Chcę rozbudować car audio

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Chcę rozbudować car audio

Postprzez yaro07 » 15 mar 2009, o 16:20

Posiadam:
Radio:
• SONY CDX-GT31U
Głośniki:
• Podszybie: PIONEER TS-G1003i
• Przednie drzwi: JBL GT5-652

Chciałbym coś na tył. Jakąś skrzynię i wzmak.

I mam takie pytanie, czy pod jeden wzmak można podłączyć i suba i jedną parę głośników.?? Czy to nie będzie wpływało na siebie??

Gdyby było tak można to bym polował na wzmak, suba i głośniki w tylne drzwi...

wzmak:
http://www.allegro.pl/item575246320_pei ... gw12m.html
skrzynia:
http://www.allegro.pl/item580663100_pei ... _watt.html
głośniki:
http://www.allegro.pl/item573404484_her ... atisy.html

a jeśli nie, to np.:
http://www.allegro.pl/item576866193_mag ... oclaw.html

pozdro i czekam na jakies sugestie i porady... z góry zaznaczam ze na pieniążkach nie śpię ;p
Avatar użytkownika
yaro07
Czytacz
 
Posty: 28
Dołączył(a): 4 lis 2008, o 19:34
Lokalizacja: NML

Chcę rozbudować car audio

 

Postprzez swatu » 15 mar 2009, o 18:36

pod wzmacniacz normalnie mozesz podpiac suba i inne glosniki ale to zalezy ile kanałów ma wzmacniacz bo jesli dwa to tylko mostek pod subwoofer i reszta odpada najlepiej 4-ro kanałowy...
Avatar użytkownika
swatu
VIP
 
Posty: 4695
Dołączył(a): 9 wrz 2008, o 16:18
Lokalizacja: TKN Końskie
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez lisu891 » 15 mar 2009, o 23:14

hmm.. jesli chodzi o tegoo suba i w zmak co pokazales to szkoda nawet sobie glowy zawracac wez juz jakis zestaw Magnata lub szukaj uzywek

[ Dodano: 2009-03-15, 22:17 ]
te hertze mogą byc . Ja bym zrezygnowal z naglasniania Tyłu wywalil te Jbl'e i zastąpił je tymi DSk'ami lub Helixami Dark blue 62.1(jakoś na takim samym poziomie jak hertz dsk 165 - przy dobrze wygłuszonych dzwiach" )
lisu891
Badacz tematu
 
Posty: 197
Dołączył(a): 26 maja 2008, o 18:00
Lokalizacja: Skarżysko kamienna

Postprzez yaro07 » 16 mar 2009, o 01:29

lisu891 napisał(a):te hertze mogą byc . Ja bym zrezygnowal z naglasniania Tyłu wywalil te Jbl'e i zastąpił je tymi DSk'ami lub Helixami Dark blue 62.1(jakoś na takim samym poziomie jak hertz dsk 165 - przy dobrze wygłuszonych dzwiach" )


no ok, DSK z przodu spoko i to na wzmaku i do wzmaka mógłbym wtedy podpiąć Suba??

Chodzi mi o to, bo z tego co wiem to na wzmaku jest regulacja "nagłośnienia" i czy to dotyczy każdego wyjścia czy to wszystkich 4 kanałów??

Bo wtedy jakby miał pod wzmaka DSK i Jakiegoś suba to nie chciałbym, żeby traciły na tym głośniki albo odwrotnie...
Avatar użytkownika
yaro07
Czytacz
 
Posty: 28
Dołączył(a): 4 lis 2008, o 19:34
Lokalizacja: NML

Postprzez lisu891 » 16 mar 2009, o 15:05

yaro07 napisał(a):
lisu891 napisał(a):te hertze mogą byc . Ja bym zrezygnowal z naglasniania Tyłu wywalil te Jbl'e i zastąpił je tymi DSk'ami lub Helixami Dark blue 62.1(jakoś na takim samym poziomie jak hertz dsk 165 - przy dobrze wygłuszonych dzwiach" )


no ok, DSK z przodu spoko i to na wzmaku i do wzmaka mógłbym wtedy podpiąć Suba??

Chodzi mi o to, bo z tego co wiem to na wzmaku jest regulacja "nagłośnienia" i czy to dotyczy każdego wyjścia czy to wszystkich 4 kanałów??

