Jak ustawić GAIN

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Postprzez figat » 13 lut 2012, o 15:47

slavwek.ie napisał(a):nie żałuj kabli do tego Rodka, prądożerny jest. 25mm2 nie będzie przesadą.

Miałem zamiar kupić 20mm2 bo taki miał najgrubszy. Poza tym myślałem, że tyle wystarczy. Nie wiem jak z jakością ale jeśli chodzi o cenę to 10zł/m. Nie wystarczy taki? Będę kupował jutro więc jeszcze mogę zmienić koncepcję.

I jeszcze jedna ciekawostka bo mi umknęło. Ten chłopak mi jeszcze gadał, że do podłączenia przodu to niepotrzebnie chce 2x2,5 mm2 bo spokojnie wystarczy 2x1,5 (myślałem, że takim kabelkiem to się tweetery podłącza :shock: ale ja to się jeszcze słabo znam).
Avatar użytkownika
figat
Czytacz
 
Posty: 39
Dołączył(a): 24 cze 2011, o 22:53
Lokalizacja: Płońsk

 

Postprzez slavwek.ie » 13 lut 2012, o 15:55

figat napisał(a):Miałem zamiar kupić 20mm2 bo taki miał najgrubszy. Poza tym myślałem, że tyle wystarczy. Nie wiem jak z jakością ale jeśli chodzi o cenę to 10zł/m. Nie wystarczy taki? Będę kupował jutro więc jeszcze mogę zmienić koncepcję.
Może być 20mm2, ale zadbaj o jakość kabla (jak największy procent miedzi OFC), do tego solidne konektory oczkowe i widełkowe, dopasowane do średnicy przewodu. (Gdybyś miał kłopoty z dostępnością, to odezwij się na priv)
Wszystko solidnie zaciśnięte i zalutowane.
figat napisał(a):I jeszcze jedna ciekawostka bo mi umknęło. Ten chłopak mi jeszcze gadał, że do podłączenia przodu to niepotrzebnie chce 2x2,5 mm2 bo spokojnie wystarczy 2x1,5 (myślałem, że takim kabelkiem to się tweetery podłącza :shock: ale ja to się jeszcze słabo znam).
brak słów.
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
Avatar użytkownika
slavwek.ie
Moderator Globalny
 
Posty: 1251
Dołączył(a): 10 paź 2009, o 18:36
Lokalizacja: P-ce

Poprzednia strona

- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości