w najgorszym przypadku peknie wal korbowy a wtedy jak szarpnie to i skrzynia moze strzelic do tego dochodzi predkosc 170-200 i wypadek gotowy. Nie zycze tego nikomu dlatego kupilem taki model gdzie lancuch zastapil pasek rozrzadu.Pozdro
Jeśli zobaczysz mnie we wstecznym lusterku to nie próbuj wciskać gazu... ja już to zrobiłem!!!
yhy...Ja w przyszłym tygodniu daje golfika na warsztat do wymiany paska i napinacza...Dziwi mnie tylko jedna rzecz dlaczego takie coś jak rozrząd gdzie po zerwaniu paska gumowego troche wzmocnionego silnik idzie do kasacji...dlaczego to nie jest inaczej rozwiązane mechanicznie np. trybła lub coś innego co nieulegnie zerwaniu. Przeciez to jest taka istotna rzecz
[ Dodano: 2008-09-18, 16:02 ] AHA jeszcze jedno ponoć szłyszałem od emerytowanego mechanika że raz na dwa razy wymiany paska trzeba wymienić koła zębate na których on pracuje...ponoć one też się wycierają i może pasek przeskoczyć
PaNdA napisał(a):dlaczego to nie jest inaczej rozwiązane mechanicznie
bo to jest dobre rozwiązanie a jak ktoś regularnie sprawdza stan paska i wymienia w terminie to nic się nie stanie...cichutko se toto loto i jeszcze może być wykorzystane do napędu innego osprzętu...poprostu same zalety
mam pytanko: jaki jest koszt paska rozrządu(zapewne i napinacza) w silniku 2.0 16v!?? sama wymiana mnie nie interesuje bo to ogarne we własnym zakresie
szukaj...moze jeszcze go rudy do końca nie zjadł a na osłonie rozrządu nie masz naklejki?? numer silnika powinien sie znajdować na bloku silnika miedzy 3 a 4cyl.naj filtrem oleju... pewnie bedzie go ciażko dojrzeć. to jest takie nie duże pole długość około 10cm szer z 2cm...tam powinien być nabity numer
ostatnio wymieniałem rozrząd i niestety w ABFach z tymi rolkami tak jest.... u mnie niestety była ta droższa... zastanawiam się jak różnica w budowie jest... może ktoś wie?