Bo wtedy jakby miał pod wzmaka DSK i Jakiegoś suba to nie chciałbym, żeby traciły na tym głośniki albo odwrotnie...


jest tak ze przy wmazku 4 kanałowym sa 2 regulacje ; jedna kanałów przednich a 2 kanałow tylknym wiec pod 2 kanaly (front) podpinasz przedni system i regulujesz sobie jak chcesz a 2 nastepne kanały mostkujesz i podpinasz pod nie Suba i tez sobie regulujesz osobno
lisu891
Badacz tematu
 
Posty: 197
Dołączył(a): 26 maja 2008, o 18:00
Lokalizacja: Skarżysko kamienna

Postprzez lysutki » 17 mar 2009, o 16:50

wzmak 4 kanalowy dziala tak jak bys mial 2 wzmacniacze 2 kanalowe - zero problemu (no chyba ze jakies wymysły chinskie niepodobne do niczego - to nie mam pojecia jak to dziala:D)

i tak jak pisza koledzy, wywalic te gllosniki co masz, kupic lepsze i dac na przod oraz wzmaka do bagaznika.
Te JBL mozesz sobie pod samo radio podpiac w tylnych dzrwiach - pasazerowie z tylu beda mieli lepiej :D
Avatar użytkownika
lysutki
Badacz tematu
 
Posty: 294
Dołączył(a): 8 mar 2008, o 23:58
Lokalizacja: Łódź

Postprzez yaro07 » 17 mar 2009, o 17:24

Ok. dzięki, teraz wiem co i jak z wzmacniaczem i w miarę czasu będę rozbudował swoje audio.... pozDro
Avatar użytkownika
yaro07
Czytacz
 
Posty: 28
Dołączył(a): 4 lis 2008, o 19:34
Lokalizacja: NML

Postprzez lisu891 » 17 mar 2009, o 17:38

POzdro i powodzenia w rozbudowie ;)
lisu891
Badacz tematu
 
Posty: 197
Dołączył(a): 26 maja 2008, o 18:00
Lokalizacja: Skarżysko kamienna

Postprzez yaro07 » 17 mar 2009, o 20:00

Jeśli chciałby mi ktoś pomóc to może mi napisać coś więcej o wzmaku i skrzyni w tym temaccie... :

http://www.golf3.pl/topics34/sprzedam-s ... t15883.htm

;-)
Avatar użytkownika
yaro07
Czytacz
 
Posty: 28
Dołączył(a): 4 lis 2008, o 19:34
Lokalizacja: NML

Postprzez lisu891 » 18 mar 2009, o 15:39

skrzynia Infinity Moze Byc powinna dac sobie rade ale ten wzmak pyle to nie warty zachodu przynajmniej jesli patrzec na firme , ni sluchalem ale z tego co czytalem to kazana omijac to szerokim lukiem :D
lisu891
Badacz tematu
 
Posty: 197
Dołączył(a): 26 maja 2008, o 18:00
Lokalizacja: Skarżysko kamienna

Postprzez yaro07 » 18 mar 2009, o 16:20

a pod moje radio (1 xRCA) mogę podłączyć każdy wzmacniacz?? Czy niektóre wzmacniacze muszą mieć jeszcze coś dodatkowego?
Avatar użytkownika
yaro07
Czytacz
 
Posty: 28
Dołączył(a): 4 lis 2008, o 19:34
Lokalizacja: NML

Postprzez Hellboy » 18 mar 2009, o 16:23

skrzynia Infinity Moze Byc powinna dac sobie rade ale ten wzmak pyle to nie warty zachodu przynajmniej jesli patrzec na firme , ni sluchalem ale z tego co czytalem to kazana omijac to szerokim lukiem :D

Ciekawe gdzie to wyczytałeś:) (ten sprzęt jest mój). Nie jestes ciekaw dlaczego w zestawieniu radio Alpine, seria CDA (nie trzeba przedstawiać), Infinity (jestem ciekaw czego ty słuchasz skoro INFINITY tylko "powinno" dać rade) znajduje się wzmacniacz Pyle, którego odradzasz a nigdy nie słyszałes jak gra? Na forum elektrody jak kupowałem ten wzmacniacz stawiali go na równi ze wzmacniaczami Alpine czy starej serii Sony, a ja korzystając z niego w pełni to potwierdzam.
Zapraszam na odsłuch - jeżeli nie zmienisz zdania po odsłuchu stawiam czteropak :hyhy: Pozdrawiam

[ Dodano: 2009-03-18, 16:01 ]
yaro07 napisał(a):a pod moje radio (1 xRCA) mogę podłączyć każdy wzmacniacz?? Czy niektóre wzmacniacze muszą mieć jeszcze coś dodatkowego?


możesz podłączyć każdy wzmacniacz:)
Hellboy
Czytacz
 
Posty: 142
Dołączył(a): 14 mar 2008, o 09:02
Lokalizacja: Poznań

Następna strona

- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot], Majestic-12 [Bot] i 2 gości