Moderator: Moderator
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Ja u siebie zauważyłem też takie coś że jak się auto rozgrzeje to problem robi się trochę mniejszy i już łatwiej jest przerzucać biegi. Ale zaznaczam że problem nie znika tylko się zmniejsza.
Mój Mysticblue GT - zapraszam 

-

QKi89 - Badacz tematu
u mnie nie zauważyłem żeby po rozgrzaniu coś się polepszało (poza tym olej w skrzynce wymieniłem ok 8 m-cy temu więc raczej to nie wina oleju),
ja bieg zmieniam do 2000 obr i wtedy da się to zniwelować powolnym puszczaniem sprzęgła ale jak trzeba wdepnąć to albo bieg trzeba zmienić szybciej niż automat albo szarpnięcie nie uniknione
ja bieg zmieniam do 2000 obr i wtedy da się to zniwelować powolnym puszczaniem sprzęgła ale jak trzeba wdepnąć to albo bieg trzeba zmienić szybciej niż automat albo szarpnięcie nie uniknione
- sławek2705
- Czytacz
najwyraźniej nikt nam nie umie pomóc i zostaje nam tak jeździć, bo ja nie mam żadnego pomysłu co to może być 

-

QKi89 - Badacz tematu
koledzy szarpnięcie przy puszczaniu sprzęgła zamiast płynnego włączenie ciągu to na ogół uszkodzone sprzęgło, spręzyny w tarczy itp. Jasne że na odległość trudno ocenić ale raczej trza sie szykować na zmianę kompletu.
- pablomed
- Members
Qki89 widze że z Mielca jesteś, to może w pow. mieleckim te golfy tylko tak szarpią:)))
może i to coś z tarczą albo coś koło tego,
narazie tak jeżdże tylko żeby tarcza nie trzasła daleko od domu:/
może i to coś z tarczą albo coś koło tego,
narazie tak jeżdże tylko żeby tarcza nie trzasła daleko od domu:/
- sławek2705
- Czytacz
Tarcza nie trzaśnie, najwyżej może się ślizgać. To będzie raczej docisk. Polecam wymianę, bo linka przy wyciskaniu jest obciążona bardziej niż zwykle i może strzelić - dodatkowy koszt. 

Sprzedany, teraz już golf 6. Pzdr.
-

kger - Czytacz
To jest na bank docisk panowie ale jeśli sprzęgło nie było wymieniane to najlepiej wymienić całe kompletne sprzęgło z dociskiem chyba że ktoś nie musi płacić za wyjęcie skrzyni i włożenie ponownie jak się skończy sprzęgło. Jak się kończy docisk sprzęgła to pedał się robi krótszy i jest mały odcinek gdzie to sprzęgło łapie po prostu. Także wymieńcie Docisk a najlepiej komplet sprzęgłą z dociskiem i problem minie
pozdrawiam
pozdrawiam
-

flash15 - Badacz tematu
flash15 napisał(a):Jak się kończy docisk sprzęgła to pedał się robi krótszy i jest mały odcinek gdzie to sprzęgło łapie po prostu
Pedał robi sie krótrzy tez i innego powodu
Pręt który wysprzęgła rozwalał po mału mi obudowe i pedał sprzegła brał coraz niżej.
Wymieniłem kompletneśrzegło, ale najlpiej wymienc odrazu linke samoregulacyjna na regulacje ręczną, lub kupic nową linke samoregulacyjna, bo jak ja nawet zabezpieczysz przez zdjęciem to już nie nedzie sie nadawała - nie bedzie juz takiej regulacji na lince.
Ale to taki przypadek jeden na 10

-

Legionista - Members
a jest coś takiego jak regulacja docisku sprzęgła?? na jakimś forum przeczytałem o tym ale nie jestem pewien ;d

-

QKi89 - Badacz tematu
QKi89 napisał(a): jest coś takiego jak regulacja docisku sprzęgła
Tak dokłałdnie możesz regulacje zrobic docisku na jakis czas pomoże ale jak jest sprzęgło zjechane to nie na długo
-

Legionista - Members
Powrót do Napęd i skrzynia biegów