Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Pedał gazu sie zacina.
witam!posiadam vw golfa 3 kombi.mam pytanie,kiedy jadę z małą prędkością wszystko jest ok,przyśpieszam,dodaję gazu,a pedał gazu nie odskakuje!co to może być?mam już tego dość,bo wyprzedzają mnie nawet tiry i wlekę się stwarzając niebezpieczeństwo na drodze ekspresowej!dodam,że na mechaników wydałam już kupę kasy,a nic nie zrobili i powymieniali zbędne rzeczy!
- Lidia_79
- Berbeć
mam podobny problem zdarza sie ze pedal sie blokuje i nie wraca jak nalezy....sciagam nogi z wszystkich pedalow a auto samo jedzie majac ponad 2000obr.....zupelnie jakbym mial TEMPOMAT hehe

VW GOLF MK3 by STINGER
VW GOLF MK3 by STINGER
-

stingeros - Members
Wymienili mi: swiece, kable zaplonowe, kopulke, cewke, rozrusznik filtr powietrza i to chyba byloby na tyle. Jeszcze chcialam sie zapytac o zbiornik z plynem chlodzacym. Chyba mam jakis wyciek bo ciagle musze dolewac i pod autem jest zawsze mokra plama co to moze byc?
- Lidia_79
- Berbeć
na pewno cieknie ze zbiorniczka wyrównawczego układu chłodzącego,tak piszę,bo jestem świeżo po zrobieniu prawka i tak mnie uczyli hi hi.jestem laikiem w sprawie mechaniki,więc szukam jakiejś pomocy,bo na warsztacie wciskają mi kity,po to,żeby na mnie zarobić!ostatnio dla przykładu 340 zł za wymianę świec kabli zapł oraz kopułki.jak sprawdziłam na allegro ile te części kosztują,to poprzysięgłam krwawą zemstę za to zdzierstwo i antyreklamę na całe miasto!chętnie kliknę ikonkę pomógł,tylko nie wiem gdzie ona jest!
[ Dodano: 2008-01-16, 17:49 ]
znalazłam ikonkę!załatwione
[ Dodano: 2008-01-16, 17:49 ]
znalazłam ikonkę!załatwione

- Lidia_79
- Berbeć
Witaj ponownie LIDIA 79 skasowali cię odpowiednio i masz rację to jest zdzierstwo, ja pisałem kiedyś o zdzieraniu przez pewnych niby mechaników bo uczciwy i dobry mechanik na pewno naprawi i straci połowe czasu na to co inny pseudo mechanior. Masz to forum i tu zaglądaj częściej, pewnych problemów z autkiem na odległość się nie da rozwiązać ale na pewno jak mechanik powie ci ile chce za naprawę to podpowiem czy to drogo. Napisałaś że cieknie ze zbiorniczka ale musisz ustalić w którym miejscu i zobacz po jeżdzie przy nagrzanym silniku ile masz płynu w zbiorniczku wyrównawczym. Mam prośbę do kolegów z forum zamieszkujących blisko Lubania niech pomogą osobiście lub dadzą namiar na solidny warsztat w okolicy,ja mieszkam niestety za daleko.
-

miras - Czytacz
już naprawiony.Okazało sie,że komputer wariuje i wskaznik poziomu paliwa zle pokazuje.zabrakło paliwa,komputer odciał pompę paliwową i nie chciał odpalić.Poza tym ma szereg drobnych usterek,ale te najdroższe już są zrobione,więc najgorsze już za mną!Hura i dzięki bogu za to,że pompa się uchowała!Sprawdzono mi wszystkie filtry,sa ok.Za tą "fatygę" jedyne 250 zł,ale na razie jest spokój,chodzi jak złoto.Tylna wycieraczka szwankuje i takie tam,ale to już drobnostka.Pozdrawiam szanownych"golfistów" i dzięki za wsparcie{także duchowe},dla mnie to bardzo ważne,bo zaczynałam się juz załamywać!do następnego!ale elaborat mi wyszedł,no cóż,gaduły tak mają!!!
- Lidia_79
- Berbeć
Powrót do Napęd i skrzynia biegów