Kondensator Phantom 1.2

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Kondensator Phantom 1.2

Postprzez Czesio207 » 28 sty 2013, o 19:01

Wszystko o moim golfie --->
Mój samochód ma 160 lat i zaraz mu się urwie zawieszenie ale driftuje nim jak :cenzura:
Avatar użytkownika
Czesio207
Gaduła
 
Posty: 696
Dołączył(a): 1 gru 2012, o 04:00
Lokalizacja: Racibórz/Nędza

Kondensator Phantom 1.2

 

Postprzez phase » 28 sty 2013, o 20:36

Kondek z balledro.

Jak dysponujesz kasą to możesz wrzucić ( nigdzie nie wykazano że

przeszkadza )

Skoro chcesz to i tak kupisz.
Avatar użytkownika
phase
Czytacz
 
Posty: 66
Dołączył(a): 9 sty 2013, o 23:08
Lokalizacja: Wawa

Postprzez Czesio207 » 29 sty 2013, o 20:25

No to nawet się nad tym nie zastanawiam ;)
Wszystko o moim golfie --->
Mój samochód ma 160 lat i zaraz mu się urwie zawieszenie ale driftuje nim jak :cenzura:
Avatar użytkownika
Czesio207
Gaduła
 
Posty: 696
Dołączył(a): 1 gru 2012, o 04:00
Lokalizacja: Racibórz/Nędza

Postprzez gawior » 1 lut 2013, o 12:57

Kondensator chcesz wrzucić dla czego ? Jeżeli, "bo tak", to OK, ale jeżeli coś się dzieje, to może to wina czegoś co wypadało by poprawić.
Alpine CDA-7897->CHA-S634->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1 ) + Focal 6K2P, Rodek R4100A2->2xSTX 8" 23L@35Hz
gawior
Gaduła
 
Posty: 497
Dołączył(a): 12 kwi 2012, o 20:02
Lokalizacja: Częstochowa

Postprzez Czesio207 » 3 lut 2013, o 11:10

Bo przy większym basie przygasa mi np. licznik i światła ;/
Wszystko o moim golfie --->
Mój samochód ma 160 lat i zaraz mu się urwie zawieszenie ale driftuje nim jak :cenzura:
Avatar użytkownika
Czesio207
Gaduła
 
Posty: 696
Dołączył(a): 1 gru 2012, o 04:00
Lokalizacja: Racibórz/Nędza

Postprzez bogib184 » 3 lut 2013, o 12:07

A zadbałeś o inne rzeczy ? Kondensator ci myślisz sprawę załatwi ? Ile można w sieci poczytać o poprawnej instalacji pod wzmacniacz, problem z przygasaniem świateł... A najlepszy tekst na początek "jaki kondensator"... Podpowiem ci, bo błądzisz póki co:

- kupujesz odpowiednio grube kable do wzmacniacza, + i - takiego samego przekroju
- dokładasz dodatkową masę z akumulatora do budy, buda silnik - taki sam przekrój jak kable do wzmacniacza
- odpowiednio przeczyścić i zabezpieczyć styki - po kolei, przy alternatorze, przy rozruszniku, klemy przy akumulatorze.
- pomierzyć ładowanie alternatora

To są podstawy, bawi mnie to, że dzięki kondensatorowi można długo słuchać na postoju - a kondensator to perpetum mobile jest ? Przecież on doi prąd z aku... Zadbać o kabelki, zdrowy aku, sprawny altek, a nie kondensator na dzień dobry, bo mi światła przygasają :wstyd:
Pomogę w montażu i wyborze sprzętu Car Audio :)
Clarion DRX-788 RUSB>Helix Esprit H400>Phase CFS 165>Helix B2 Precision>Phase CFS Tweeter>Helix H1000 Esprit>u-Dimension RM 210SL
bogib184
Gaduła
 
Posty: 652
Dołączył(a): 16 maja 2012, o 13:13
Lokalizacja: MAZOWSZE

Postprzez slavwek.ie » 3 lut 2013, o 16:30

bogib184 napisał(a):Kondensator ci myślisz sprawę załatwi ?
Kondensator w tym przypadku może nie przynieść żadnej pomocy, poza wygenerowaniem kosztów, które można było by zainwestować w lepsze okablowanie.
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
Avatar użytkownika
slavwek.ie
Moderator Globalny
 
Posty: 1251
Dołączył(a): 10 paź 2009, o 18:36
Lokalizacja: P-ce

Postprzez bogib184 » 3 lut 2013, o 20:44

Ale za to jak wygląda :-D Koledzy będą pod wrażeniem, będzie wooow, dzięki temu to tak gra :wstyd:
Pomogę w montażu i wyborze sprzętu Car Audio :)
Clarion DRX-788 RUSB>Helix Esprit H400>Phase CFS 165>Helix B2 Precision>Phase CFS Tweeter>Helix H1000 Esprit>u-Dimension RM 210SL
bogib184
Gaduła
 
Posty: 652
Dołączył(a): 16 maja 2012, o 13:13
Lokalizacja: MAZOWSZE

Postprzez gawior » 3 lut 2013, o 20:57

U mnie przygasanie świateł/licznika minęło po zmianie alternatora na mocniejszy, ale to wiedziałem, że altek 70A jest za słaby pod aktualny sprzęt.
Na poprzednim wzmacniaczu na suby było OK, spadki były małe przy uderzeniu basu itp, ale przy kolejnych dodatkowych 250 watach, już było gorzej.

Także lepiej byś zaczął od podania co tam za grajewo masz u siebie. Jakie kable i jak podłączone ( zwłaszcza masa ) i jaki alternator. Kiepska masa może uszkodzić wzmacniacz, radio, a dla czego, to zapraszam do szukania i lektury w sieci.
Alpine CDA-7897->CHA-S634->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1 ) + Focal 6K2P, Rodek R4100A2->2xSTX 8" 23L@35Hz
gawior
Gaduła
 
Posty: 497
Dołączył(a): 12 kwi 2012, o 20:02
Lokalizacja: Częstochowa

Postprzez Czesio207 » 3 lut 2013, o 22:22

bogib184, zrobię jak piszesz bo masy akurat tak nie mam do budy z aku ;) Alternator raczej nie bo jest nowy tzn. po regeneracji, wymieniony jakoś 2 miesiące temu :P
Wszystko o moim golfie --->
Mój samochód ma 160 lat i zaraz mu się urwie zawieszenie ale driftuje nim jak :cenzura:
Avatar użytkownika
Czesio207
Gaduła
 
Posty: 696
Dołączył(a): 1 gru 2012, o 04:00
Lokalizacja: Racibórz/Nędza

Postprzez bogib184 » 3 lut 2013, o 23:32

Tylko pamiętaj, żeby doczyścić do żywej blachy, tam gdzie masa będzie na budę szła.
Pomogę w montażu i wyborze sprzętu Car Audio :)
Clarion DRX-788 RUSB>Helix Esprit H400>Phase CFS 165>Helix B2 Precision>Phase CFS Tweeter>Helix H1000 Esprit>u-Dimension RM 210SL
bogib184
Gaduła
 
Posty: 652
Dołączył(a): 16 maja 2012, o 13:13
Lokalizacja: MAZOWSZE

Postprzez Czesio207 » 4 lut 2013, o 08:38

bogib184, Teraz właśnie spojrzałem pod maskę i jest masa do budy poprowadzona, tylko widać że nie bd miała dobrego przejścia bo trzeba przeczyścić. Teraz niemam czasu bo do pracy idę ale jak wrócę to poczyszczę pod machą i w bagażniku - z wzmacniacza do budy jeszcze przeglądne ;)
Wszystko o moim golfie --->
Mój samochód ma 160 lat i zaraz mu się urwie zawieszenie ale driftuje nim jak :cenzura:
Avatar użytkownika
Czesio207
Gaduła
 
Posty: 696
Dołączył(a): 1 gru 2012, o 04:00
Lokalizacja: Racibórz/Nędza

Następna strona

- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości