ma ale jako urządzenie do nawigacji dobrze się sprawdza.

Co do odblokowań to larka nie ma co odblokowywać. Odblokowaniem możesz sobie zmienić fabryczny system operacyjny. Jak ktoś się lubi bawić to ok, mi tam to nie potrzebne.
killah
 

Postprzez czaro » 3 sty 2011, o 09:32

Mam zamiar dziś pośmigać po sklepach i popatrzeć co można by na miejscu kupić i za jaką kaskę. Ale już mniej więcej wiem na co patrzeć.

[ Dodano: 2011-01-03, 11:25 ]
Byłem się rozeznać na miejscu z cenami. I za Larka 4,3 cala chcą u mnie od 299zł. Tak więc trzeba kupić na necie.

[ Dodano: 2011-01-03, 11:55 ]
Więc tak: zakup zrobiony- padło na larka 50.2. Teraz mi powiedzcie skąd wziąć pewną i nową automapę? I jak to tam dalej instalować- na kartę pamięci czy bezpośrednio na larka?
Może być np stąd:?
http://www.programosy.pl/program,automapa.html
Avatar użytkownika
czaro
Members
 
Posty: 2224
Dołączył(a): 17 lis 2009, o 16:37
Lokalizacja: Skarżysko-Kamienna
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez sweetboy90 » 3 sty 2011, o 18:02

czaro, wg mnie dobry zakup :ok: nie znam tej stronki z mapa ktora podales ja zwykle sciagam pirata z chomikuj.pl odblokowuje i gra :hyhy: mapy wrzucasz na karte ktora wkladasz do navi, w ustawieniach zmieniasz mape z domyslnej w pamieci urzadzenia na twoja mape z karty pamieci i gitara :cwaniak:
Avatar użytkownika
sweetboy90
Badacz tematu
 
Posty: 329
Dołączył(a): 21 maja 2009, o 19:51
Lokalizacja: Śrem Ostrowo

Postprzez gluszek » 3 sty 2011, o 20:26

ja właśnie swojego Larka 35.7 zmieniam na 43.2 dlatego że jest większy wyświetlacz a co za tym idzie czytelniejszy ;-) Jeśli chodzi o mapy to nie ma problemu, ja ściągałem AutoMapę z torrentów, ale normalnie w googlach też znajdziesz...Dotąd miałem wersję 5.5.2 a właśnie wczoraj ściągłem nowszą 6.6.1 Sciągasz i wrzucasz na kartę lub bezpośrednio na nawi a potem tylko w ustawieniach nawigacji wskazujesz systemowi ścieżkę dostępu do mapy i wszystko. W Larku wgranie mapy to banał ;-)
GOLF 3 by głuszek
kliknij i napisz co o nim sądzisz...
Avatar użytkownika
gluszek
Members
 
Posty: 1105
Dołączył(a): 31 lip 2008, o 23:54
Lokalizacja: Poland

Postprzez sweetboy90 » 3 sty 2011, o 20:48

gluszek, a musiales miec klusz? bo ja kiedys sciagalem automape ale nie umialem wygenerowac klucza :-/
Avatar użytkownika
sweetboy90
Badacz tematu
 
Posty: 329
Dołączył(a): 21 maja 2009, o 19:51
Lokalizacja: Śrem Ostrowo

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości