...pozdro for youModerator: Moderator
...pozdro for youmoże masz i racje ale pod warunkiem że wiesz w jakmi stanie jest pompa wody bo jak nie wiesz a ci siądzie to bedziesz klęczał koło autka i beczał i był sie w głowe że było trzeba jednak dac te 100zł więcej i mieć spokój....Mayk napisał(a):chyba trochę przesadzacie z tą wymianą pompy,owszem jest jako napinacz ale nikt nie zaleca wymiany przy wymianie paska...no chyba że jest OUT.A takie gadanie mechanika że po co robić dwa razy tą robotę? kurdę ja mam sprzęgło do wymiany to pewnie będę musiał wymienić skrzynię biegów..
! a takie wymiany na zasadzie,,bo może coś"? szkoda kasy,i lepiej zmienić mechanika.

łopatki umieszczone na łożysku kulkowym to z jednej strony a z drugiej koło pasowe i teraz tam zdejmujesz pasek i kręcisz pompą i mowisz jest dobra bo jest zalana wodą i się fajnie kreci i myślisz nie wykrecam jej a tam sobie łożysko ma już swoje wyrobione zakładasz pasek i jeździsz po zrobieniu 10 000km jedziesz i nagle jbe, dup, ciul coś zakopciło zaśmierdziało silnik stanął i nie da się nim krecic
diagnoza zatarty silnik
i się cieszysz pewnie z tego Mayk, i autko na żyletki (no chyba że ktoś ma maszynke do kasy to robi kase na nowy motorek do autka
, a ja temu wymieniłem pompe bo jak zdjąłem pasek to napinacz ciężko chodził to sobie wymieniłem i przy okazji wykręciło się też pompe i właśnie łożysko już tarło w środku wniosek wymiana, a co do mechaników to są fachowcy 10% złodzieje i naciągacze 90% a ja mam to szczęscie że mam mechanika z Mercedesa koło domu to mi to zrobił za 80zł (plus wymiana paska alternatora i napinacza) w końcu musiał się tego nauczyć i samo mu to nie przyszło, takie jest moje zdanie i ja z mojej strony zamykam dyskusje na temat wymieniać czy też nie bo i każdy tak zrobi jak uzna za stosowne... pozdro
są w lepszym stanie bo oni sie nie piepszą jak polacy i wymieniają jak jeszcze nie muszą

Interesują mnie "zjawiska fizyczne" doznania słuchowe wizualne itd itp
Gdy sie jedzie banom z full wcisniętym pedałem gazu i naraz pęknie pasek rozrządu
Może ktoś to przeżył
Pozdropowiem tak silnik jest kolizyjny i po czymś takim masz koszta jak cholera bo tłoki udeżą w zawory i je po krzywią bałagan gotowy i szlak Cie trafiPaNdA napisał(a):Drodzy koledzy guullfiarze!! Mam takie małe pytanko tak wogóle to pytanko tak na marginesieInteresują mnie "zjawiska fizyczne" doznania słuchowe wizualne itd itp
Gdy sie jedzie banom z full wcisniętym pedałem gazu i naraz pęknie pasek rozrządu
![]()
Może ktoś to przeżył
Pozdro

Powrót do Napęd i skrzynia biegów
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości