Chcę rozbudować car audio

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Postprzez yaro07 » 18 mar 2009, o 19:40

tylko że pod 4-kanałowy wzmacniacz potrzebne są dwa wyjścia RCA z radia??
Avatar użytkownika
yaro07
Czytacz
 
Posty: 28
Dołączył(a): 4 lis 2008, o 19:34
Lokalizacja: NML

 

Postprzez lisu891 » 18 mar 2009, o 21:54

jesli chodzi o suba to zgodze sie Jest dobry , wczesniej zle spojrzalem nie na te glosniki wybaczZwracam chonor .! :] ale dalej jednak nie przekonuje ten wzmak . ta moc to raczej nie realna :] za ta cene co chcesz sie oplaca . radio jest spoko. co do tego wzmaka to rozmawial z adminem ktoregos z forum i raczej mi go odradzil i to bardzo. forum pokroju Elektrody
lisu891
Badacz tematu
 
Posty: 197
Dołączył(a): 26 maja 2008, o 18:00
Lokalizacja: Skarżysko kamienna

Postprzez Hellboy » 18 mar 2009, o 22:40

Dam sobie ręke odciąć że tamten "admin" też nie miał okazji odsłuchu tego wzmacniacza :]
Ja się upieram przy swoim. Pyle PLAD413 to bardzo udany wzmacniacz a kto nie wierzy - zapraszam na odsłuch. Amen :ok:
Hellboy
Czytacz
 
Posty: 142
Dołączył(a): 14 mar 2008, o 09:02
Lokalizacja: Poznań

Postprzez lisu891 » 18 mar 2009, o 23:02

nie bede sie spieral bo rzeczywiscie nie slyszalem ale osobiscie szedl bym w innym kierunku :D
lisu891
Badacz tematu
 
Posty: 197
Dołączył(a): 26 maja 2008, o 18:00
Lokalizacja: Skarżysko kamienna

Postprzez lysutki » 21 mar 2009, o 00:20

yaro07 napisał(a):tylko że pod 4-kanałowy wzmacniacz potrzebne są dwa wyjścia RCA z radia??


no raczej tak, bo inaczej to 2 kanaly bedziesz uzywal a 2 beda nieuzywane, wiec nie ma sensu kupowac 4kanalowego...
chyba ze da sie zrobic taki manewr: ja mam u siebie w alpinie 2 wejscia i jedno wyjscie - moze da sie z wyjscia podlaczyc do drugiego wejscia, ale to jakies mi sie dziwne wydaje, i niektorych moze pewnie rozbawic taki pomysl :D
nie probowalem tego robic, wiec nie wiem :D
Avatar użytkownika
lysutki
Badacz tematu
 
Posty: 294
Dołączył(a): 8 mar 2008, o 23:58
Lokalizacja: Łódź

Postprzez Hellboy » 21 mar 2009, o 00:53

lysutki napisał(a):
yaro07 napisał(a):tylko że pod 4-kanałowy wzmacniacz potrzebne są dwa wyjścia RCA z radia??


no raczej tak, bo inaczej to 2 kanaly bedziesz uzywal a 2 beda nieuzywane, wiec nie ma sensu kupowac 4kanalowego...
chyba ze da sie zrobic taki manewr: ja mam u siebie w alpinie 2 wejscia i jedno wyjscie - moze da sie z wyjscia podlaczyc do drugiego wejscia, ale to jakies mi sie dziwne wydaje, i niektorych moze pewnie rozbawic taki pomysl :D
nie probowalem tego robic, wiec nie wiem :D


bez problemu można 4-kanałowy wzmacniacz podłączyć pod radio z jednym wyjściem, wystarczy kabelek 1RCA=>2RCA (tzw. RCA typu Y).

a można też podłączyć tak jak ty mówiłeś, tzn radio pod jedno wejście na wzmaku, a drugie wejście "zmostkować" z wyjściem wzmaka. ale te pierwsze rozwiązanie wydaje mi się rozsądniejsze w kwestii sterowania dźwiękiem
Hellboy
Czytacz
 
Posty: 142
Dołączył(a): 14 mar 2008, o 09:02
Lokalizacja: Poznań

Poprzednia strona

- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości