Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
jeśli jesteś pewny ze to pisk paska to ja proponuje mocniej naciagnąć ten pasek. pasek powinien być naciągniety tak aby mógł sie uginac 5mm w jedna i w drugą stronę czyli w sumie 1cm ugiecia. wiesz o co mi chodzi??albo to nie pasek ci piszczy a sprzęgiełko spreżarki klimatyzacji.bo widze ze ty nie masz osłon i praktycznie klima jest najbardziej zagrożona na wode.
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
osłony są tylko nie było ich przy fotce bo konserwowałem auto to były zdjęte, a paski myśle że są dobrze ponaciągane bo jak dam gazu to nie traci się ten pisk ale tylko jak silnik sie nagrzeje to znika piskanie... to co proponujesz wymienić ewentualnie nasmarować??
-

marcinkoz2910 - Members
pawelek03576
to tu się mylisz bardzo ale to bardzo
przechodziłem to wiem i nie wmówisz mi tego
ja sie kłóciłem z mechanikiem i też mówił co ty a jak wymieniłem na boscha to wszystko ok
jak masz napinacz to tego nie zauważysz a ja w 1,4 nie mam i mogłem sobie to zaobserwować
to tu się mylisz bardzo ale to bardzo
przechodziłem to wiem i nie wmówisz mi tego
ja sie kłóciłem z mechanikiem i też mówił co ty a jak wymieniłem na boscha to wszystko ok
jak masz napinacz to tego nie zauważysz a ja w 1,4 nie mam i mogłem sobie to zaobserwować
Średnie spalanie 7,5>8l lpg /5,8l pb
- dziabi3
- Members
to możesz faktycznie spróbowac inny pasek załozyć. bosch albo contitech-dobra firma- contitech produkuje paski dla mercedesa-to wiem bo pracuje na serwisie i te paski sa jako orginalne zakładane.
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Powrót do Napęd i skrzynia biegów