montaz CB radia

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

montaz CB radia

Postprzez Ziko » 29 maja 2008, o 23:52

Panowie chcialbym zamontowac CB radio w srodkowej wnece jak wymontowac ten srodek? maxcie moze jakies instrukcje? pozdrawiam
Avatar użytkownika
Ziko
Czytacz
 
Posty: 72
Dołączył(a): 25 lut 2008, o 12:48
Lokalizacja: kujawsko- pomorskie

montaz CB radia

 

Postprzez DaRu » 30 maja 2008, o 00:30

Mogę Ci tylko to opisać bo foto nie mam.
Pierw musisz wyciągnąć tylną popielniczkę , pod nią masz dwie śrubki to tej mniejszej części tunelu. Wyciągnij go potem.
Później ukaże Ci się jedna nakrętka (chyba na klucz 10 nie pamiętam, ale ręcznie może dasz rade odkręcić :) ) ,
kolejne dwie masz przy gałce zmiany biegów(też te nakrętki), wyciągnąć musisz ten plastik, ręcznie da rade więc narzędzia nie potrzebujesz, po prostu z jednej strony tak dociśnij do środka i pociągnij,
no i po jednej stronie przy pedale gazu będziesz miał śrubkę jedną no i po drugiej stronie od pasażera drugą.
No i jeżeli będziesz chciał całkowicie to wyciągnąć to będziesz musiał odkręcić dźwignie hamulca ręcznego.. dwie śruby 13stki. No i gałkę biegów, ja akurat to tylko mieszek ściągnąłem, tak najprościej.
Jeżeli czegoś nie rozumiesz napisz..
Golfisko sprzedane. Już powoli do bankructwa doprowadzało. Ulga totalna...
Avatar użytkownika
DaRu
Czytacz
 
Posty: 64
Dołączył(a): 20 gru 2007, o 20:54
Lokalizacja: Konin

Postprzez Ziko » 30 maja 2008, o 09:17

dzieki kolego, dzisiaj bede sie z tym zaawial, ale szczerze mowiac nie myslalem ze tyle elementow trzeba odkrecic :-? punkcik leci w twoja strone.
Avatar użytkownika
Ziko
Czytacz
 
Posty: 72
Dołączył(a): 25 lut 2008, o 12:48
Lokalizacja: kujawsko- pomorskie

Postprzez KUBALA » 30 maja 2008, o 15:04

hey

zapraszam na mój post. czarna perła mam foto z zamontowanm cb

pasuje idealnie

jak bedziesz zainteresowany to ci napisze jak ukryć kabel od anteny

polecam magnesówkę pozdro[/code]
Avatar użytkownika
KUBALA
Czytacz
 
Posty: 29
Dołączył(a): 28 maja 2008, o 10:15
Lokalizacja: SKWIERZYNA

Postprzez DaRu » 30 maja 2008, o 19:24

Ano troche trzeba żeby to wyciągnąć.
Ja musiałem, i do tego wycinałem tył tego schowka, bo mam duże cb radio :)
U mnie zamontowane cb wygląda tak a zasilanie mam z kabelków podświetlania boxa do kaset:
Obrazek


A kabelek to ukryłem wzdłuż, potem pod tapicerką podłogi, potem pod fotelami tylnymi, a potem za plastikiem tym bocznym no i antenkę mam przykręconą do klapy :)
Golfisko sprzedane. Już powoli do bankructwa doprowadzało. Ulga totalna...
Avatar użytkownika
DaRu
Czytacz
 
Posty: 64
Dołączył(a): 20 gru 2007, o 20:54
Lokalizacja: Konin

Postprzez KUBALA » 31 maja 2008, o 07:50

a to moje dzieło
Obrazek
zasilanie mam z gniazda zapalniczki i tak jej nie użuwam, a kabel jest grububy i na jednym bezpieczniku jak coś strzeli to tylko radio,

[ Dodano: 2008-05-31, 08:09 ]
a kabel od ateny wyprowadziłem tendy pod uszczelką, jak dasz normalnie to będzie przeciąg w kabinie, trzeba podnieść uszczellkę szlifierką kątową wyciąć miejsce na kabel, uszczelnić klejem lub silikonem dekarskim,
Obrazek
kabel ukryłem sciagając plastiki z wewnątrz progów dalej w stronę skrzynki bezpieczników nad pedałami i do konsoli, w samochodzie nawet z lupą nie zobaczysz ani jednego centymetra kabla i nic nie odstaje zasłaniając kabel tak jakby go wogóle nie było...
jast kilka modeli cb które pasują do osłony podajników, moje radio trzyma się bez żadnych wkrętów czy kleju tak jest spasowane...zaleta można je wkarzdej chwili wyciągnąć...
miłego słuchania mobil...

[ Dodano: 2008-05-31, 08:16 ]
Ziko, daj znać jak będziesz chciał dopasować radyjko tak jak ja mam to ci podpowiem kilka szczegółów montarzu... :-o
Avatar użytkownika
KUBALA
Czytacz
 
Posty: 29
Dołączył(a): 28 maja 2008, o 10:15
Lokalizacja: SKWIERZYNA

Postprzez K@mil » 1 cze 2008, o 20:01

KUBALA, hehe dobry pomysl z tym radiem kto by pomyslal ze tam sie zmiesci he pzdr.
Avatar użytkownika
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK
 
Posty: 4895
Dołączył(a): 30 lis 2007, o 19:15
Lokalizacja: NDZ/CT

Postprzez osiolek » 6 paź 2008, o 16:58

A ja mam inne pytanie. Ponieważ w tym miejscu mam case na płyty. Kupiłem już z tym. Moje pytanie gdzie proponujecie indziej zamontować cb radio. Dodam ze mam ALANA 100+.
Avatar użytkownika
osiolek
Czytacz
 
Posty: 117
Dołączył(a): 3 paź 2008, o 17:50
Lokalizacja: Bielawa

Postprzez KUBALA » 6 paź 2008, o 21:45

na początku miałem zamontowane radyjko na drzwiach kierowx=cy pod kątem, ale nieciekawie to wyglądało, ja ci proponuje po lewej lub po prawej stronie tunelu środkowego w pionie lekko pod kątem,albo przenieś pojemnik na płyty do schowka a wto miejsce wstaw CB tak jak u mnie, alan 100 jest o ile pamiętam mniejszy od mojego ale możesz dorobić sobie zaślepkę z czarnego plastiku najlepiej matowego, taki plastik był używany do produkcji, pudełek do kase ty VHS jest mięki i łatwy w modelowaniu no i jest matowy -----miłej zabawy
czarna perła
Avatar użytkownika
KUBALA
Czytacz
 
Posty: 29
Dołączył(a): 28 maja 2008, o 10:15
Lokalizacja: SKWIERZYNA

Postprzez Reiven » 8 paź 2008, o 21:07

Tak apropo sylikon jest na kwasie zrobiony i rewelacyjnie się pod nim korozja robi!
VW Power
Avatar użytkownika
Reiven
Gaduła
 
Posty: 462
Dołączył(a): 26 wrz 2008, o 10:48
Lokalizacja: Warszawa
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez MrMiodek » 20 paź 2008, o 13:33

Breko :P Ja mam zamontowane na rzep :) kupiłem 1m długości i 2 cm szerokości z taśma klejącą z drugiej strony :)

Kupiłem na allegro a odebrałem osobiście bo sam jestem z Białegostoku :]


A tu kilka zdjęć jak to wygląda:

<
1.jpg

<
2.jpg

<
3.jpg


Zasilanie mam z kostki od zasilania napędu i dysku HDD z komputera :) Miałem tam jakiś stary zasilacz i odciąłem ;-) I w taki sposób wyciągam radyjko jak zostawiam autko gdzieś ma mieście :-)

Gruszka trzyma sie na uchwycie za 5 zł:


Na dwie śrubki do zaślepki, tak jak na zdjęciu. Trzeba było tylko trochę doszlifować :p

A antenę teraz mam tak:

<
4.jpg


Bo kiedy była tak:

<
5.jpg


i obciachowo wyglądało :zdegustowany:


A i zapomniałem dodać :D Sp*****ył mi sie potencjometr od włączania i postanowiłem wstawić przycisk :D Widać go na zdjęciu. Jest w pierwszej zaślepce z lewej strony :] Bardzo wygodne :hyhy:
Ostatnio edytowano 20 paź 2008, o 13:44 przez MrMiodek, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
MrMiodek
Czytacz
 
Posty: 57
Dołączył(a): 10 kwi 2008, o 23:04
Lokalizacja: Białystok
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez wyrrwas » 14 wrz 2009, o 12:36

odświeżę troszkę temat.
jaki bezpiecznik założyć pod gniazdo zapalniczki aby mieć jednocześnie podłączone cb i nawigacje ?
<i>Whatever you do, do it well.</i>
Avatar użytkownika
wyrrwas
Czytacz
 
Posty: 79
Dołączył(a): 12 wrz 2008, o 11:24
Lokalizacja: Wrocław

Następna strona

- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości