siema szukam jakiś dobrych głośników do golfa III
do przodu i do tyłu 5D
max 200-250zł za komplet (2sztuki)
nie mam zamiaru zakładać żadnej tuby ani wzacniacza
Radio jakie posiadam to Sony Xplod
pozdrawiam.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Ja mam 6 głośników na podszybiu i w drzwiach przód - tył, wszystkie ori i jestem zadowolony 

-----------------------------------------------------------
Byłe MK3 1.8 GT
moj-golf/moje-gt-t21191.html
Byłe MK3 VR6
moj-golf/zwykle-mk3-vr6-by-pawel1990-t34070.html
Byłe MK3 GTI
moj-golf/zielone-gti-t54087.html
Obecny B5 kombi
inne-samochody-z-rodziny-vag/b5-variant-by-pawel1990-t64298.html
Byłe MK3 1.8 GT
moj-golf/moje-gt-t21191.htmlByłe MK3 VR6
moj-golf/zwykle-mk3-vr6-by-pawel1990-t34070.htmlByłe MK3 GTI
moj-golf/zielone-gti-t54087.htmlObecny B5 kombi
inne-samochody-z-rodziny-vag/b5-variant-by-pawel1990-t64298.html-

pawel1990 - Members
Radio jakie posiadam to Sony Xplod
no to dużo nam mówi określenie "Xplod"
nie wiadomo czy to model za 150zł czy za 800zł, tak czy inaczej nie ma to znaczenia bo moc jaką daje na pewno nie przekracza 20W...
250zł na dwa komplety głośników to niewiele, w zasadzie nie ma sensu żebyśmy cokolwiek doradzali bo co nie kupisz to pod samym radiem za te pieniądze będzie marnie grało, więc możesz śmiało celować w jakieś magnaty czy blaupunkty bo i tak nic chyba sensowniejszego się nie znajdzie
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
pawel1990 napisał(a):Ja mam 6 głośników na podszybiu i w drzwiach przód - tył, wszystkie ori i jestem zadowolony
Wieżę tobie że jesteś zadowolony mało tego ktos kto w salonie kupił auto w takiej konfiguracji i za ten system dał kupę kasy musiał być zadowolony jeszcze bardziej.
Dobra rada nie wsiadaj do auta zrobionego pod zawody sound off bo już nie będziesz taki zadowolony

- brzesiu
- Badacz tematu
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Zamiast zakładać na tył i na przód to kup GMS 1865 i do tego tweeter GMS 25C
Pod samym radiem zagra to już przyzwoicie ( jednakże przy nie zrobionych drzwiach nie ma co się rewelacji spodziewać ).
Woofery podłączasz pod tylne wyjścia z radia na głośniki, a tweetery pod wyjścia na przednie głośniki z radia.
Tweetery mają zwrotnicę 12dB/oct, a woofer ma kondensator ( zwrotka 6dB/oct ) fabrycznie zamontowany przy koszu. Także podłączasz bez kombinacji.
Zestaw sprawdzony i pod samym radiem gra już poprawnie. Poza tym zagra lepiej od jakichś współosiowych w drzwiach grających całym pasmem w nogawkę.
Pod samym radiem zagra to już przyzwoicie ( jednakże przy nie zrobionych drzwiach nie ma co się rewelacji spodziewać ).
Woofery podłączasz pod tylne wyjścia z radia na głośniki, a tweetery pod wyjścia na przednie głośniki z radia.
Tweetery mają zwrotnicę 12dB/oct, a woofer ma kondensator ( zwrotka 6dB/oct ) fabrycznie zamontowany przy koszu. Także podłączasz bez kombinacji.
Zestaw sprawdzony i pod samym radiem gra już poprawnie. Poza tym zagra lepiej od jakichś współosiowych w drzwiach grających całym pasmem w nogawkę.
Alpine CDA-7897->CHA-S634->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1 ) + Focal 6K2P, Rodek R4100A2->2xSTX 8" 23L@35Hz
- gawior
- Gaduła
A ja Ci polecę zestaw odseparowany DSK 165, mam i sobie chwalę, pod samo radio wystarcza w zupełności. W zestawie są woofery w przednie drzwi i tweetery w podszybie lub trójkąty lusterek, ale to już trzeba się bawić z żywicą i te sprawy, ja mam w podszybiu podłączone zamiast ori papierowych gównianych głośniczków i nie narzekam
Na tył to raczej nic Ci nie dadzą głośniki, bez wzmaka różnicy nie poczujesz 
Na tył to raczej nic Ci nie dadzą głośniki, bez wzmaka różnicy nie poczujesz 
-

saszelqq - Members
- Rocznik: 1981
- Silnik: 1.1 GG
- Paliwo: PB+LPG
Ale DSK trzeba polubić. Jednemu podpasuja drugiego będą drażnić.
Kiedyś mojej byłej założyłem takie do civica i nie jestem pewien czy to nie było powodem rozwodu
Kiedyś mojej byłej założyłem takie do civica i nie jestem pewien czy to nie było powodem rozwodu

- brzesiu
- Badacz tematu
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1z
- Paliwo: ON
no właśnie przeważnie full auto jest i chciałem żeby to jakoś grało
teraz z przodu mam głośniki sony ale strasznie charczą z tyłu są oryginalne ale tylko jeden gra drugi niestety spalony
właśnie się zastanawiam nad tymi DSK a jakieś inne propozycje sprawdzone?
teraz z przodu mam głośniki sony ale strasznie charczą z tyłu są oryginalne ale tylko jeden gra drugi niestety spalony
właśnie się zastanawiam nad tymi DSK a jakieś inne propozycje sprawdzone?

- Idziu
- Berbeć
JVC KD-SH1000 nie jest łagodnym radiem. Obecnie mam i jak dal mnie jest OK, ale do łagodnych bym go nie zaliczył, ale do jakoś szczególnie ostrych też.
Do tego DSK nie gra dobrze pod samym radiem i jest bardziej drażniącym zestawem niż HSK.
Lepiej grają wspomniane GMS-y pod samym radyjkiem.
Idziu, te sony pewnie charczą, bo radio się nie wyrabia mocowo ( jest za słabe ) i traci kontrolę nad głośnikiem, wprowadza zniekształcenia itp.
Przód wystarczy do nagłośnienia auta, a jak jeszcze zasilany z pod wzmacniacza, to już zupełnie.
Do tego DSK nie gra dobrze pod samym radiem i jest bardziej drażniącym zestawem niż HSK.
Lepiej grają wspomniane GMS-y pod samym radyjkiem.
Idziu, te sony pewnie charczą, bo radio się nie wyrabia mocowo ( jest za słabe ) i traci kontrolę nad głośnikiem, wprowadza zniekształcenia itp.
Przód wystarczy do nagłośnienia auta, a jak jeszcze zasilany z pod wzmacniacza, to już zupełnie.
Alpine CDA-7897->CHA-S634->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1 ) + Focal 6K2P, Rodek R4100A2->2xSTX 8" 23L@35Hz
- gawior
- Gaduła
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio