Alpha, JVC - prośba o pomoc

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Alpha, JVC - prośba o pomoc

Postprzez przem_uc » 7 kwi 2010, o 17:17

Witam, proszę o pomoc związaną z radiami w furkach mojej i ojca.
W naszej stajni znajdują się obecnie Golf III oraz Seat Leon I. Problem polega na tym, że seatowskie radio fabryczne Brisa (kasetowiec) najpierw kaleczyło uszy a teraz w dodatku zepsuło się. W Golfince mam radio JVC KDG332 i chcę je przełożyć do Seata. Dlatego muszę kupić ramkę i separator – to wiem. Ale prosiłbym o (bardzo!) łopatologiczne wskazanie jak podłączyć ten separator do zasilania radia (zdjęcia na allegro np. w tej aukcji nie wyjaśniają tego do końca).


Natomiast powstaje kłopot związany z dziurą w Golfinie. Planuję kupić nową (!) VW Alphę. Czy to ma sens? Zależy mi na radiu, bo głośniki w G3 w tylnej półce i tak są do niczego. I na tym, żeby nikomu nie opłacało się kraść tego radia.

A jeśli ją kupię, to czy bez problemu podłączę ją pod taką antenę (dedykowaną do Golfa III, którą sam zmieniłem)?

<
10.jpg
Avatar użytkownika
przem_uc
Badacz tematu
 
Posty: 173
Dołączył(a): 7 sty 2009, o 21:26
Lokalizacja: Łódź

Alpha, JVC - prośba o pomoc

 

Postprzez sebastianW » 7 kwi 2010, o 17:51

Kolego:) ten niebieski przewodzik podłączasz do niebieskiego przewodu wychodzacego ztej kostki firmowej radia.

[ Dodano: 2010-04-07, 18:01 ]
Najlepiej zrób zdjęcie całej wiązki wychodzącej z radia i kostki zasilającej iso-wychodzacej z instalacji samochodu to napisze ci dokładnie gdzie to podłaczyć
sebastianW
Czytacz
 
Posty: 56
Dołączył(a): 15 cze 2008, o 21:34
Lokalizacja: Łódź

Postprzez przem_uc » 7 kwi 2010, o 18:17

sebastianW, dzięki za odp. Już idę na parking. Za kilkanaście minut wklejam fotę. Pozdro.
Avatar użytkownika
przem_uc
Badacz tematu
 
Posty: 173
Dołączył(a): 7 sty 2009, o 21:26
Lokalizacja: Łódź

Postprzez swatu » 7 kwi 2010, o 18:19

to jes bodajze sterowanie badz zasilanie anteny jak sie nie myle .
Avatar użytkownika
swatu
VIP
 
Posty: 4695
Dołączył(a): 9 wrz 2008, o 16:18
Lokalizacja: TKN Końskie
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez sebastianW » 7 kwi 2010, o 18:26

dokładnie:) jest to sterowanie anteny elektrycznej ale mozna podłaczyć pod sterowanie wzmacniaczem(tzw.REM)-jak jest
sebastianW
Czytacz
 
Posty: 56
Dołączył(a): 15 cze 2008, o 21:34
Lokalizacja: Łódź

Postprzez przem_uc » 7 kwi 2010, o 19:21

kable z radia jvc:
<
1.jpg

2 kostki samochodu:
<
3.jpg

widok całości:
<
2.jpg


[ Dodano: 2010-04-07, 19:23 ]
aha, i proszę o dokładne info - czy należy naciąć izolację właściwego kabla, podpiąć kabel separatora i potem zaizolować taśmą?
Avatar użytkownika
przem_uc
Badacz tematu
 
Posty: 173
Dołączył(a): 7 sty 2009, o 21:26
Lokalizacja: Łódź

Postprzez sebastianW » 7 kwi 2010, o 19:32

nie musisz nacinac tego niebieskiego przewodu. mozesz wypiąć ten niebieski przewód z kostki iso który do niej dochodzi od strony samochodu i wpiąć w to samo miejsce przewód z końcówka separatora.

[ Dodano: 2010-04-07, 19:36 ]
Tylko sprawdz na jakiej wysokości są te piny, żebyś w dobre miejsce wpiął. Bo widzę,że na kostce iso jest jeszcze jakiś niebieski przewód.
sebastianW
Czytacz
 
Posty: 56
Dołączył(a): 15 cze 2008, o 21:34
Lokalizacja: Łódź

Postprzez przem_uc » 7 kwi 2010, o 19:41

ten:
<
4.jpg

??

[ Dodano: 2010-04-07, 19:43 ]
sebastianW, a może wiesz gdzie kupić taki separator w Łodzi. Ja wiem t\o sklepie na Zielonym Romanowie ale to już Aleksandrów - dla mnie całe miasto do przejechania/
Avatar użytkownika
przem_uc
Badacz tematu
 
Posty: 173
Dołączył(a): 7 sty 2009, o 21:26
Lokalizacja: Łódź

Postprzez sebastianW » 7 kwi 2010, o 19:44

ten z drugiej strony kostki iso w tej samej lini. kapito?:)
sebastianW
Czytacz
 
Posty: 56
Dołączył(a): 15 cze 2008, o 21:34
Lokalizacja: Łódź

Postprzez przem_uc » 7 kwi 2010, o 19:45

ok. chyba już łapię :oops:
Avatar użytkownika
przem_uc
Badacz tematu
 
Posty: 173
Dołączył(a): 7 sty 2009, o 21:26
Lokalizacja: Łódź

Postprzez sebastianW » 7 kwi 2010, o 19:49

musisz miec coś cieniutkiego, bo trzeba podgiąć zagięte blaszki na pinie. własnie te blaszki go blokuja w kostce.

[ Dodano: 2010-04-07, 19:53 ]
jak chcesz to wpadni do Galerii Łódzkiej do Media Markt. nie jestem pewien ale mam chyba jescze u siebie na stoisku takie separatory. Jak coś to pytaj o Sebastiana z działu Car-audio.
sebastianW
Czytacz
 
Posty: 56
Dołączył(a): 15 cze 2008, o 21:34
Lokalizacja: Łódź

Postprzez przem_uc » 8 kwi 2010, o 19:28

Zrobiłem dwa zdjęcia kostki:

1) od radia

2) od samochodu

<
5.jpg


Proszę o pomoc, tzn. zaznaczenie który niebieski wypiąć, żeby wpiąć ten niebieski id separatora.
Aha, dodam, że zapytałem dziś w firmie car-audio w Łodzi na ul. Wojska Polskiego ile by kosztował separator + ramka + robocizna. Zawołali 80 pln :-o
sebastianW, a macie ramki?
Avatar użytkownika
przem_uc
Badacz tematu
 
Posty: 173
Dołączył(a): 7 sty 2009, o 21:26
Lokalizacja: Łódź

Następna strona

- - - monitoring wrocław



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości