Witam, proszę o pomoc związaną z radiami w furkach mojej i ojca.
W naszej stajni znajdują się obecnie Golf III oraz Seat Leon I. Problem polega na tym, że seatowskie radio fabryczne Brisa (kasetowiec) najpierw kaleczyło uszy a teraz w dodatku zepsuło się. W Golfince mam radio JVC KDG332 i chcę je przełożyć do Seata. Dlatego muszę kupić ramkę i separator – to wiem. Ale prosiłbym o (bardzo!) łopatologiczne wskazanie jak podłączyć ten separator do zasilania radia (zdjęcia na allegro np. w tej aukcji nie wyjaśniają tego do końca).
Natomiast powstaje kłopot związany z dziurą w Golfinie. Planuję kupić nową (!) VW Alphę. Czy to ma sens? Zależy mi na radiu, bo głośniki w G3 w tylnej półce i tak są do niczego. I na tym, żeby nikomu nie opłacało się kraść tego radia.
A jeśli ją kupię, to czy bez problemu podłączę ją pod taką antenę (dedykowaną do Golfa III, którą sam zmieniłem)?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kolego:) ten niebieski przewodzik podłączasz do niebieskiego przewodu wychodzacego ztej kostki firmowej radia.
[ Dodano: 2010-04-07, 18:01 ]
Najlepiej zrób zdjęcie całej wiązki wychodzącej z radia i kostki zasilającej iso-wychodzacej z instalacji samochodu to napisze ci dokładnie gdzie to podłaczyć
[ Dodano: 2010-04-07, 18:01 ]
Najlepiej zrób zdjęcie całej wiązki wychodzącej z radia i kostki zasilającej iso-wychodzacej z instalacji samochodu to napisze ci dokładnie gdzie to podłaczyć
- sebastianW
- Czytacz
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
dokładnie:) jest to sterowanie anteny elektrycznej ale mozna podłaczyć pod sterowanie wzmacniaczem(tzw.REM)-jak jest
- sebastianW
- Czytacz
nie musisz nacinac tego niebieskiego przewodu. mozesz wypiąć ten niebieski przewód z kostki iso który do niej dochodzi od strony samochodu i wpiąć w to samo miejsce przewód z końcówka separatora.
[ Dodano: 2010-04-07, 19:36 ]
Tylko sprawdz na jakiej wysokości są te piny, żebyś w dobre miejsce wpiął. Bo widzę,że na kostce iso jest jeszcze jakiś niebieski przewód.
[ Dodano: 2010-04-07, 19:36 ]
Tylko sprawdz na jakiej wysokości są te piny, żebyś w dobre miejsce wpiął. Bo widzę,że na kostce iso jest jeszcze jakiś niebieski przewód.
- sebastianW
- Czytacz
musisz miec coś cieniutkiego, bo trzeba podgiąć zagięte blaszki na pinie. własnie te blaszki go blokuja w kostce.
[ Dodano: 2010-04-07, 19:53 ]
jak chcesz to wpadni do Galerii Łódzkiej do Media Markt. nie jestem pewien ale mam chyba jescze u siebie na stoisku takie separatory. Jak coś to pytaj o Sebastiana z działu Car-audio.
[ Dodano: 2010-04-07, 19:53 ]
jak chcesz to wpadni do Galerii Łódzkiej do Media Markt. nie jestem pewien ale mam chyba jescze u siebie na stoisku takie separatory. Jak coś to pytaj o Sebastiana z działu Car-audio.
- sebastianW
- Czytacz
Zrobiłem dwa zdjęcia kostki:
1) od radia
2) od samochodu
Proszę o pomoc, tzn. zaznaczenie który niebieski wypiąć, żeby wpiąć ten niebieski id separatora.
Aha, dodam, że zapytałem dziś w firmie car-audio w Łodzi na ul. Wojska Polskiego ile by kosztował separator + ramka + robocizna. Zawołali 80 pln
sebastianW, a macie ramki?
1) od radia
2) od samochodu
Proszę o pomoc, tzn. zaznaczenie który niebieski wypiąć, żeby wpiąć ten niebieski id separatora.
Aha, dodam, że zapytałem dziś w firmie car-audio w Łodzi na ul. Wojska Polskiego ile by kosztował separator + ramka + robocizna. Zawołali 80 pln
sebastianW, a macie ramki?
-

przem_uc - Badacz tematu
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio