Budowa zestawu w oparciu o wzmacniacz

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Postprzez oizo » 24 cze 2009, o 05:11

tez dobre rozwiazanie ale jak zapomnisz wylaczyc moze ci aku rozladowac.

http://allegro.pl/item665387886_mega_wz ... _wawa.html
pascal popatrz na zdjecia. pierwszy jaki znalazlem i juz pisze +12.
oizo
 

 

Postprzez Pascal » 24 cze 2009, o 09:45

Na jednych pisze tak na drugich inaczej...mniejsza z tym kolega bedzie wiedział o co kaman ;-)
Avatar użytkownika
Pascal
Members
 
Posty: 1054
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 00:31
Lokalizacja: TJE

Postprzez morsdicti » 25 cze 2009, o 13:28

już z kolegą to podłączyłem z tym, ze wracając z jego garażu auto się rozsypało (poszło sprzęgło) i nie wiem za bardzo nie miałem okazji się wsłuchać jak to gra ... rzeczywiście był problem z tym uruchamianiem wzmacniacza bo w radiu owszem był kabel z sygnałem do automatycznej anteny (podłączony pod jakiś przekaźnik pod kierownicą sygnowany logiem VW) ale być może dlatego że ta antena nie działała nigdy ... po podłączeniu tam wzmacniacza on się nie uruchamia (na kablu nie ma prądu) .... po spięciu na krótko (kabla od aku mostkiem do REM) wzmak działą jak trzeba .... oczywiście trzeba za każdym razem iść do bagażnika i ściągać kabel :) ale chyba zrobie taki włącznik jak kolega ma wyżej ... i coś co by przypominało że mam go wyłączyć jak zgasze auto he
morsdicti
Members
 
Posty: 625
Dołączył(a): 1 lis 2008, o 23:55
Lokalizacja: Pomorskie

Postprzez oizo » 25 cze 2009, o 17:46

pod antene nie podlaczaj bo chocby byl prad to wzmach sie wylaczy jak przelaczysz na radiu na CD albo inne zrodlo. Tam jest tylko prad jak radio jest wlaczone. A co do wlaczania wzmacha to proponuje podlaczyc REM pod swiatla pozycyjne pociagnij z tylu kabelek od lampy i na pewno nie zapomnisz wylaczyc wzmacha bo swiatla tez beda swiecic. To taka sugestia tylko hehe.
oizo
 

Postprzez morsdicti » 25 cze 2009, o 18:16

oizo napisał(a):pod antene nie podlaczaj bo chocby byl prad to wzmach sie wylaczy jak przelaczysz na radiu na CD albo inne zrodlo. Tam jest tylko prad jak radio jest wlaczone. A co do wlaczania wzmacha to proponuje podlaczyc REM pod swiatla pozycyjne pociagnij z tylu kabelek od lampy i na pewno nie zapomnisz wylaczyc wzmacha bo swiatla tez beda swiecic. To taka sugestia tylko hehe.



8-) o tym nie pomyślałem ..... dzięki tak też zrobię !
morsdicti
Members
 
Posty: 625
Dołączył(a): 1 lis 2008, o 23:55
Lokalizacja: Pomorskie

Poprzednia strona

- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości