głosiniki za mocne możliwe

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Postprzez swatu » 5 lut 2010, o 20:51

dadi321vw napisał(a):głsiniki są podłaczone pod orginalne okablowanie.
no czyli wporzadku.
To tak jak mówie wycisz na radiu wszystkie czestotliwosci :basss, wysokie i sprawdz jak graja .
Mozliwe takze ze wina tkwi w samym radiu a nie glosnikach skoro one sa nowe.

[ Dodano: 2010-02-05, 19:54 ]
za duzo bassu powoduje ze głosnik normalnie nie wyrabia,skok membrany jest zbyt duzy i to powoduje zakłocenia w postaci charczenia.Takie charczenie wydaja tez głosniki w ktorych cewka sie przepaliła./
Avatar użytkownika
swatu
VIP
 
Posty: 4695
Dołączył(a): 9 wrz 2008, o 16:18
Lokalizacja: TKN Końskie
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

 

Postprzez dadi321vw » 5 lut 2010, o 21:00

Ok zrobię tak jak mówisz a zamina kabli przy gł sinikach nic nie zmienia nie bo uciołem orgialne wsuwki i załozyłem od tych kabli od magnata skręciłem i zaizolowałem. :-|
Avatar użytkownika
dadi321vw
Badacz tematu
 
Posty: 335
Dołączył(a): 18 gru 2009, o 21:38
Lokalizacja: TKA Zakrzów

Postprzez swatu » 5 lut 2010, o 21:01

a czy przy zakadaniu wsuwek nie pomyliłes + z - ?
Avatar użytkownika
swatu
VIP
 
Posty: 4695
Dołączył(a): 9 wrz 2008, o 16:18
Lokalizacja: TKN Końskie
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez dadi321vw » 5 lut 2010, o 21:06

nie bo wsuwki są inne a to coś zmieni bo mogłem źle skręcić jak odciołem kable bo wsuwki inaczej nie pasują ale poprostu jak skręcałem kable to mogłem źle to zrobic myślałem że to nie ma znaczenia :dobani:
Avatar użytkownika
dadi321vw
Badacz tematu
 
Posty: 335
Dołączył(a): 18 gru 2009, o 21:38
Lokalizacja: TKA Zakrzów

Postprzez swatu » 5 lut 2010, o 21:08

narazie zajmij sie tym bassem i samym raadiem a potem sprawdz głosniki.
Avatar użytkownika
swatu
VIP
 
Posty: 4695
Dołączył(a): 9 wrz 2008, o 16:18
Lokalizacja: TKN Końskie
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez dadi321vw » 5 lut 2010, o 21:10

oki jutro zobacze bo dzisiaj juz za późno aha i po czym można poznąć że cewka się przepaliła.

[ Dodano: 2010-02-06, 09:15 ]
No więc bawiłem się dziś basem i jak przykręce basu i wysokich tonów jest troche lepiej ale co to za muzyka :-( nie wiem moze jeszcze bedę coś kombinował ale nie wiem nie moge sobie z tym poradzić aha i może jeszcze cenna uwaga stare głsiniki jak pogłosiłem do 20 np grały głosiniej niż te na 20 np tam jak ustawiłem na radyjko 10 to juz było dosyć głosino. :-o
Avatar użytkownika
dadi321vw
Badacz tematu
 
Posty: 335
Dołączył(a): 18 gru 2009, o 21:38
Lokalizacja: TKA Zakrzów

Postprzez swatu » 6 lut 2010, o 13:39

powiem ci tak jka u siebie np. mam zrobione tak bassy i wysokie tony mam n a0 a skrzynia basowa jest tylko podkrecona i ona daje odpowiednie iloscii basu.
dadi321vw napisał(a):aha i może jeszcze cenna uwaga stare głsiniki jak pogłosiłem do 20 np grały głosiniej niż te na 20 np tam jak ustawiłem na radyjko 10 to juz było dosyć głosino.
taka róznice ja miałem jak podpiaem glośnik 8Ohm zamiast 4,i czasami słabsze mocowo glosniki zagraja głosniej na radiu niz te o podwyższonej mocy, lecz slabszym grozi przepalenie.
Avatar użytkownika
swatu
VIP
 
Posty: 4695
Dołączył(a): 9 wrz 2008, o 16:18
Lokalizacja: TKN Końskie
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez dadi321vw » 6 lut 2010, o 15:46

Aha dziekuje za cenne rady już teraz to już nie wiem co mam robić. :padam:
Ps. bArdzo fajny golfiki swatu szczegulnie lampki przednie jak i tylne. :ok:
Avatar użytkownika
dadi321vw
Badacz tematu
 
Posty: 335
Dołączył(a): 18 gru 2009, o 21:38
Lokalizacja: TKA Zakrzów

Postprzez swatu » 7 lut 2010, o 17:24

dadi321vw napisał(a):bArdzo fajny golfiki swatu szczegulnie lampki przednie
no niestety przednich soczewek juz nie ma wrociłem do ori H1 :)
Avatar użytkownika
swatu
VIP
 
Posty: 4695
Dołączył(a): 9 wrz 2008, o 16:18
Lokalizacja: TKN Końskie
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez dadi321vw » 7 lut 2010, o 20:23

Sorki może to nie jest odpowiedni temat ale ja orginalne żarówki mam h4 h1 też były.?? :shock:
Avatar użytkownika
dadi321vw
Badacz tematu
 
Posty: 335
Dołączył(a): 18 gru 2009, o 21:38
Lokalizacja: TKA Zakrzów

Postprzez Basior1997 » 7 lut 2010, o 23:38

tak były h1+h1
Jak sie bawic to sie bawic 1.8 wyj..... VR6 wstawic :)
Avatar użytkownika
Basior1997
Members
 
Posty: 591
Dołączył(a): 19 paź 2008, o 19:56
Lokalizacja: DGR/PL

Postprzez dadi321vw » 8 lut 2010, o 08:08

Ok dzieki nie mam więcej pytań. :-o
Avatar użytkownika
dadi321vw
Badacz tematu
 
Posty: 335
Dołączył(a): 18 gru 2009, o 21:38
Lokalizacja: TKA Zakrzów

Poprzednia strona

- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości