głosiniki za mocne możliwe

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

głosiniki za mocne możliwe

Postprzez dadi321vw » 4 lut 2010, o 22:37

Po witać a więc mam takie pytanie kupiłem sobie takie głosiniki http://allegro.pl/item895967011_magnat_ ... agnat.html
Uzywki od nas z forum dokładnie od użytkownika Basior1997. Mam radyjko JVC KD G333.
I radyjko mogę pogłsić do maks 50 na skali radia a głsiniczki zaczynają charczeć już od 25 bas wszystko ustawione na fula, kolega od którego kupiłem głosiniki twierdzi że radyjko za słabe czy to możliwe.?? ;-)
Avatar użytkownika
dadi321vw
Badacz tematu
 
Posty: 335
Dołączył(a): 18 gru 2009, o 21:38
Lokalizacja: TKA Zakrzów

głosiniki za mocne możliwe

 

Postprzez Basior1997 » 4 lut 2010, o 23:41

dadi321vw napisał(a):bas wszystko ustawione na fula

ustaw na zero bedzie inaczej
Jak sie bawic to sie bawic 1.8 wyj..... VR6 wstawic :)
Avatar użytkownika
Basior1997
Members
 
Posty: 591
Dołączył(a): 19 paź 2008, o 19:56
Lokalizacja: DGR/PL

Postprzez gaceq » 4 lut 2010, o 23:48

Głośniki zawsze powinny być większej mocy niż wzmacniacz. Ale jak pisał kolega wyżej słuchaj na normalnych ustawieniach bez max na niskich tonach :-/
Zawsze podziwiałem tych co przejadą i słychać tylko boom boom boom :mrgreen:
Avatar użytkownika
gaceq
Badacz tematu
 
Posty: 199
Dołączył(a): 5 lip 2009, o 18:41
Lokalizacja: Starachowice

Postprzez dadi321vw » 5 lut 2010, o 09:23

Bas musi byc bo co to za sluchanie muzyki ale nie wiem moze jedak za duze mam wymagania. :lol:
Avatar użytkownika
dadi321vw
Badacz tematu
 
Posty: 335
Dołączył(a): 18 gru 2009, o 21:38
Lokalizacja: TKA Zakrzów

Postprzez gaceq » 5 lut 2010, o 14:03

Każdy lubi co innego - jeden lubi pomarańcze, drugi - jak mu nogi śmierdzą :mrgreen:
Avatar użytkownika
gaceq
Badacz tematu
 
Posty: 199
Dołączył(a): 5 lip 2009, o 18:41
Lokalizacja: Starachowice

Postprzez dadi321vw » 5 lut 2010, o 15:11

Coś tu chyba jest nie tak to po co subufery do bagarznika skoro nikt basu nie lubi jak bym chciał wyłanczać bas to stary orginalne vw by mi wystarczyły a ja chce troszke basu to czyli nie mozeliwe ze radyjko za słabe. :-x
Avatar użytkownika
dadi321vw
Badacz tematu
 
Posty: 335
Dołączył(a): 18 gru 2009, o 21:38
Lokalizacja: TKA Zakrzów

Postprzez gaceq » 5 lut 2010, o 15:31

Możliwe że to wina ich budowy.Inaczej zachowują się głośniki gdzie masz nisko i wosokotonowy oddzielnie i zastosujesz dobrą zwrotnicę. Do budowy 2drożnych wszystko jest zmnimalizowane.Może sprubuj podłączyć głośniki takiej samej mocy a innej firmy wtedy przekonasz się czy to wina głośników
Ostatnio edytowano 5 lut 2010, o 16:06 przez gaceq, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
gaceq
Badacz tematu
 
Posty: 199
Dołączył(a): 5 lip 2009, o 18:41
Lokalizacja: Starachowice

Postprzez dadi321vw » 5 lut 2010, o 15:52

Tak tylko nie wiem skąd je wezme jak bym miał kase to bym sobie kupił nowe a nie latał za uzywkami. :cry:
Avatar użytkownika
dadi321vw
Badacz tematu
 
Posty: 335
Dołączył(a): 18 gru 2009, o 21:38
Lokalizacja: TKA Zakrzów

Postprzez gaceq » 5 lut 2010, o 16:17

Poczekaj aż wypowie się jakaś osoba mająca wiedzę w tym temacie. Może faktycznie wzmacniacz daje za małą moc
Avatar użytkownika
gaceq
Badacz tematu
 
Posty: 199
Dołączył(a): 5 lip 2009, o 18:41
Lokalizacja: Starachowice

Postprzez dadi321vw » 5 lut 2010, o 20:08

ok to czekam ale wątpie w to. :cry:
Avatar użytkownika
dadi321vw
Badacz tematu
 
Posty: 335
Dołączył(a): 18 gru 2009, o 21:38
Lokalizacja: TKA Zakrzów

Postprzez swatu » 5 lut 2010, o 20:33

dane radia:
Maksymalna moc wyjściowa: 4 x 50 W
Moc wyściowa (DIN): 4 x 19 W
dane głosników:
Moc Max: 200 W
Moc RMS: 50 W

z tego wynika ze głosniki nie musza byc zbyt mocne a wystarczy ze beda ciagly nieco wiecej mocy niz radio nam podaje.
Na poczatek radzil bym wyregulowac wszystkie tony :niskie ,wysokie na 0.Potem stopniowo podkrecac i sprawdzic na jakiej pozycji zaczynaja charczec.
A czy przewody dobrze sa podpiete ,moze głosniki pracuja w przeciwfazie?
Avatar użytkownika
swatu
VIP
 
Posty: 4695
Dołączył(a): 9 wrz 2008, o 16:18
Lokalizacja: TKN Końskie
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez dadi321vw » 5 lut 2010, o 20:48

co to znaczy na przeciwfazie żeby zamienic kableki głsiniki są podłaczone pod orginalne okablowanie. :-(
Avatar użytkownika
dadi321vw
Badacz tematu
 
Posty: 335
Dołączył(a): 18 gru 2009, o 21:38
Lokalizacja: TKA Zakrzów

Następna strona

- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości