kable zasilające

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

kable zasilające

Postprzez owen » 5 lip 2010, o 15:02

którędy najlepiej puścić kabel zasilający?,czy trzeba będzie zdejmować częściowo wykładzinę i czy zabudowanie wzmacniacza w oparcie to dobry pomysł (LPG) :-|
Avatar użytkownika
owen
Czytacz
 
Posty: 116
Dołączył(a): 27 lut 2008, o 13:11
Lokalizacja: Olsztyn

kable zasilające

 

Postprzez swatu » 5 lip 2010, o 15:15

kable sygnałowe jak i głosnikowe,najlepiej puscic progami wystarczy sciagnac te plastiki i tam je poukładac.
owen napisał(a):którędy najlepiej puścić kabel zasilający?
pod maska zaraz za pompa wsp. hamulców znajdziesz gumowe zaslepki ,wystarczy zrobic w jednej z nich dziurke i przeprowadzic kabel do wnetrza auta.Obrazek
nie zapominajac o bezpieczniku.
owen napisał(a):czy trzeba będzie zdejmować częściowo wykładzinę i czy zabudowanie wzmacniacza w oparcie to dobry pomysł (LPG)
mozna go rowniez dac pod tynia kanape jak i na jeden z boczków w bagazniku.Wazne by miał odpowiednie chlodzenie .
tutaj jest dobrze pokazan pelna instalacja audio:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=193057
Avatar użytkownika
swatu
VIP
 
Posty: 4695
Dołączył(a): 9 wrz 2008, o 16:18
Lokalizacja: TKN Końskie
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez owen » 5 lip 2010, o 20:54

próg jest na zatrzaski,czy na wkręty?jak go zdemontować by go nie połamać,itp?rozumiem że przewód remonte idzie od radia do wzmacniacza?
Avatar użytkownika
owen
Czytacz
 
Posty: 116
Dołączył(a): 27 lut 2008, o 13:11
Lokalizacja: Olsztyn

Postprzez swatu » 5 lip 2010, o 21:50

owen napisał(a):rozumiem że przewód remonte idzie od radia do wzmacniacza?
Podłącz kabel zdalnego sterowania do wyjścia REMOTE/REM w radiu z wejściem o tej nazwie we wzmacniaczu.
Podłączamy to pod niebieski kabelek w radiu dzięki czemu przy włączamy radio włącza się nam wzmacniacz, gdy natomiast radio wyłączamy wyłącza się nam wzmacniacz.
owen napisał(a):próg jest na zatrzaski,czy na wkręty?jak go zdemontować by go nie połamać,
bodajże w 2 miejscach sa plastikowe wkrety a całosc trzyma sie na zatrzaskach smiało możesz wyjmowac.
Avatar użytkownika
swatu
VIP
 
Posty: 4695
Dołączył(a): 9 wrz 2008, o 16:18
Lokalizacja: TKN Końskie
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez panda86 » 8 lip 2010, o 10:31

kable sygnałowe proponuje puścić 2 stroną - żeby nie były blisko kabli zasilających..
panda86
Czytacz
 
Posty: 38
Dołączył(a): 8 lip 2010, o 09:11
Lokalizacja: Śląsk

Postprzez swatu » 10 lip 2010, o 15:47

panda86 napisał(a):kable sygnałowe proponuje puścić 2 stroną - żeby nie były blisko kabli zasilających..
tez tak mozna .Prawa strona sygnalowe a srodkowa konsola zasilajace.
Avatar użytkownika
swatu
VIP
 
Posty: 4695
Dołączył(a): 9 wrz 2008, o 16:18
Lokalizacja: TKN Końskie
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez panda86 » 12 lip 2010, o 23:15

taa... ja mam w ten sposób;

- lewa - zasilanie - bo najkrucej od akku do bagaja (wzmaki)
- środek - głośnikowe + kabel do zmieniark (old school zabudowa :P )
- prawa - sygnałowe...

Powiem tak.. - nie wiem czy naprawdę ma to taki duży wpływ na siebie.. - być może nigdy nie usłyszysz, zniekształceń, zakłóceń itp.. jeżeli puścisz wszystko nawet w jednym miejscu.. ale ponoć tak jest poprawnie ;)
panda86
Czytacz
 
Posty: 38
Dołączył(a): 8 lip 2010, o 09:11
Lokalizacja: Śląsk

Postprzez Basior1997 » 12 lip 2010, o 23:23

panda86 napisał(a):Powiem tak.. - nie wiem czy naprawdę ma to taki duży wpływ na siebie.. - być może nigdy nie usłyszysz, zniekształceń, zakłóceń itp.. jeżeli puścisz wszystko nawet w jednym miejscu
sa zniekształcenia i to spore
Jak sie bawic to sie bawic 1.8 wyj..... VR6 wstawic :)
Avatar użytkownika
Basior1997
Members
 
Posty: 591
Dołączył(a): 19 paź 2008, o 19:56
Lokalizacja: DGR/PL

Postprzez owen » 13 lip 2010, o 16:34

koledzy co do kabli to zajmie się tym chyba warsztat car audio który w cenie podłączenia wzmacniacza zajmie się też kalibracją,swatu, nie jestem pewien czy mój wzmacniacz zmieści się pod tylną kanapę bo ma ponad 70mm wysokości,próbowałem go przymierzać w miejsce gdzie jest trójkąt i gaśnica lecz i to miejsce okazało się za małe,z racji że auto posiada lpg :niepewny: jedyne słuszne miejsce to oparcie kanapy po stronie pasażera :-| teraz tylko zastanawiam się jak go zabezpieczyć by nie uderzało o niego koło zapasowe lub skrzynka z narzędziami mam dwa pomysły i morze ktoś doda jakiś inny
1-zrobić skrzynkę z wentylatorami-wzmak ma sterowanie :-D
2przykręcić wzmak do oparcia i na całe oparcie dać płytę z mdf na dystansach 100mm
Avatar użytkownika
owen
Czytacz
 
Posty: 116
Dołączył(a): 27 lut 2008, o 13:11
Lokalizacja: Olsztyn

Postprzez swatu » 13 lip 2010, o 19:00

owen napisał(a):dwa pomysły i morze ktoś doda jakiś inny
no ten 1 wydaje mi sie najbardziej sensowny .mogłbys tez jeszcze spróbowac z montazem we wnece kola zapasowego ale tez nie wiem jaki on jest długi.Także chyba zostaje ci tylko zbic z mdf-u skrzyneczke dac wentylator i po sprawie.
Avatar użytkownika
swatu
VIP
 
Posty: 4695
Dołączył(a): 9 wrz 2008, o 16:18
Lokalizacja: TKN Końskie
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez owen » 13 lip 2010, o 19:50

jak wcześniej pisałem mam LPG więc wnęka jest zajęta na zbiornik paliwa :-(
Avatar użytkownika
owen
Czytacz
 
Posty: 116
Dołączył(a): 27 lut 2008, o 13:11
Lokalizacja: Olsztyn

Postprzez swatu » 13 lip 2010, o 19:53

owen napisał(a):jak wcześniej pisałem mam LPG więc wnęka jest zajęta na zbiornik paliwa
myslałem ze masz zwykla butle.
a czy w bagazniku masz skrzynie basowa?
bo mozna by na niej przykrecic wzmacniacz.
Avatar użytkownika
swatu
VIP
 
Posty: 4695
Dołączył(a): 9 wrz 2008, o 16:18
Lokalizacja: TKN Końskie
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Następna strona

- - - itbeta.pl/



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości